5+2 περίεργες παραλίες σε ελληνικά νησιά. Ανάμεσα τους και της Γριάς το Πήδημα...

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ iefimerida.gr

 

Κόρθι-Άνδρου: Της Γριάς το Πήδημα - Φωτογραφία: Shuttertock

 

Τα ελληνικά νησιά έχουν περίεργες και ιδιαίτερες παραλίες που η φήμη τους έχει εξαπλωθεί ανά τον κόσμο. Οι περίεργες παραλίες που υπάρχουν στα περισσότερα ελληνικά νησιά καταφέρνουν να γίνουν πόλος έλξης των τουριστών όπου θέλουν να δουν και να φωτογραφηθούν από κοντά σ’ αυτά τα ιδιαίτερα τοπία.

Επιβλητικά κόκκινα και λευκά βράχια, ηφαιστειακή άμμο, βράχοι μέσα στη θάλασσα, καράβια στη στεριά και σπηλιές που κρύβουν πειρατικές ιστορίες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό τοπίο πάντα σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά νερά στο Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος.

Οι περίεργες παραλίες στα ελληνικά νησιά συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και το θέαμα μόλις φτάσουν θα τους αποζημιώσει και με το παραπάνω. Αυτές είναι οι περίεργες παραλίες στα ελληνικά νησιά:

Η παραλία Ξι στην Κεφαλλονιά

Φώτο:Shuttertock

Η παραλία Ξι είναι από τις δημοφιλέστερες του νησιού και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Ληξούρι. Το χαρακτηριστικό της παραλίας που την έχει κάνει περιζήτητη με τον επισκέπτη να θέλει να την δει από κοντά είναι το κόκκινο-κεραμιδί χρώμα της άμμου, αλλά και η ποσότητα αργίλου που έχει με αποτέλεσμα να κάνετε ένα πολύ ωραίο σπα και φυσικά χωρίς κόστος. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά όπου είναι η κατάλληλη επιλογή αν έχετε οικογένεια με μικρά παιδιά.

Η παραλία Μαύρα Βόλια στη Χίο

  

Φώτο:Shuttertock

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι τα Μαύρα Βόλια και αξίζει να τη δείτε από κοντά και να κάνετε τις βουτιές σας σε δροσερά πεντακάθαρα νερά. Τρεις διαδοχικοί κόλποι με βαθιά σκούρα νερά που οφείλονται καθαρά στα μαύρα βότσαλα της παραλίας- εξού και το όνομα της παραλίας. Ακριβώς από πίσω στέκουν επιβλητικά ψηλά βουνά κάνοντας το τοπίο λίγο πιο άγριο και συνάμα γοητευτικό. Αυτή η αντίθεση είναι που γοητεύει τους λουόμενους και φυσικά τους τουρίστες που σπεύδουν να δουν και να κολυμπήσουν σ’ αυτή την πανέμορφη και ξεχωριστή παραλία. 

Η κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη

 

Φώτο:Shuttertock

Πρόκειται για μια παραλία με ηφαιστειακή άμμο και τα κόκκινα βράχια κάνουν ακόμα πιο επιβλητικό το τοπίο με τους επισκέπτες του νησιού να θέλουν να τη δουν από κοντά. Η κόκκινη παραλία βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και σε μερικά βήματα θα αντικρίσετε από ψηλά τη φανταστική αυτή παραλία που έχει γίνει από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στη Σαντορίνη. Τα σκούρα μπλε νερά της παραλίας κάνουν αντίθεση με τα κόκκινα βράχια που στέκονται επιβλητικά από πάνω χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα. Να αναφέρουμε πως τα νερά βαθαίνουν σε κοντινή απόσταση από την ακτή. 

Η παραλία της Γριάς το Πήδημα στην Άνδρο

 

Φώτο: Shuttertock

Από τις πιο γνωστές παραλίες στο νησί της Άνδρου είναι της Γριάς το πήδημα, η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού- σε κοντινή απόσταση από το Κόθρι. Η προσέγγιση της παραλίας δεν είναι τόσο εύκολη, ειδικά για τον επισκέπτη που θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να φτάσει εκεί, αλλά τα γαλαζοπράσινα νερά και η μορφολογία του μέρους θα τον ανταμείψει και με το παραπάνω. Υπάρχουν πολλοί μύθοι για το πώς πήρε το όνομα της η τοποθεσία, αλλά κανένας δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ψηλά επιβλητικά βράχια, ένα μεγάλο βράχο μέσα στη θάλασσα, άμμο και ρηχά νερά είναι τα χαρακτηριστικά της περιζήτητης παραλίας του νησιού. 

Η παραλία Κολυμπήθρες στη Πάρο 

 

Φώτο:Shuttertock

Τα σμιλεμένα βράχια από την αλμύρα που στέκουν εκεί χιλιετίες σε αντίθεση με τα διάφανα νερά έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα μοναδικό τοπίο και κάνοντας το ελκυστικό. Πρόκειται για μια μικρή οργανωμένη παραλία, με ρηχά νερά και ιδανική για οικογένειες. 

Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

  

Φώτο: Shuttertock

Μια παραλία που έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί στους κορυφαίους προορισμούς ανά τον κόσμο. Εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο ταξιδεύουν στη Ζάκυνθο για να φωτογραφηθούν στο περιβόητο Ναυάγιο και να κολυμπήσουν στα καταπληκτικά νερά του Ιονίου. Όπως είναι το όνομα της παραλίας, ένα ναυάγιο με το εγκαταλειμμένο καράβι στη στεριά έγινε πόλος έλξης συγκεντρώνοντας καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η παραλία είναι τόσο ωραίο όσο φαίνεται από τις φωτογραφίες, όμως, πάντα τους καλοκαιρινούς μήνες έχει υπερβολικό κόσμο. 

Η παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο

 

Φώτο: Shuttertock

Η Μήλος είναι ένα νησί που φημίζεται για τις καταπληκτικές της παραλίες. Από τις πιο γνωστές είναι το Σαρακήνικο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και τα πελώρια σμιλεμένια βράχια τη καθιστούν από τις πιο περίεργες παραλίες της χώρα μας. Η παραλία έχει γίνει γνωστή για τα χωρίς βλάστηση λευκά πετρώματα ηφαιστειακής προσέλευσης και το όνομα δόθηκε από τους Σαρακηνούς πειρατές που έβρισκαν καταφύγιο στις σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί από τη διάβρωση των κυμάτων. Η μικρή παραλία έχει άμμο και δεν είναι οργανωμένη. 

<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/travel/perierges-paralies-se-ellinika-nisia">5+2 περίεργες παραλίες σε ελληνικά νησιά- Επιβλητικά βράχια, ηφαιστειακή άμμος για σπα και πεντακάθαρα νερά - iefimerida.gr</a></p>

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet