ΑΝΔΡΟΣ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Έρχεται με χιόνια από την Κυριακή η "Μπάρμπαρα" !!!

Φωτογραφία της 1ης Φεβρουαρίου του αναγνώστη μας Παντελή Στυλιανού: τα πρώτα χιόνια στην Άνδρο. 

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την έλευση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που αναμένεται να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις από την Κυριακή το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η ΕΜΥ, η Μπάρμπαρα θα συνοδεύεται από το πρωί της Κυριακής στο Κεντρικό Αιγαίο με θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μπορόφ στα πελάγη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Χιονοπτώσεις

  • Από την Κυριακή (05/02/2023) το απόγευμα θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις τα ορεινά και ημιορεινά των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων, καθώς και της Κρήτης. Ακόμα, καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν και πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.
  • Την Δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
  • Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Χαμηλές θερμοκρασίες

Από την Κυριακή (05/02/2023) αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Από την Κυριακή (05/02/2023) το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από την Τρίτη (07/02/2023) στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS). Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα δελτία επικαιροποιούνται τουλάχιστον ανά δωδεκάωρο.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet