ΑΝΔΡΟΣ: Χιονισμένες ορεινές διαδρομές

ΒΟΥΡΚΩΤΗ

Μετά την πυροσβεστική που επιθεώρησε το ορεινό δίκτυο την Δευτέρα 6/2 το μεσημέρι αργά το απόγευμα και η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου και εκπρόσωπος του ΣΕΔΑ Ιωάννα Σαραβάνου επιθεώρησε επίσης το ορεινό δίκτυο στο οποίο έχει χιονίσει αρκετά. Ο δρόμος από Άρνη προς Βουρκωτή είναι χιονισμένος, αλλά βατός. Υπάρχουν όμως σημεία παγετού. Το Εν Άνδρω είναι αυτές τις μέρες σε ανοικτή γραμμή με όλες τις υπηρεσίες του νησιού που είναι σε διαρκή επιφυλακή και με περιπολίες μέσα στην καταιγίδα ελέγχουν το οδικό δίκτυο. 

Στον Δήμο Άνδρου επικεφαλής της όλης προσπάθειας είναι ο δήμαρχος Άνδρου με τη συνεργασία των κατά τόπους αντιδημάρχων και βεβαίως η Πολιτική Προστασία του Δήμου και ο ΣΕΔΑ είναι αρωγοί και πανταχού παρόντες. Η αστυνομία επίσης είναι σε εγρήγορση. Σύμφωνα με τις αναφορές κατοίκων που την κινητοποίησαν έφτασε ταχύτατα για την διάσωση ενός γαϊδαράκου. 

Βίντεο από την διαδρομή Άρνης - Βουρκωτής το βράδυ της Δευτέρας 6/2

Από τον ορεινό δρόμο και πάνω προς την Κουβάρα οι πλαγιές του βουνού είναι χιονισμένες.

Χιονισμένες είναι όλες οι βουνοκορφές πάνω από την Βουρκωτή καθώς και η ίδια η Βουρκωτή, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που έστειλαν μετά από συνεννόηση οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίες και του ΣΕΔΑ. 

ΑΡΝΗ

Στην Άρνη το χιόνι ήταν πολύ λιγότερο και διάσπαρτο. 

Ενώ υπήρχαν σημεία όπου ήταν ελάχιστο.

Μια ακόμα φωτογραφία του αυτοκινήτου του ΣΕΔΑ που έχει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου και ελέγχει τους ορεινούς δρόμους.

ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ

Και τέλος η Παλαιόπολη χωρίς χιόνια παρά μόνο από πάνω στην κορυφή της Κουβάρας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"