ΤΡΙΤΗ 7/2: Παγετός στις χιονισμένες κορυφές της Άνδρου

ΚΟΥΒΑΡΑ - ΠΕΤΑΛΟ

Μπορεί οι δρόμοι να μην έκλεισαν από το χιόνι όμως οι κορυφές των ορεινών όγκων της Άνδρου άσπρισαν για τα καλά από τη νύχτα της Δευτέρας 6/2 προς Τρίτη 7/2. Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται πίσω η Κουβάρα, η ψηλότερη κορυφή της Άνδρου με υψόμετρο 997 μέτρα και μπροστά ο ορεινός όγκος του Πετάλου ντυμένες στα κατάλευκα. Το χιόνι απλώνει κατά μήκος της κορυφογραμμής του Πετάλου μέχρι τα όρια του Πιτροφού και των Στραπουριών και συνεχίζει και πιο κάτω. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου, με την Ιωάννα Σαραβάνου του ΣΕΔΑ, συνεχίζει και σήμερα τις περιπολίες και τον έλεγχο των δρόμων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ προβλήματα υπάρχουν μόνο στην Βουρκωτή και στους δρόμους της. Το χιόνι εκεί αν και δεν είναι παρά μόνο 10 πόντους έχει παγώσει από τον ασταμάτητο και κρύο αέρα. Και δεν μπορεί να γίνει καθαρισμός από τον ΣΕΔΑ γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει η άσφαλτος πάνω στην οποία έχει κολλήσει. Όσοι κινηθούν από και προς την Βουρκωτή να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά αλυσίδες.

Οι δρόμοι προς και από Σταυροέδα δεν έχουν πρόβλημα όπως φαίνεται και από την φωτογραφία. Υπάρχουν όμως σημεία παγετού και χρειάζεται προσοχή στην οδήγηση. Χιόνια υπάρχουν και στους Γερακώνες πάνω και γύρω από την Μονή Παναχράντου. Τέλος το χιόνι στις κορυφές της Άνδρου έχει πλέον παγώσει για τα καλά.

ΡΑΧΗ ΚΟΡΘΙΟΥ

Στη Ράχη Κορθίου το χιόνι είναι ελάχιστο και διάσπαρτο μόνο στην κορυφογραμμή.

Ενώ ο αέρας στη θάλασσα έχει πια περιοριστεί στα 5-6 μποφόρ όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία στον Όρμο Κορθίου...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet