Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/vhosts/enandro.gr/httpdocs/plugins/system/contentprotection/contentprotection.php on line 33
Πολιτικη
Η συγκέντρωση για τις Α/Γ στο ...
Οι διοργανωτές αποκάλεσαν σε "Πανκυκλαδική" τη συγκέντρωση στο Κόρθι. Θεωρούσαν πως το Φραγκάκι και οι 5 ανεμογεννήτριες του θα έφερναν κόσμο στον Όρμο Κορθίου. Η συγκέντρωση δεν ήταν πάντως Πανκυκλαδική μιας και δεν υπήρχαν εκπρόσωποι ή κάτοικοι από άλλα νησιά. Μερικώς ήταν Πανανδιακή μιας και ήταν αρκετοί από Γαύριο, Μπατσί και Χώρα. Ήταν κι αρκετοί αιρετοί από όλη την Άνδρο. Το συμπέρασμα ήταν πως προσήλθαν 200-220 άτομα. Μια προσέλευση περιορισμένη. Κάτι που το επισήμανε και στον χαιρετισμό του ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης που είπε: για ένα θέμα τόσο ψηλά στην ατζέντα της Επιτροπής η συγκέντρωση δεν είχε τον ανάλογο κόσμο..."
Δημοτικό Συμβούλιο 30/5/20: Έν...
  Απίστευτες οι χιουμοριστικές και άλλες αντιπαραθέσεις του κ. Μπάλλα με τον κ. Καπάκη. Ο κ. Καπάκης μίλησε επί ώρες λέγοντας συνέχεια... πως τον εμποδίζουν να μιλήσει! Μίλησε περί δημοκρατίας στα εκτός θέματος, ενώ στα εντός θέματος αναλώθηκε στα περί ενότητας! Ήταν ένα ατέλειωτο συμβούλιο... Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε την τηλεδιάσκεψη με μια «επείγουσα» επιστολή Καπάκη, που έθετε για μια ακόμα φορά προβλήματα «δημοκρατίας» στον πρόεδρο του ΔΣ. Τα οποία συνίστατο - ακόμα μια φορά - στην παρουσία του Εν Άνδρω στα συμβούλια!!! Απίστευτο!!! Την «επείγουσα» επιστολή προσυπέγραψαν και ορισμένοι σύμβουλοι του κ. Σουσούδη, για τους οποίους ο κ. Μπάλλας θεώρησε πως μάλλον την υπέγραψαν χωρίς να την έχουν διαβάσει!!!
Είναι ώρα ευθύνης...
Του Γιάννη Αντωνέλλου   Θέλω να υποβάλω ένα ερώτημα σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου: Ναι ή όχι στην αιολική ενέργεια στο νησί μας; Αλλά θέλω από όλους μία καθαρή απάντηση. Και από το Δήμαρχο, αλλά και από τον Έπαρχο, που οφείλει να πάρει θέση. Αν η απάντηση της πλειοψηφίας είναι ναι, τότε ξεκινά άμεσα για το νησί μας μία σοβαρή συζήτηση για τον αξιοπρεπέστερο τρόπο ανάπτυξής της, δείχνοντας στους νομοθέτες, τους διοικούντες και όλους τους αντισυμβαλλόμενους ότι αξίζουμε το σεβασμό τους.
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: Όταν τα συναι...
  Οι παλαιές ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ στο Καλυβάρι όπως φαίνονται από τον Κάβο Ντόρο. Μερικές δουλεύουν ακόμα. Άλλες χρειάζονται επισκευή. Το πλοίο με τα ανταλλακτικά τους το γύρισαν πίσω κάποιοι κάτοικοι στο Γαύριο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Κύλησε… ο ΣΥΡΙΖΑ ...
Του Γρηγόρη Τζιοβάρα  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (28/05/2020)   Πανελλήνιο αρνητικό θέμα "κατάφερε" να γίνει, ακόμα μια φορά, ο κ. Καπάκης και η  ομάδα του στην Άνδρο, με τις κινητοποιήσεις τους στο Γαύριο, που εμπόδισαν να φτάσουν στο νησί ανταλλακτικά της ΔΕΗ (α) για τις επί 32 χρόνια ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι και (β) για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Χώρα! Στην φωτογραφία ο κ. Καπάκης πλαισιωμένος από δύο "νέους" δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του.
Οποίος σπέρνει ανέμους, θερίζε...
Από τον παραπάνω χάρτη είναι προφανές πως οι 33 Α/Γ Κοπελούζου (με πράσινο χρώμα) είναι αυτές που απλώνουν σε όλη την κεντρική Άνδρο και δημιουργούν πρόβλημα. Οι άλλες σε Βορά και Νότο ελάχιστα επηρεάζουν όντας απομακρυσμένες από όλα τα οικιστικά και τουριστικά κέντρα. Οι αιρετοί και μη εκπρόσωποι της Άνδρου πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι με κρίση και σοβαρότητα και να συναποφασίσουν για μια συντεταγμένη ρεαλιστική πρόταση χωροθέτησης Α/Γ κι όχι να συναγωνίζονται σε λαϊκίστικες κορόνες για λαϊκές κινητοποιήσεις και πράσινα άλογα κατά των παλαιών και ήδη αποδεκτών Α/Γ της ΔΕΗ στο Καλυβάρι. Γιατί με τον άμετρο αυτόν τρόπο ρίχνουν νερό στον μύλο των μεγάλων επενδυτικών ομίλων (Κοπελούζος), οι οποίοι ετοιμάζονται τρίβοντας τα χέρια τους.
Ο Δήμαρχος Άνδρου κατά των 33 ...
Άνδρος 27/5/2020 Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος εγκρίθηκε η τροποποίηση των Περιβαλλοντικών όρων του έργου «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργεια (ΑΣΠΗΕ)» όπου περιλαμβάνει και την έγκριση τοποθέτησης 33 νέων ανεμογεννητριών στην Άνδρο, στις θέσεις Σκουμπι, Γκοράκι και Καφούτσι συνολικά 75,9ΜW.
Ανακοίνωση Επάρχου Άνδρου για ...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 33 ΝΕΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ  Άνδρος, 27 Μαΐου  2020
Εμποδίστηκε πάλι - τα ξημερώμα...
  PANAGIA PARAVOUNIOTISSA Σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στις 3:50 τα ξημερώματα το πλοιάριο (παντόφλα) ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ που έφτασε στο Γαύριο παρεμποδίστηκε στο να δέσει από 100 κατοίκους που είχαν μάθει για την μεταφορά. Το πλοίο μετά 30λέπτη αναμονή αρόδο έφυγε. Το πλοίο ξεκίνησε από το Λαύριο και μετέφερε ανταλλακτικά και καλώδια για επισκευές της ΔΕΗ στο νησί. Όμως οι κάτοικοι που κινητοποιήθηκαν και κατέβηκαν στο λιμάνι εκείνη την ώρα θεώρησαν πως μετέφερε συναρμολογούμενες ανεμογεννήτριες!!!