Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/vhosts/enandro.gr/httpdocs/plugins/system/contentprotection/contentprotection.php on line 33
Πολιτικη
Περί ζευγαρώματος του σπιζαετο...
Πότε, σε ποια φωλιά, ποιους μήνες και πόσο ενοχλείται στο ζευγάρωμα του ο σπιζαετός; Ερωτήματα με απαντήσεις θαμπές. Όσο θαμπό το Στενό μέσα στα σύννεφα των ημερών. Πάντως οι εργασίες πέρα από τον διάλογο των ημερών συνεχίζονται κανονικά... Συνεχίζεται το σήριαλ των αντιδράσεων για το Φραγκάκι. Όπως πληροφορηθήκαμε έφτασε στην αστυνομία Άνδρου έγγραφο γνωμοδότησης του τμήματος περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο οποίο σημειώνεται πως υπάρχει φωλιά σπιζαετού στα 3 χιλιόμετρα από τις εκτελούμενες εργασίες και ως εκ τούτου υπάρχει παρενόχληση στο ζευγάρωμα του πουλιού. 
Ο μαρμάρινος βράχος των Λειβαδ...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ γράφει η πινακίδα μέσα στο καταπράσινο τοπίο των Λειβαδίων με φόντο τον Άγιο Κωνσταντίνο. Προσοχή και εκτελούνται έργα! Και προχωράνε προς ολοκλήρωση τους...
Στόχος 2,5 εκατ. ευρώ για 52 έ...
  Πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων στο λιμάνι του Γαυρίου. Έργο που χρηματιοδοτήθηκε κυρίως από χορηγούς και πολεμήθηκε όσο κανένα από την αντιπολίτευση. Η χρησιμότητα του τους διαψεύδει. Σήμερα το πρωί 5/1 στις 07:30 ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ - που ήταν στην Άνδρο επισκεπτόμερνος τα μοναστήρια του νησιού - επέλεξε να αναχώρησε με ελικόπτερο από εκεί... (Από τον κ. Γιώργο Μαντζώρο, εντεταλμένο σύμβουλο του Δημάρχου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο ζητήσαμε, λάβαμε και δημοσιεύουμε τα πλήρη στοιχεία του προϋπολογισμού του 2021 που ψηφίστηκε στις 4/21 και περιλαμβάνει αιτήματα για 2,5 εκατ. ευρώ για την Άνδρο. Σύμφωνα με τις σημερινές επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Ταμείου η υλοποίηση τους εντός του 2021 αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ και αναφέρεται σε έργα και μελέτες και για τα 4 λιμάνια του νησιού. Ο Γ. Μαντζώρος παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα προβλεπόμενα έργα του προϋπολογισμού και συγχρόνως επισημαίνει την πλήρη απουσία των μελών της αντιπολίτευσης στο κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο όπου ψηφίστηκαν. Ευτυχώς οι Τηνιακοί φίλοι μας ήταν και παρόντες και τα ψήφισαν όλα. Αυτοί αγαπούν την Άνδρο όπως φαίνεται πιο πολύ από κάποιους άλλους… ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Κάποιοι μετά 6 χρόνια αφωνίας ...
  Κάποιοι αρέσκονται σε "ασκήσεις επί χάρτου" για λόγους ευκαιριακής πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι οι ίδιοι που επί 6 χρόνια ήταν άφωνοι και εδώ και μήνες δεν προχωρούν έργα τα οποία τους έχουν ανατεθεί. Ο κ. Α. Χαλάς παρενέβη εσπευσμένως μέσα στο 4ήμερο των Χριστουγέννων σε έργο για το οποίο δεν είπε λέξη επί 6 χρόνια (κλειστό Γαυρίου), ενώ δεν έχει πει λέξη για το έργο που έχει αναλάβει εδώ και 6 μήνες με την βοήθεια του Δήμου Άνδρου (σύνταξη προϋπολογισμού για τον φάρο Γαυρίου). Μιλά γι' αυτό που δεν είπε τίποτα επί 6ετία και δεν μιλά γι' αυτό που έχει αναλάβει και δεν λέει τίποτα επί 6μηνο. 
Υπεγράφη σύμβαση Περιφέρειας κ...
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ   Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ύψους 239.042,24 €, βάσει της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει το έργο «Προμήθεια Υλικών Αναβάθμισης Δημοτικού Σταδίου Άνδρου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτριος Λοτσάρης.
Προχωρά η εκβάθυνση για τη δημ...
  (Λάβαμε και δημοσιεύουμε μια ακόμα τακτική αναφορά του Γ. Μαντζώρου εντεταλμένου του Δήμου Άνδρου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου. Η ενημέρωση αναφέρεται στο τελευταίο σύμβούλιο του 2020 που έγινε στις 29/12/2020. Στο συμβούλιο αυτό δρομολογήθηκε η επέκταση της εκβάθυνσης του Γαυρίου μέχρι το καλοκαίρι με χρηματοδότηση με στόχο να δημιουργηθεί στη συνέχεια μαρίνα για τουριστικά σκάφη στο Γαύριο. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και ξεπεράστηκαν τα εμπόδια ώστε μέσα στο 2021 θα ξεκινήσει η ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου.  Προχωρά η στελέχωση του Λιμενικού Ταμείου ώστε να λειτουργεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Υπερδιπλάσια χρηματοδότηση 357...
Ιστορικών διαστάσεων χρηματοδότηση για το Νότιο Αιγαίο πέτυχε η διοίκηση του Γιώργου Χατζημάρκου καταφέρνοντας με επίπονη δουλειά να διεκδικήσει και να κερδίσει κατανομή ύψους 357 εκατ. € υπερδιπλασιάζοντας τα κονδύλια που είχαν διατεθεί πριν 7 χρόνια στο ΕΣΠΑ 2013-2020 και τα οποία ήταν μόνο 173 εκατομμύρια ευρώ.
Μπρίζες… για ηλεκτρικά αυτοκίν...
  Ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Δήμου Άνδρου φορτίζεται στον σταθμό φόρτισης του δημαρχείου. Η Άνδρος θα αποκτήσει από εφέτος τέσσερις σταθμούς φόρτισης στις τέσσερις κυριότερες δημοτικές ενότητες του νησιού ώστε να έρχονται για διακοπές και οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ΙΧ.  Τα πράγματα πλέον τρέχουν και στην Άνδρο και η τεχνολογία φτάνει πια στο νησί. Έτσι, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων – που ήδη αυξάνουν συνέχεια - θα μπορούν σύντομα όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες και υλοποιηθούν τα έργα να έρθουν στο νησί αφού θα μπορούν να φορτίσουν το ΙΧ τους σε ηλεκτρικούς σταθμούς που πρότεινε ο Δήμος και επιδοτεί το Πράσινο Ταμείο τώρα και στην Άνδρο.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Άμεση απόσυρση π...
(Έχει γεμίσει η Άνδρος εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Υπολογίζονται πάνω από 100 οχήματα. Υπάρχουν ασυνείδητοι που τα αφήνουν όπου να 'ναι να σαπίζουν μολύνοντας το περιβάλλον. Εδώ και χρόνια κανείς από τον Δήμο Άνδρου, που έχει την ευθύνη να τα μαζέψει από τους δημόσιους χώρους δεν έκανε τίποτα. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα κάποιος αρμόδιος να κάνει κάτι. Με πρωτοβουλία του Δ. Γιαννίση και οι αντιδήμαρχοι των τεσσάρων περιοχών της Άνδρου ξεκίνησαν να τοποθετούν ειδοποιητήρια οι κάτοχοι τους να τα αποσύρουν, αλλιώς θα τα αποσύρει ο Δήμος. Είναι ένα αναγκαίο έργο, που βελτιώνει άμεσα την εικόνα του νησιού. Κι είναι απορίας άξιο γιατί οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια;  ΕΝ ΑΝΔΡΩ)