Περί παράνομου παρκαρίσματος ...
  Βράδυ 3 Αυγούστου. Πάρκινγκ Νειμποριού. Η πλειοψηφία ΙΧ επισκέπτών.  Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση για τα πρόστιμα της αστυνομίας για ΠΑΡΑΝΟΜΟ παρκάρισμα το πρωί του Σαββάτου 31 Ιουλίου και εκπλαγήκαμε από την φαντασία, την σπατάλη, την διάθεση ατιμωρησίας, την βαριεστιμάρα, την μετάθεση της ευθύνης, την ακραία αντιπολιτευτικότητα και τον ωχαδερφισμό ορισμένων σχολιαστών.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: Η αυτοσυνειδη...
Του Άγγελου Συρίγου Αν. καθηγητής διεθνούς δικαίου & εξωτερικής πολιτικής. Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Αθηνών - Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Στιγμιότυπο από την συναρπαστική ομιλία του Άγγελου Συρίγου για την επανάσταση του 1821 κάτω από την προτομή του Θεόφιλου Καΐρη στην Χώρα (Στις 23 Ιουλίου 2021 ο Άγγελος Συρίγος παρουσίασε με μια εξαιρετική ομιλία του το βιβλίο που εξέδωσε για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης το "Εν Άνδρω" σε επιμέλεια Δ. Μπασαντή "Άνδρος 200 χρόνια". Η ομιλία του έγινε στην ιστορική πλατεία Θεόφιλου Καΐρη της Χώρας και συνεπήρε το ακροατήριο της για δύο λόγους ο πρώτος ήταν η ιδιαίτερη αναφορά στην Άνδρο, ο δεύτερος ήταν η ιστορική αναφορά στην Επανάσταση του 1821 και στην αυτοσυνειδησίας των Ελλήνων.
Ευχαριστίες για δύο απορριμματ...
Άμα δείτε απορριμματοφόρα στην Άνδρο με την ένδειξη Δήμος Χαλανδρίου ή Δήμος Παπάγου - Χολαργού μην μπερδευτείτε. Δεν είστε στο Χαλάνδρι ή στου Παπάγου. Στην Άνδρο είστε κι ήρθε ενίσχυση για καλοκαίρι.
Επιβράβευση της πολιτικής και ...
Του Κυριάκου Θωμά Οικονομολόγου, π. Δήμαρχου Υδρούσας, π. Προέδρου ΔΣ Άνδρου Επιβράβευση της πολιτικής και απόλυτη καταδίκη της παραπολιτικής αποτελεί η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε από το Εν Άνδρω. Τα δύο τελευταία  χρόνια η κοινωνία παρακολουθεί την παραγωγή σαφούς πολιτικής με ξεκάθαρες θέσεις και έργα στο Νησί. 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 2021: Πρόσωπα και ...
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis, διεξήχθη από 14 μέχρι 17 Ιουλίου 2021, σε όλη την Άνδρο. Είναι η ένατη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στην Άνδρο από το 2010 μέχρι σήμερα. Είναι η έκτη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία πρόβλεψε σωστά ποσοστά για νικητή και ηττημένους και το 2014 και το 2019. 
Σε δύο μήνες ο διαχωρισμός του...
Το λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου σε δύο μήνες θα μπει σε τροχιά διαχωρισμού! Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδος σε ερώτηση του Εν Άνδρω για το χρονικό όριο έναρξης της διαδικασίας διαχωρισμού μετά το πέρας της σύσκεψης που συγκλήθηκε την Πέμπτη 22 Ιυουλίου 2021 το πρωί στις 10:15 στο δημοτικό κατάστημα Γαυρίου υπό τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδο και τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης, η βουλευτής Κυκλάδων Κ. Μονογιού, οι αντιδήμαρχοι Γαυρίου Α. Μακρή και Τ. Μπιθικώτση και ο εντεταλμένος σύμβουλος για το λιμενικό ταμείο του δημάρχου Γ. Μαντζώρος. 
Δημοτικά τέλη: Λαϊκισμός και ...
(Πολιτική αντιπαράθεση για την δημοπρασία και τα δημοτικά τέλη έξι καταστημάτων, τεσσάρων στην Χώρα και δύο στο Μπατσί. Από τα έξι τα τέσσερα καταστήματα θεώρησαν λογική την δημοπρασία και προσήλθαν και πλήρωσαν τα δημοτικά τέλη. Δύο όμως ιδιοκτήτες την θεώρησαν παράλογη και δεν προσήλθαν και δεν πλήρωσαν. Για τον λόγο αυτό ο κ. Σουσούδης έβγαλε ανακοίνωση υπέρ τους. Και ο δήμαρχος του απαντά με δελτίο που έστειλε... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Νέοι κάδοι απορριμμάτων στην Ά...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ -  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  Νέα ποσότητα κάδων απορριμμάτων, για τις ανάγκες καθαριότητας στην Άνδρο, έφθασε σήμερα, Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, στο νησί. Τα έξοδα μεταφοράς καλύφθηκαν από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries. Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, απέστειλε και προσωπικά στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Θ. Παναγιωτάκη, ευχαριστήρια επιστολή, ως εξής: «Αξιότιμε κ. Παναγιωτάκη, Εκ μέρους των Ανδριωτών, των φίλων, καθώς και επισκεπτών της Άνδρου με την παρούσα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας για την κάλυψη από την εταιρεία Fast Ferries των εξόδων μεταφοράς στο νησί κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι θα ενισχύσουν τα μέσα καθαριότητας στο νησί. Χαιρετίζω, επίσης, θερμά την ποιότητα εξυπηρέτησης, που προσφέρουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και οι συνεργάτες σας. Ως Δήμαρχος είναι καθήκον μου να φροντίζω, μεταξύ άλλων και για την αναβάθμιση του επιπέδου καθαριότητας της Άνδρου, την προστασία του πρασίνου και του οικοσυστήματος του νησιού. Η δωρεάν εκ μέρους της ακτοπλοϊκής Fast Ferries  μεταφορά των κάδων δείχνει εμπράκτως την αξία της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που αποβαίνει πάντα προς όφελος και ευημερία της κοινωνίας. Η κίνησή σας είναι ακόμη πιο σημαντική ιδίως την παρούσα εποχή, κατά την οποία οι Δήμοι ανά την Ελλάδα καλούνται, με την εμφάνιση της COVID-19, να καλύψουν πρωτοφανείς σε όλα τα επίπεδα ανάγκες. Ο Δήμος Άνδρου, οι συνεργάτες μου και εγώ θα συμβάλλουμε στην άνθιση των συνθηκών συναλληλίας μεταξύ μας, με σκοπό το κοινωνικό και περιβαλλοντικό καλό». ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ  
Ξεκινά τέλος Αυγούστου το νέο ...
Δελτίο Τύπου Εκσυγχρονισμός και επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου