ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟ: Το "ντ...
(Η αναγνώστρια μας Α.Σ. μας έστειλε σήμερα το πρωί μια λίαν ενδιαφέρουσα ανάλυση toy Uan;ash K. sthn για το "ντιμπέϊτ" των 5 που τρέχουν για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ. Την βρήκαμε ιδιαίτερα εύστοχη και σκεφτήκαμε να την αναδημοσιεύσουμε μιας και οι εκλογές αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ ξεκινούν την προσεχή Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και το κόμμα αυτό μαζί με τη ΝΔ είναι τα μόνα δύο κόμματα που ζητούν από όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις ανοικτές διαδικασίες ε3κλογής αρχηγού του και να εκφράσει μέσω της ψήφου την άποψη για το ποιον θέλουν και ποια πολιτική να υλοποιήσει... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)   TOY ΘΑΝΑΣΗ K. Το χθεσινό debate ανάμεσα στους υποψήφιους αρχηγούς του ΚΙΝΑΛ μπορεί να το δει κανείς από πολλές πλευρές. Μπορεί να το θεωρήσει “συμπαθητικό”, μπορεί να το πει “αδιάφορο”. Όμως αν το καλοσκεφτεί κανείς ήταν κάτι πέρα απ’ όλα αυτά: Ήταν απολύτως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! Έδειξε ποιο είναι το “επίπεδο” του πολιτικού μας προσωπικού γενικά. 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μέχρι τα Χριστού...
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου - και παρά την υποστελέχωσή του ως υπηρεσία - ο ΧΥΤΥ της Άνδρου, που πλέον έχει περάσει στην Περιφέρεια έφτασε στο τέλος του. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης του νέου ΧΥΤΥ της Άνδρου στην ερημική περιοχή της Πλούσκας μακριά από τους μεγάλους οικισμούς του νησιού και σε μέρος ελεγμένο πλήρως από όλες τις τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες του δημοσίου. 
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΔΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ...
H φωτιά ξεκινά ακριβώς δίπλα στο δεματοποιτή, στις σκουπιδόμπαλες που περίμεναν μεταφορά από τον ΦΟΣΔΑ εκτός Άνδρου σύμφωνα με τα έγγραφα Δήμου και Περιφέρειας. Το σημείο ήταν λίαν επικίνδυνο να καεί ο δεματοποιητής και τότε όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Με την λογική του "ποιος ωφελείται" αλήθεια "ποιος κερδίζει" με τα σκουπίδια ξανά στους δρόμους; Όχι η Άνδρος φυσικά...
Αποπέμφθηκε ο Σανταμούρης και ...
  Η έδρα του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου Μέχρι την τελευταία στιγμή – την στιγμή της απολογίας του - ο αποπεμφθείς χθες πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου Γ. Σανταμούρης δεν άντεξε και μιλώντας για λίγα λεπτά εκτός του γραπτού κειμένου, που είχε μπροστά του, εκστόμισε και πάλι εμμέσως πλην σαφώς φράσεις κατά των ΑΜΕΑ! Σε σημείο αυτό της τοποθέτησης του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κ. Μαρκουΐζος τον διέκοψε επιχειρώντας επί δίλεπτο να τον επαναφέρει στην τάξη. Κάτι που δεν ήταν εύκολο μιας και κ. Σανταμούρης διαμαρτυρόταν μιλώντας «περί δημοκρατίας» μπερδεύοντας την ελευθερία της έκφρασης με την ελευθεριότητα στην κοινωνική ύβρι και καταφρόνια!!!
Κλείνει η Επιθεώρηση Εργασίας ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Άμεσος κίνδυνος για κλείσιμο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου- Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση με θέμα τον  άμεσο κίνδυνο για κλείσιμο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τα έργα, οι...
  Μόνο ο κ. Μπάλλας καταφέρνει να τελειώνει εδώ και 6 χρόνια συμβούλια που δεν θα τέλειωναν ποτέ. Τώρα πια πρέπει να λέει και ανέκδοτα για να αντιμετωπίσει τις αντιπαραθέσεις... Προβλέψιμα όλα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ως προς τους βασικούς πρωταγωνιστές του «δράματος» (με την αρχαιοελληνική έννοια). Ο λόγος για τους επικεφαλής των παρατάξεων. Την μικρή διαφορά έκαναν οι δευτεραγωνιστές: οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ: Αποκαθήλ...
Το Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου Με την κοινή γνώμη της Ελλάδας να παρακολουθεί άναυδη και την κοινωνία της Τήνου εξοργισμένη να μην πιστεύει στα όσα βλέπει, ακούει και διαβάζει στα ΜΜΕ όλης της χώρας - έναν ασταμάτητο κατήφορο δηλώσεων Σανταμούρη για τα ΑΜΕΑ. Βασική πηγή αναφοράς των εξελίξεων εδώ και 10 μέρες (από 13/11) είναι το έγκυρο ΕΝ ΑΝΔΡΩ, που πρώτο ανέδειξε την κατάντια ενός προέδρου που το ρατσιστικό και ασεβές παραλήρημα του έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα. 
ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021: Στηρίζου...
(Εδώ και αρκετές μέρες ξεκίνησε η απογραφή οικιών στην Άνδρο. Εντεταλμένοι απογραφείς πέρασαν και κατέγραψαν ανοικτά και κλειστά σπίτια. Πολλοί έλειπαν γιατί ήταν παραθεριστές. Όμως και όσοι δεν είχαν ειδοποιηθεί και απλώς έλειπαν για δουλειές ή για κάποιο ταξίδι στην Αθήνα το σπίτι τους κατεγράφη σαν κλειστό! Όμως τώρα περνάμε στη δεύτερη και ουσιαστική φάση της απογραφής. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει καταγραφή των κατοίκων της Άνδρου. Θα σταλούν ή θα επιδοθούν φάκελοι με κωδικούς σε όλους για ηλεκτρονική απογραφή. Όσοι όμως θέλουν μπορούν να απογραφούν κανονικά. Σε αυτούς θα περάσουν κανονικοί απογραφείς.
Καταιγίδα Σανταμούρη στην Τήνο...
  "ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΜΑΝΙΑ" εκβιάζει ανοιχτά τον δήμαρχο Τήνου ο Σανταμούρης για να παραμείνει πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Για "συνενοχή" του δημάρχου Τήνου λένε πολίτες της Τήνο και η αντιπολίτευση αν τον κρατήσει. Όλοι αναρωτιούνται τι θα κάνει ο άτολμος δήμαρχος Τήνου Γ. Σιώτος που πρώτα άφησε τον Σανταμούρη επί 8μηνο να πιέζει και να εκβιάζει στο Λιμενικό Ταμείο την Άνδρο και τον δήμαρχο Άνδρο, τον οποίο περιύβριζε αγοραία φτάνοντας στην απίστευτη ύβρι κατά των ΑΜΕΑ, που πλέον έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις.