ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για την...
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ Μέλους του ΔΣ Λιμενικού Ταμείου Άνδρου  (Με αναφορά τον πρόχειρη πολιτικά πρόταση με μέηλ εκ Ταϊλάνδης της νέας Επάρχου Άνδρου - για ευρεία σύσκεψη δημάρχων και επάρχων υπό την συνεργάτιδα της (!!!) - με θέμα χρηματοδότηση για τα λιμάνια - ζητήσαμε από το μέχρι σήμερα μέλος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου Χρήστο Βουραζέρη και τη δική του συμβολή και γνώση, ώστε μερικά πράγματα να μπουν στη θέση τους και να σταματήσουν οι κατά τη γνώμη μας σε στιλ Κασσελάκη πολιτικοί και επικοινωνιακοί αυτοσχεδιασμοί στην Άνδρο. Ο Χ. Βουραζέρης απάντησε πως η χρηματοδότηση αναφέρεται σε λιμάνια-μαρίνες που έχουν ειδικό χαρακτήρα και έστειλε και το παρακάτω σημείωμα... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Δ. Λοτσάρης: "Δεν πρόκειται να...
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ Δημήτρης Λοτσάρης :  ‘’Η Άνδρος δεν χρειάζεται ένταση και οξύτητα. Πρόσκληση για θεσμική ενημέρωση.’’ Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’ Το οριακό αποτέλεσμα των εκλογών επιβάλλει να μην υπάρχει καμία σκιά ως προς το αποτέλεσμα , το ζήτημα θα επιλυθεί με την απόφαση της Δικαιοσύνης  όπως σε κάθε Δημοκρατική Χώρα. Αυτό το κατέστησα σαφές από την πρώτη στιγμή. Και δεν πρόκειται να μπω στη λογική του να απαντώ στις τοξικές ανακοινώσεις που βγάζουν κάποιοι για να συντηρήσουν ένα κλίμα έντασης και οξύτητας. Όπως κατέστησα σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνω όσα μου έκαναν άλλοι. Η Άνδρος δεν χρειάζεται ένταση, οξύτητα, συγκρούσεις αλλά συνεργασία και μια νέα λογική. Ασχέτως του αποτελέσματος από την απόφαση της Δικαιοσύνης, σε θεσμικό επίπεδο όλοι πρέπει να συνομιλούμε και να συνεργαζόμαστε. Για αυτό το λόγο αναλαμβάνω την πρωτοβουλία , μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να ενημερώσουμε τον κ. Σουσούδη και τους συνεργάτες του στις 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο. Είναι αυτονόητο ότι πέρα από τη θεσμική αυτή ενημέρωση θα είμαι στη διάθεση του κ.  Θ. Σουσούδη, όπως και κάθε άλλου πολίτη, για να παρέχω ενημέρωση για οποιαδήποτε ζήτημα , όποτε θελήσουν. Στην Άνδρο υπάρχουν έργα σε εξέλιξη αλλά και έργα που έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ωρίμανσης και θα πρέπει να υλοποιηθούν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι Δήμαρχος. Γιατί το είπα και το επαναλαμβάνω: τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτη, ανήκουν στους πολίτες. Και όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε και να σεβόμαστε τους πολίτες.
ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ...
  Πρωτοδικείο Σύρου. Εδώ θα κριθεί τελικά το οριακό αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου στην Άνδρο. Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω. Ένσταση για δεκάδες παρατυπίες σε εκλογικά τμήματα της Άνδρου - ιδίως σε δύο εξ αυτών - έκανε τελικά η παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του Δημήτρη Λοτσάρη. Όπως φαίνεται από το δικόγραφο που κοινοποιήθηκε και στην παράταξη του κ. Σπυσούδη υπάρχουν 90 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια. Ειδικότερα ανάμεσα στις παρατυπίες που επισημαίνει η ένσταση, η οποία θα εκδικαστεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023  από το τριμελές της Σύρου, υπάρχουν δύο τμήματα όπου επισημαίνονται δεκάδες παρατυπίες. Το ένα εξ αυτών, το 34ο στο Μπατσί αμφισβητούνται 44 ψηφοδέλτια για μια σειρά λόγους που αναγράφονται στο δικόγραφο και οι οποίοι εκπλήττουν.  
ΜΠΑΤΣΙ: Προχωρά η πλήρης αλλαγ...
Προχωρούν οι εργασίες του σημαντικότατου έργου της πλήρους αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Μπατσί. Το δίκτυο που θα αντικατασταθεί εντός οικισμού θα είναι 17 χιλιόμετρα. Το ύψος της χρηματοδότησης που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Άνδρου από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είναι της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο - που δεν είχε καν ονειρευτεί η προηγούμενης και επερχόμενη διοίκηση - ήταν παραπάνω από απαραίτητο, όπως εξήγησε τεχνικός της εταιρείας που έχει αναλάβει και τρέχει το έργο.
17 ΝΟΕΜΒΡΗ: Το συναίσθημα και ...
Της Αλεξάνδρας Σκαμάγκα  "Ανάκριση" του Βλάση Κανιάρη, 1969 Το έργο "Ανάκριση", του Βλάση Κανιάρη, εκτέθηκε με ένα σύνολο 15 εικαστικών κατασκευών, από σύρμα, ύφασμα, γύψο και κόκκινα πάνινα γαρύφαλλα., τον Μάϊο του 1969, στη Νέα Γκαλερί, της οδού Τσακάλωφ, με θέμα "Γύψοι".
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Τα έργα μ...
Όλοι... "πλην Λακεδαιμονίων" !!!  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Τα έργα μένουν στην Άνδρο, ανήκουν στους πολίτες.
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ...
Εγκαινιάσθηκε το νέο ολοκαίνουριο δημοτικό σχολείο Χώρας του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε το 2023. Το νέο σχολείο πλέον λειτουργεί πλήρως. Απομένει μόνο το αμέσως επόμενο διάστημα η ολοκλήρωση της ανακατασκευής των παλαιών κτιρίων που θα γίνουν χώροι βιβλιοθήκης, χώροι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης κλπ. 
ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε...
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου ΕΜΠ Η μονάδα αφαλάτωσης που μετά από χρόνια υποσχέσεων ολοκληρώθηκε μόλις το 2023 στο Μπατσί.  (Με δεδομένη πλέον την ανομβρία και με τις συνεχείς δυσκολίες στα αποθέματα του νερού - παρά τα μεγάλα και πολλά έργα που έγιναν αυτή την τετραετία - το μέλλον της υδροδότησης της Άνδρου δείχνει πολύ δύσκολο. Η επόμενη χρονιά θα είναι περίοδος δοκιμασίας. Οι ψήφοι δεν φέρνουν νερό. Τιμωρούν ενίοτε, αλλά νερό δεν φέρνουν. Νερό φέρνουν οι πηγές, τα δίκτυα, οι δεξαμενές, οι γεωτρήσεις. Το νερό διαχειρίζονται οι διοικήσεις με την συντήρηση των έργων, την ανάπτυξη νέων έργων, τον έλεγχο των έργων.
ΜΠΑΤΣΙ: Σε νωχελικό κλίμα του ...
Μέσα σε μια λαμπερή μέρα, που μόνο φθινόπωρο δεν θύμιζε, εορτάστηκε η γιορτή του Αγίου Φίλιππα στο Μπατσί. Περιορισμένος ο κόσμος. Το κλίμα νωχελικό. Επίσημοι μετρημένοι. Τρεις βουλευτές πέρασαν από την γιορτή. Εκπρόσωποι παρατάξεων λίγοι. Η νέα έπαρχος απούσα το διήμερο. Ο απερχόμενος έπαρχος παρών μόνο στον εσπερινό. Οι δύο δήμαρχοι (απερχόμενος και επερχόμενος) παρόντες. Περιορισμένη η παρουσία δημοτικών συμβούλων (νέων και απερχομένων). Ευτυχώς που ήταν οι ιερείς και ο δεσπότης που τίμησαν την γιορτή και έδωσαν χρώμα στην γιορτή. Φαίνεται μετά τις εκλογές πέφτει ακόμα και το θρησκευτικό ενδιαφέρον.