Το λιμάνι της Ραφήνας και τα α...
  Την Δευτέρα 20/5 το βράδυ παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας ξαφνικά ένα ακόμα master plan για το λιμάνι από την εταιρεία που έχει αναλάβει εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας τον σχεδιασμό. Το master plan απορρίφθηκε από τον Δήμο Ραφήνας ομόφωνα.
Μόνο οι δημοσιεύσεις ενοχλούν ...
  Αγαπητό Εν Άνδρω, Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να βγάζουμε στη δημοσιότητα όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Κορθίου. Όμως, οι προσπάθειες να δοθούν λύσεις και να επικοινωνήσω με τους σημερινούς διοικούντες στο Κόρθι με άλλους τρόπους απέτυχαν. Ήταν άδικος κόπος. Σημεία των καιρών: τελικά η δημοσίευση παραμένει ο μόνος τρόπος να κινητοποιηθούν οι σημερινοί διοικούντες. Όλες οι άλλες προσπάθειες πέφτουν στο κενό. Μόνιμη απάντηση «εσείς τι κάνατε;» Κάναμε ότι κάναμε. Τώρα δεν μετράμε το τι κάναμε εμείς. Τώρα είναι σειρά τους να κάνουν κάτι αυτοί. Κι όχι να ρωτούν εδώ και μήνες «εσείς τι κάνατε;» Τελικά η δημοσίευση λειτούργησε. Ευτυχώς ή δυστυχώς... Κάτι έγινε και ένας γλόμπος επισκευάστηκε! Για τον άλλο σε αναμονή. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Περιμένουμε. Ιωάννα Σαραβάνου Δημοτική Σύμβουλος Κορθίου
Συνεχίζεται το μεγαλύτερο έργ...
Δ Ε Λ Τ Ι Ο       Τ Υ Π Ο Υ   ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:  Από το Άνω Γαύριο συνεχίζεται  το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας που έχει γίνει στην Άνδρο τα τελευταία χρόνια.  Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: 300 χιλ. ευρώ απ...
  Αρνητικά ψήφισε η αντιπολίτευση στην έγκριση από το ΔΣ της επέκτασης της σύμβασης καθαριότητας κατά 300 χιλ ευρώ, στον εργολάβο καθαριότητας, ο οποίος είναι κουμπάρος του σημερινού Δημάρχου.
Dark Room: Της Νομικής... το σ...
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Το υπό κατάληψη κυλικείο της Νομικής Σχολής!!!...    -Χαίρετε, πριν πάω στην πολιτική επικαιρότητα, δύο θέματα που μου έκαναν εντύπωση και δεν τ’ αφήνω ασχολίαστα. Πρώτον, το θέαμα στο εσωτερικό της Νομικής Σχολής Αθηνών και ειδικά τα «ευρήματα» εντός του κυλικείου του. Όχι, δεν επρόκειτο για καφέδες και τυρόπιτες, αλλά για στειλιάρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες ξέρω ‘γω, σουγιάδες και άλλα… εργαλεία, που μάλλον δεν σχετίζονται ούτε με καφενεία, ούτε με την επιστήμη του νόμου. Ελεος, ρε παιδιά, τι θα γίνει μ’ αυτό, πότε επιτέλους δεν θα χρειάζεται να παρεμβαίνει ο Χρυσοχοΐδης κάθε τόσο, πότε θα «ασφαλίσουν» τις σχολές και τα πανεπιστήμια να μην μπαινοβγαίνουν οι ποινικοί; 
Δ. Τηνιακός: Αυτές οι εικόνες...
Δ Ε Λ Τ Ι Ο           Τ Υ Π Ο Υ Δημήτρης Τηνιακός: Αυτές οι εικόνες δεν μας ταιριάζουν. Δεν αξίζουν στην Άνδρο μας.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕ...
Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:  Τα χρέη της Αναπτυξιακής Άνδρου μπορούν να εξοφληθούν μέσα από επιχορήγηση του Δήμου από ειδικό λογαριασμό της ΤΠκΔ και να μην επιβαρύνουν τους δημότες.
Υποτονική διοίκηση, ανύπαρκτη ...
  ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Έχουν περάσει ήδη τέσσερις μήνες από τη στιγμή που ανέλαβε η διοίκηση Σουσούδη και παρά το γεγονός πως ο δήμαρχος είναι γνώστης του αντικειμένου και περιβάλλεται από αντιδημάρχους που έχουν ασκήσει διοίκηση ο Δήμος Άνδρου δείχνει υποτονικός μέχρι στιγμής. Στα μεγάλα θέματα δεν υπάρχει προετοιμασία ή κινητικότητα. Έχουμε ήδη γράψει για το θέμα των σκουπιδιών και τον αυτόματο πιλότο της Σταυροπέδας, την απουσία δεματοποιητή, το σημειωτόν της Πλούσκας. Για το θέμα του νερού τα είπαμε. Ήδη ξέμεινε για κάποιες ώρες ο Όρμος την Μ. Εβδομάδα. Περιμένουμε εξελίξεις στους βιολογικούς και για τις ασφαλτοστρώσεις "ουδέν νεώτερον"... 
Αφήστε την "περισπούδαστη" κεν...
Της Μαργαρίτας Κασιδώνη   Το δημοτικό συμβούλιο της 29/4 απέδειξε περίτρανα τις προθέσεις των δημοτικών συμβούλων. Αντί σε αυτό να γίνει ένας απολογισμός των πεπραγμένων των 4 μηνών από την ανάληψη δράσης της νέας δημοτικής αρχής κατέληξε ένα καλοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων.