Μάτι: Καλούνται από τον εισαγγ...
  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: NEWSIT.GR Δυόμιση μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο εισαγγελέας καλεί 20 πρόσωπα για να δώσουν εξηγήσεις για τους 99 νεκρούς. Μεταξύ αυτών η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Ευάγγελος Μπουρνούς και ο Ιωάννης Καπάκης. Καλούνται επίσης οι πρώην -πλέον- επικεφαλής ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής. Όλοι έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Ν....
  Από αριστερά: Δ. Λοτσάρης. Γ. Χατζημάρκος, Γ. Λεονταρίτης, Θ. Σουσούδης. Συνάντηση στο δημαρχείο της Άνδρου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). Προχωράνε οι ζυμώσεις για τις εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ήδη έχουν γίνει γνωστοί δύο υποψήφιοι Περιφερειάρχες και συζητιούνται και άλλοι, ενώ προσεχώς θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων (Επάρχων) στις Κυκλάδες και στην Άνδρο.
Η Αττική, η Δούρου και το «αρι...
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS.GR Όταν η Ρένα Δούρου έβαζε υποψηφιότητα το 2014 για την περιφέρεια Αττικής ο τότε περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός θεωρείτο επιτυχημένος και κόντευε να λύσει το θέμα των σκουπιδιών της Αττικής με τα εργοστάσια που ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση στη Φυλή.
Θύελλα για τροπολογία μεταφορά...
  Απορίας άξιο με ποιον σχεδιασμό θα επιχειρηθεί - αν επιχειρηθεί - να μεταφερθουν τα σκουπίδια της Άνδρου στην Σύρο ή στην Αττική; Που θα γίνουν οι σταθμοί μεταφόρτωσης των σκουπιδιών στο νησί; Πως θα φορτώνονται τα κοντέινερ με τα σκουπίδια από τις προβλήτες επιβατών στα επιβατικά πλοία στο Γαύριο; Και σε ποιους ΧΥΤΑ θα πάνε; Στην Αττική ήδη  επίκειται κλείσιμο της Φυλής! Και στη Σύρο θα γίνει επανάσταση! Πως το σκέφτηκαν οι "εγκέφαλοι" του υπουργείου Περιβάλλοντος άγνωστό. Όπως άγνωστο παραμένει πως σκέφτονταν τόσα χρόνια ανεχόμενοι τον παράνομο ΧΑΔΑ της Σταυροπέδας; Στην φωτογραφία το Γαύριο γεμάτο επιβατικα πλοία το καλοκαίρι! (φωτ. Εν Άνδρω).
Δημοψήφισμα στα Σκόπια: νικητέ...
  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS.GR Τελικά ποιος κέρδισε και ποιος έχασε στο δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια; Πολιτικά: Από την μία το «ναι» πήρε 91,5% και η αποχή 63%! Από την άλλη το «όχι» πήρε 5,7% και η συμμετοχή 37%! Ερωτήματα: Πως μπορεί να καταμετρηθεί η αποχή σε ένα ασαφές εκλογικό σώμα; Πως μπορεί να αποτιμηθεί η παρουσία σε μια κοινωνία απόντων;
Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου: ...
Ο κ. Ευάγγελος Κορνάρος, αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου (πρόεδρος μέχρι πριν λίγο καιρό) διαβάζει με ιδιαίτερη προσοχή την αρθρογραφία και τα ρεπορτάζ του Εν Άνδρω, όπως αποδεικνύεται από μακροσκελή λεπτομερή επιστολή του που αναφέρεται στα λιμάνια της Άνδρου. Με την λήψη της επιστολής αναζητήσαμε στο τηλέφωνο τον κ. Κορνάρου και μιλήσαμε μαζί του. Αυτά που μάθαμε απλώς συμπληρώνουν την επιστολή του, που έτσι κι αλλιώς τα λέει όλα.
Η ασύμμετρη "βία" των δημοσκοπ...
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - PRONEWS.GR Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Ασφάλεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν φοιτητής του Μαθηματικού και είχε συλληφθεί από την χούντα για την πολιτική του δράση! Έκτοτε πέρασαν 45 χρόνια ώσπου να κληθεί πάλι προχθές επί ΣΥΡΙΖΑ για να απολογηθεί για την πολιτική δράση του ο Λαφαζάνης στην Ασφάλεια!
Απορρίφθηκε και η τελευταία πρ...
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου απορρίφθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και η τελευταία προσφυγή των αντιτιθέμενων στο έργο του ΧΥΤΥ Άνδρου και άνοιξε ο δρόμος ώστε το έργο πλέον να προχωρήσει απρόσκοπτα. Όπως γράφει το Δελτίο Τύπου:
Ανεκλήθη μετά τις διαμαρτυρίες...
Ότι απέμεινε από την εκκλησούλα των παιδικών κατασκηνώσεων του Οικού Ναύτου στον Άγιο Ανδρέα (φωτ. Εν Άνδρω). Παρακολουθούμε από κοντά τις τραγικές εξελίξεις από την μεγάλη καταστροφή που έπληξε Ραφήνα, Μάτι, N.Βουτζά, Μαραθώνα, στην οποία εμπλέκονται πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες με λάθη, παραλείψεις, ανικανότητα, αδιαφορία κλπ. Η έρευνα για την διερεύνηση των ποινικών διαδικασιών τελείωσε χτες με την παράδοση του πορίσματος-καταπέλτη του ειδικού εμπειρογνώμονα στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τις επόμενες μέρες πρέπει να κληθούν οι Καπάκης, Δούρου, Ψινάκης, Τόσκας, πρώην αρχηγοί Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, να απαγγελθούν κατηγορίες και να ασκηθούν διώξεις.