Έξις δευτέρα φύσις…

Του Διαμαντή Μπασαντή

 

 

Τι να πει και τι να ομολογήσει κανείς με αυτά που διαβάζει από τον κ. Γλυνό; Έβγαλε μια ανακοίνωση για να προβάλει το έργο του! Και για να πει διθυράμβους για την μεγαλοσύνη του και την απόφαση του να απέλθει της πολιτικής! Τόσα ψέματα σε μια σελίδα δεν πρέπει να έχω διαβάσει ποτέ. Ο άνθρωπος είναι φυσικό ταλέντο.

Για σκεφτείτε, προβάλει σαν έργο του ακόμα και τις αρμοδιότητες της πολεοδομίας (έργο του Καλλικράτη) και δεν λέει τίποτα για το πώς διέλυσε το πολεοδομικό γραφείο της Άνδρου και τρέχει σήμερα όλο το νησί για τα πολεοδομικά του στην Τήνο ή και στην Σύρο!

Πως μπορείς να λες κάτι τέτοιο χωρίς να ντρέπεσαι, σκέφτομαι. Δικοί του συνεργάτες με πήραν τηλέφωνο και τον στόλιζαν γι’ αυτή  την ανικανότητα του. Αλλά μετά το ξανασκέφτομαι και λέω: Αυτός δεν σκέφτεται. Μόνο λέει. Τι λέει; Ότι συνήθισε: ΨΕΜΜΑΤΑ!

Αλλά να έμενε εκεί. Προβάλει σαν έργα του όλες τις υποχρεωτικές ενοποιήσεις για τις οποίες προέβλεπε νομοθετικά ο Καλλικράτης! Που κι αυτές ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως θα έπρεπε. Προβάλει ακόμα και τις οικονομίες που επέβαλε στην αυτοδιοίκηση της Άνδρου (και παντού) η τρόϊκα: Κι αυτό έργο Γλυνού; Ρε τι άλλο θα ακούσουμε…

Νωρίτερα, βεβαίως, έχει φροντίσει να καταγγείλει εμμέσως πλην σαφώς την τρόικα για την στενάχωρη πολιτική της. Είπαμε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» ο απερχόμενος. Ταλεντάρα…

Μιλά κατά των κομματικών επιλογών ο εισπράξας κομματικά χρίσματα και από τη ΝΔ και από τον Συνασπισμό όταν έβγαινε δήμαρχος. Όταν λάβαινε τα κομματικά χρίσματα ήταν καλά. Τώρα γύρισε ο τροχός και λέει κάτω τα κόμματα.

Έχασε βέβαια και το αναμενόμενο χρίσμα της εποχής. Προσεκτικός ως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την φάμπρικα των ΜΚΟ δεν τον «έχρισε» σε κομματικό πόστο στις Κυκλάδες. Κάτι που περίμενε εναγωνίως. Τώρα νοιώθοντας λίγο σαν στημένο λεμόνι του φταίνε τα κόμματα. Είπαμε για τον κ. Γλυνό το ΨΕΜΜΑ είναι ανάσα. Του βγαίνει πηγαία από μέσα του.

Μιλά για ΧΥΤΥ, για έργα, για λεφτά «δεσμευμένα» που θα έλθουν με την σέσουλα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Ενώ δεν υπάρχουν χωροθετήσεις. Το έχει το ΨΕΜΜΑ μέσα του ο άνθρωπος…

Μιλά για καλή διοίκηση αυτός που έκανε τις απευθείας αναθέσεις «σύστημα». Και τον κατακερματισμό των έργων (για να γίνουν μετά οι απευθείας ανάθεσεις) επάγγελμα. Μιλά αυτός που έκανε στο Κόρθι το μπάξισι για ενοικιάσεις άδειων αποθηκών μαγκανοπήγαδο. Και δεν κοκκινίζει για όσα λέει. Μα πώς να κοκκινίσει; Είπαμε τα ΨΕΜΜΑΤΑ είναι φυσική κατάσταση γι’ αυτόν…

Δηλώνει πως αποχωρεί και μιλά για ενότητα αυτός που δίχασε τον νησί χρόνια τώρα. Που περιφρόνησε κάθε αντιπολίτευση μιας και είχε μάθει τα ευτυχισμένα χρόνια στο Κόρθι χωρίς καμία αντιπολίτευση.

Υπόσχεται πως θα κάνει και αναλυτικό απολογισμό για να παραμείνει στην ιστορία του νησιού. Ποιας ιστορίας; Του Στρόφιλα που στραπατσάρισε; Της Ζαγοράς που δεν σεβάστηκε. Ποιας ιστορικής εποχής; Από το 4500 π.Χ. μέχρι το 600 π.Χ. πάνω στην οποία ασέβησε χρόνια ολόκληρα πετώντας σκουπίδια;  

Τέλος πάντων αποχωρεί, αλλά και παραμένει παρών! Μα τότε γιατί αποχωρεί; Δηλώνει προς τον λαό της Άνδρου πως δεν θα είναι υποψήφιος. Αν κατάλαβα καλά το είχε δηλώσει πρώτα στο λαό της Σαντορίνης! Τι σημασία έχει τώρα θα μου πεις; Σωστά: λαός ο ένας λαός κι άλλος. Απλά τυχαίνει ο ένας να τον ξέρει καλά και να μην θέλει να το δει στα μάτια του. Γι’ αυτό και αποχωρεί!

Αποχωρεί για να γλυτώσει το μαύρο που θα πάει σύννεφο από τον λαό που τον ξέρει! Γι’ αυτό και φεύγει μετά από τόσες "επιτυχίες", μετά από τόσο "έργο", μετά από τέτοια "ιστορία"! Και τα κληροδοτεί όλα πακέτο στον κ. Μαλταμπέ! Τον αφήνει να κριθεί αυτός για το δικό του "έργο"!

Εμένα γιατί αυτό το έργο μου θυμίζει την δακτυλοδεικτούμενη  διαδοχή του «δημοκράτη» και «καταλληλότερου» κ. Σημίτη, που έφτασε στο 6% πριν σηκωθεί να φύγει; Και άφησε κι αυτός κάποιον άλλο να «εισπράξει» το κόστος του δικού του «έργου».

Περίεργους συνειρμούς κάνω ε;

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet