ΔΙΑΛΟΓΟΣ για την "απευθείας ανάθεση" βιβλίου από τον Δήμο Άνδρου

 

 Μια ακόμα προπολεμική ιστορική φωτογραφίες με αναφορά επαγγέλματα της θάλασσας, που έχουν χαθεί. Στο βάθος τα Εμπειρικαίϊκα που καταστράφηκαν από τους Γερμανους αργότερα  Την δημοσιεύουμε σαν βοήθεια στην ιστορική  έρευνα που ήδη ξεκίνησε τελευταία με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου...

(Μια παρέμβαση αναγνώστη στα σχόλια δείχνει πως υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που δεν ξέρουμε στο θέμα χρηματοδότηση του "λαογραφικού βιβλίου" από τις πωλήσεις του - όπως λέγεται - θα εξευρεθούν χρήματα για το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου! Απ' όσα γράφει ο αναγνώστης φαίνεται πως υπάρχει κι άλλο μπέρδεμα... Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας - Εν Άνδρω).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 

Με αφορμή τα όσα η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ αναφέρει στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Το ίδρυμα που λέει το ξέρουμε όλοι μας.

Το ΝΠΔΔ επίσης το ξέρουμε όλοι μας.

Το ότι δόθηκαν χρήματα για το σκοπό αυτό φαίνεται στο διαύγεια, υπολλείπονται όμως κατά το ευτελές ποσό των 15300,00€. Δηλαδή έχουν δοθεί 19.500,00 το 2015. Συνεπώς κάτι πληρώνει και ο Δήμος για την υπόθεση αυτή. Μήπως αυτό το ποσό πάει να καλύψει ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση 20000,00 από το Δήμο?

Δεν μπήκε στον κόπο η Πρόεδρος να μας πει το πόσα πήρε και το πόσα θα δώσει, τελικά. Μάλιστα λέει ότι δε φοβάται ελέγχους κλπ. Μα κυρία μου δεν είναι ζήτημα κατάτμησης της δαπάνης μόνο, εκτός του ηθικού ζητήματος το μεγάλο πρόβλημα είναι η λειτουργικότητα της δαπάνης. Ποια λειτουργική δαπάνη του ΝΠΔΔ εξυπηρετείται? 

Με λίγη σκέψη η Πρόεδρος θα καταλάβει τι εννοώ.

Σκεπτόμενος

(Από την πρόεδρο του Ιδρύματος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου λάβαμε ένα προσωπικό Δελτίο Τύπου σχετικά με την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 34.800 ευρλω στε τμήματικές αναθεσεις - 24.250 + 9.000 + 350 + 900 κλπ) - για την εκπόνηση μελέτης που αργότερα - με νέα χρηματα προφανώς - θα γινει βιβλίο!

Μας πληροφορεί η κυρία πρόεδρος μια σχεδόν εβδομάδα μετά την πρώτη ανάρτηση πως τα χρήματα τα δίνει το Ίδρυμα Μωραΐτη και το βιβλίο θα πωλείται στο μουσείο για να δημιουργηθούν... έσοδα ώστε να συντηρηθεί το ναυτικό μουσείο Άνδρου!

Φυσικά δεν απαντά  - όπως και ο δήμαρχος προηγουμένως - γιατί απαντούν με ανεπίσημες προσωπικές ανακοινώσεις στα επίσημα έγγραφα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Παραθέσαμε ΕΠΙΣΗΜΑ δικά τους έγγραφα για τμηματικές ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ του Δήμου Άνδρου. Όχι του ιδιωτικού Ιδρύματος Μωραΐτη. 

Γιατι εμπλέκονται αυτοί σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ενώ θα μπορούσε το Ίδρυμα Μωραΐτη να φτιάξει το βιβλίο και να το δωρίσει στον Δήμο για να έχει έσοδα το μουσείο. Δεν κατανοούνπως τωρα εμπλέκονται αυτοί σε τμηματικές ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ 34.800 ευρώ. Απλά πράγματα. Όσο για το "ύφος μαρκησίας" με το οποίο μας απευθύνετε η κ. προέδρος το αντιπαρερχόμαστε. Καθείς και τα έργα του. Και αναλόγως των έργων του και το ύφος του... Εν Άνδρω).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδας που ενδιαφέρεται και ζητά εξηγήσεις (με τον όποιο τρόπο προκρίνει), για συγκεκριμένη δράση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου, αισθανόμαστε την ανάγκη (και όχι την υποχρέωση) και προκειμένου να σταματήσει αυτή η λαϊκίστικη παραπληροφόρηση, να ενημερώσουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα, όσους ενδιαφέρονται για την αλήθεια και όχι για την κατασκευασμένη είδηση, σχετικώς με το αναφυέν «θέμα» (τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία!!), ότι η αλήθεια έχει ως εξής:

1) Υπάρχει το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου, το οποίο έχει υπαχθεί στο Ν.Π.Δ.Δ. και αυτό έχει πλέον την ευθύνη για τη λειτουργία του, τη συντήρησή του και όλα όσα κάποιοι νομίζουν ότι γίνονται με μαγικό τρόπο και φληναφήματα. Προφανώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι και το Μουσείο θα πρέπει να έχει και όσα έσοδα είναι δυνατόν να αποκτά μέσα από τη λειτουργία του (όπως όλα τα μουσεία του κόσμου), δηλαδή από εισιτήρια, πωλήσεις στο εκθετήριο, κ.λ.π. Κατά τα λοιπά θα πρέπει να επιχορηγείται, αν θέλουμε να υπάρχει!

2) Στην Άνδρο και όχι μόνο, δραστηριοποιείται το  Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη γνωστό για τη δράση του και δεν χρειάζεται συστάσεις από εμάς. Στους σκοπούς του Ιδρύματος είναι και η ενίσχυση, φροντίδα, κ.λ.π. του Ναυτικού Μουσείου Άνδρου. Για όποιον έχει περαιτέρω ανησυχίες, καχυποψίες, κ.λ.π., η ιδρυτική πράξη και τα  σχετικά με το Ίδρυμα, υπάρχουν όπου δει. Το Ίδρυμα και αποκλειστικά και μόνον αυτό επιλέγει τον τρόπο, με τον οποίο θα ενισχύσει το Μουσείο. Εμείς ως Δήμος Άνδρου, λειτουργούμε στην προκειμένη περίπτωση ως απλός διεκπεραιωτής, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η όποια πρόταση του Ιδρύματος, όσον αφορά την ενίσχυση του Μουσείου, κρίνεται επωφελής. Δηλαδή και με απλά λόγια: Το Ίδρυμα είπε: «Κύριοι θέλω να ενισχύσω τη λειτουργία του Μουσείου με το να υπάρχουν σε αυτό προς πώληση ένα βιβλίο και ένα βίντεο σχετικά με τη ναυτοσύνη της Άνδρου. Εγώ επιλέγω το συγγραφέα και τους παράγοντες που θα κάνουν το βίντεο. Εγώ πληρώνω». Βεβαίως (και για να προλάβουμε τις όποιες «κριτικές» εκπορευτούν από τον κάτοχο της απόλυτης αλήθειας και τους ανώνυμους σχολιαστές), τόσο το βιβλίο, όσο και το βίντεο θα ελεγχθούν πριν διατεθούν από το Ναυτικό Μουσείο. Ελπίζουμε να μη θεωρηθούν οι ναυτικοί της Άνδρου και οι εκπρόσωποί τους, που θα ελέγξουν το βιβλίο και το βίντεο, εκ προοιμίου ανίκανοι, ακατάλληλοι και ύποπτοι για τις όποιες συναλλαγές φαντάζεται ο δημοσιογράφος!!!

3) Το Κληροδότημα Μωραΐτη υπολόγισε τα χρήματα που απαιτούνται για όλη αυτή τη διαδικασία και έκανε τις αντίστοιχες κατά καιρούς δωρεές στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Άνδρου. Για να μαθαίνει και κάτι ο δημοσιογράφος, τον ενημερώνουμε, ότι όλες αυτές οι πράξεις, είναι υποχρεωτικό να αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκειμένου να υπάρχει Διαύγεια, όπως την προϋποθέτει ο νόμος και όχι όπως τη φαντάζεται ο καθένας!!

4) Για όποιες απορίες άπτονται των προθέσεων και αποφάσεων τις οποίες προκρίνει το Κληροδότημα Μωραΐτη για να χρηματοδοτήσει το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου, παρακαλούμε να απευθυνθείτε εκεί. Είμαστε σίγουροι ότι θα λάβετε τις δέουσες απαντήσεις, ικανές να λύσουν τις απορίες όλων των ανησυχούντων. Εμείς λέμε μόνο, ότι η οικονομική διαχείριση του Ν.Π.Δ.Δ. είναι  τόσο καθαρή, που δεν έχει να φοβηθεί κανέναν έλεγχο.

Και για να τελειώνουμε! Για όλη τη δραστηριότητα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, θα υπάρξει ενημέρωση προς όλους, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. Εκεί ο καθένας θα υποβάλει τις ερωτήσεις, απορίες, παρατηρήσεις, κ.λ.π. και θα δούμε όλοι τα πρόσωπά μας, την υπευθυνότητα και το θάρρος μας, όχι καλυπτόμενοι υπό την ανωνυμία και την ασυλία, που τεχνηέντως παρέχουν τα sites, για ευνόητους λόγους.

Για το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου.

Η Πρόεδρος

Αθηνά Τσατσομοίρου

 

ΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Καλησπέρα,

Είδα την ανάρτηση σου για το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει για την ναυτοσύνη η Κα Σαμιου και ποσο γενναιόδωρος είναι ο Δήμος και η κα Τσατσομηρου να ξοδεύουν 24.250 ευρω.

Εμείς για το δεκαήμερο του φεστιβάλ της διεθνούς κουζίνας ζητήσαμε από τον Δήμαρχο 1.000 ευρώ και μας το αρνήθηκε.

Σε ένα συμβούλιο του Δήμου με θέμα την ενίσχυση των συλλόγων , ήλθε και η ενίσχυση του δικού μας Σωματείου και η κα  Πολίτου εισηγήθηκε να μη μας δοθεί καμία ενίσχυση διότι εμείς είμαστε…  «συνδικαλιστικό όργανο»!!!!

Μπορείς να το φανταστείς ότι ο Ευτύχης και εγώ να είμαστε συνδικαλιστές!!  Και δεν το ξέραμε…

Φυσικά μας αρνήθηκαν την ενίσχυση…

Καλή σου νύχτα

Γιάννης  Κατσιλίβας

ΣΧΟΛΙΟ: Πέντε μέρες μετά την πρώτη ανάρτηση για τα 24.250 ευρώ που μετά έγιναν 34.800 ευρώ ο δήμαρχος Άνδρου βγήκε μέσα στον καύσωνα της Κυριακής και απάντησε με ένα ακατάσχετο μονόλογο-υβρεολόγιο στο προσωπικό του site! Το τι λέει - μιας και δεν μας το έστειλε - ας το κρίνουν εκεί οι πολπιτες.

Και τι λέει ο δημαρχος για την ταμπακέρα; Πως το Ίδρυμα Μωραΐτη χρηματοδοτεί το "έργο" του βιβλίου.

Δυστυχώς για τον δήμαρχο τα ερωτήματα που τέθηκαν παραμένουν: Γιατί περνά τα χρήματα μέσα από το δημόσιο λογιστικό του ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως "απευθείας αναθέσεις" του ιδίου και του Ιδρύματος Αθλητισμού & Πολιτισμού; Γιατί στην αρχή είπαν άλλες δικαιολογίες και μετά 5 μέρες βγήκαν και είπαν ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ για το Ίδρυμα - μέσα από προσωπική ανάρτηση; Δεν θα μπορουσε το Ίδρυμα να δώσει αυτό τα χρήματα κατευθείαν στην ερευνήτρια; Προς τι λοιπόν να χρεωθεί αυτός πολιτικά μια "απευθείας ανάθεση"  34.800 ευρώ σπασμένη στα 5 τμήματα; 

Πάντως χαιρόμαστε που ο κ. Σουσούδης βρήκε 49 φίλους που συμφωνούν μαζί του πως "στην Άνδρο γίνεται έργο" και πως "ο δήμαρχος απαντά με το έργο του"!!! Είναι μια καλή αφετηρία αυτοί οι 49 φίλοι του για να ξεκινήσει τη νέα "μεγάλη πορεία" για μια δεύτερη θητεία_  Φιλικά - Εν Άνδρω

Στα 34.883 ευρώ έφτασε ο λογαριασμός του Δήμου Άνδρου που ζητά εξηγήσεις!!!

Άλλα καταπληκτικά επαγγέλματα γύρω από την θάλασσα: βαρκάρηδες, αγωγιάτες, λιμενεργάτες κλπ. Βέβαι η αλήθεια είναι πως άργησε λίγο ο δήμαρχος και η πρόεδρος του πολιτισμού να βρουν την ερευνήτρια για να τα καταγράψει και να τα φωτογραφίσει. Ελπίζουμε να βρουν φωτογραφικό υλικό από τα λευκώματα "Αροδο" του Γ. Μαμάη και της Μαρίνας Καραγάτση για να αντιγράψουν!!!

Δυστυχώς τα πράγματα για τον δήμαρχο Άνδρου και την πρόεδρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού του νησιού μας (καθώς και για τον γνωστό συνοδοιπόρο τους που γράφει στα σχόλια με διάφορα ψευδώνυμα) τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα απ' ότι φάνηκε στην αρχή όταν γράψαμε για 24.250 ευρώ που ζητούν εξηγήσεις. Τα έξοδα έχουν ήδη φτάσει τα 34.883 ευρώ!!!

Αναλυτκά, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία άλλου αναγνώστη μας, που δημοσιεύτηκαν στο σχόλια η κ. Δήμητρα Σαμίου διδάκτωρ σε θέματα γυναικείου κινήματος έχει και άλλα οικονομικά αλισβερίσια με τον Δήμο Άνδρου για το ίδιο "βιβλίο αναμνήσεων ναυτικών επαγγελμάτων". Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΙΑΥΓΕΙΑ που καταθέτει ο αναγνώστης μας τυπάρχουν άλλες 10.500 ευρώ που δόθηκαν στην κ. Σαμίου ή για συνεργασίες με την κ. Σαμίου. Αυτά ανεβάζουν το κόστος του βιβλίου στις 34.883 €. Και φυσικά βιβλίο δεν έχουμε!!!

Δεν ρωτάτε κ. δήμαρχε και κ. πρόεδρε του Πολιτισμού και κανέναν που βγάζει βιβλία ή που γράφει βιβλία (μιας και από βιβλία προφανώς δεν ξέρετε τίποτα απ΄ότι φαίνεται) πόσα βιβλία μπορούν να γραφούν και να εκδοθούν με αυτά τα χρήματα. Όσο για το ντοκυμαντέρ όπως φαίνεται δώσατε μόνο 350 ευρώ στην Κινηματογραφική Λέσχη!!! Άρα πόσα μένουν;;;;;;

Διαβάστε μόνοι σας το σχόλιο του αναγνώστη και βγάλτε συμπεράσματα για τα έξοδα του "βιβλίου"!!!!

"Δεν τα είδατε όλα, έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) 1/9/2015: ανάθεση στην κα. Σαμίου για την καταγραφή 20 μαρτυριών. Κόστος 9.379€ (βλ. σύμβαση 15SYMV003153541 ΚΗΜΔΥΣ)
2) 1/11/2016: ανάθεση στην Κινηματογραφική Λέσχη για την βιντεοσκόπηση των συνεντεύξεων για λογαριασμό της κας. Σαμίου. Κόστος 350€ (βλ. ανάθεση 6ΦΛ1ΩΨΙ-Π70 Διαύγεια)
3) 15/12/2016: ανάθεση στον κ. Ν. Παντζόπουλο για την φιλοξενία της κας. Σαμίου σε κατάλληλο χώρο για την συγγραφή του βιβλίου. Κόστος 900€ (βλ. ανάθεση 6ΑΤ7ΩΨΙ-Υ7Ψ Διαύγεια)
4) 7/6/2017: η τελευταία (ανάθεση στην κα. Σαμίου για την συγγραφή της μελέτης για τους ναυτικούς και την παράδοση του βίντεο της Κιν. Λέσχης. Κόστος 24.254€ (βλ. ανάθεση Ω22ΠΩΨΙ-ΣΣΛ Διαύγεια)

Συμπέρασμα: η μελέτη αυτή θα κοστίσει 34.883 €, χωρίς κανένα έξοδο για την κα. Σαμίου, αφού όλα είναι πληρωμένα.

Το καλύτερο έρχεται: μετά από όλα αυτά, ΔΕΝ θα έχουμε βιβλίο, αλλά "... έτοιμο προς έκδοση βιβλίο...", όπως αναφέρεται στην τελευταία ανάθεση.

Επεται συνέχεια λοιπόν....."

24.254 ευρώ δαπάνη του Δήμου Άνδρου ζητούν εξηγήσεις

Φωτογραφία που απεικονίζει αρκετά επαγγέλματα της θάλασσας (βαρκάρης, καπετάνιος κλπ). Ήταν καιρός να δούμε και φωτογραφίες τους!!! Και να τα γνωρίσουμε!!! 

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Δήμος Άνδρου - που δεν έχει χρήματα να μαζέψει ενόψει καλοκαιριού τους άθλιους χωματόδρομους που οδηγούν στις όμορφες παραλίες του νησιού – και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού – που έχει εγκαταλείψει το δημοτικό στάδιο - ξαφνικά βρήκαν 24.254 ευρώ για… να συγγράψουν βιβλίο για την ανδριακή ναυτοσύνη!!!

Και όχι μόνο βρήκαν, αλλά δίνουν και μια προκαταβολή 10.000 ευρώ εφέτος και 14.254 το 2018 με την ολοκλήρωση έργου 100 σελίδων με φωτογραφίες που θα περιγράφει «τα επαγγέλματα της θάλασσας με βάση τις αφηγήσεις των ναυτικών της Άνδρου»!!! Θα πλαισιωθεί λένε και με βίντεο 45 λεπτών!!!

Όλα αυτά με βάση την προσφορά (!!!) της κ. Δήμητρας Σαμίου, που όπως δείχνει το βιογραφικό της είναι ειδικός σε θέματα γυναικείου κινήματος!!! Και απ΄ ότι φαίνεται θα ασχοληθεί για πρώτη φορά στη ζωή της με θέματα της θάλασσας και της ναυτοσύνης της Άνδρου!!!

Την εκπληκτική αυτή είδηση έστειλε αναγνώστης μας. Φέρει την υπογραφή της προέδρου του ΝΠΔΔ Αθήνας Τσατσομοίρου και έχει την έγκριση του δημάρχου!!!

Φυσικά το θέμα θα πρέπει να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο όπου η μειοψηφία του δημάρχου θα πρέπει να εξηγήσει πως σε μια εποχή λιτότητας και εγκατάλειψης ζωτικών προτεραιοτήτων πως βρέθηκαν 24.254 ευρώ για την συγγραφή ενός έργου, που αν κανείς ψάξει στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη θα βρει αρκετές προηγούμενες αναφορές. Επιπλέον πως ανατίθεται ένα τέτοιο έργο σε μια ερευνήτρια που μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το βιογραφικό της, έχει εντελώς άλλο πεδίο αναφοράς;

Είναι προφανές πως πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τον δήμαρχο και την πρόεδρο του ΝΠΔΔ τόσο από τους συμβούλους της συμπολίτευσης όσο και από της αντιπολίτευσης στο προσεχές συμβούλιο γι' αυτή την απευθείας ανάθεση. Ποια η σκοπιμότητα της; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ως προτεραιότητα αυτή η δαπάνη έναντι άλλων; Πότε αναρτήθηκε το θέμα προς ενημέρωση και άλλων πιθανών ειδικότερων ερευνητών; Και γιατί επιλέχθηκε ως μέθοδος η απευθείας ανάθεση;   

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΑΜΙΟΥ

H κ. Δ. Σαμίου αρχειοθετεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Δήμητρα Σαμίου γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος αγγλικών σπουδών της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα ιστορίας και πολιτισμών του Πανεπιστημίου VII των Παρισίων (Jussieu). Το 2008 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργασθεί ως επιμελήτρια εκδόσεων, προϊσταμένη αρχειονόμος και ερευνήτρια ιστορικός. Άρθρα και μελέτες της γύρω από την ιστορία του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Έχει συγγράψει τα βιβλίο Τα πολιτικά δικαιώματα των Ελληνίδων 1864-1952 (2013).
 

Άραγε τι επάγγελμα της θάλασσας να έκανε ο παραπάνω εικονιζόμενος ηλικιωμένος ανδριώτης; Και τι δεν αφηγήθηκε έναντι καλής αμοιβής και με απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο και την πρόεδρο Αθλητισμού και Πολιτισμού της Άνδρου;

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Ανάθεση της υπηρεσίας «Συγγραφή βιβλίου για την Ανδριακή Ναυτοσύνη».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Έχοντας υπόψη:

5) Την αναγκαιότητα συγγραφής βιβλίου για την ανδριακή ναυτοσύνη προς όφελος του Ναυτικού Μουσείου Άνδρου.

6) Το με ΑΔΑΜ 17REQ006157729 και 17REQ006258101 πρωτογενές και εγκεκριμένο αίτημα, αντίστοιχα.

7) Η υπ’ αριθμ.: 9/2017 ΑΑΥ, ΑΔΑ: 6ΨΓΣΩΨΙ-ΛΥΥ.

8) Την υπ’ αριθμ.: 5/2017 απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ, αναφορικά με την «Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων διαφόρων κωδικών αριθμών δαπανών», ΑΔΑ: 6Π3ΣΩΨΙ-3ΙΔ.

9) Την με ΑΔΑΜ: 17PROQ006260097 με αριθμό πρωτοκόλλου: 40 – 30/05/2017 πρόσκληση υποβολής προσφοράς.

10)Την υποβληθείσα προσφορά της ενδιαφερόμενης ΣΑΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ με αρ. πρωτ.: 55-01/06/2017.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.Εγκρίνεται η δαπάνη για την ανάθεση της υπηρεσίας «Συγγραφή βιβλίου για την ανδριακή ναυτοσύνη», συνολικής αξίας είκοσι τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων πενήντα τεσσάρων ευρώ και σαράντα λεπτών (24.254,40€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και συγκεκριμένα: Την συγγραφή μελέτης τουλάχιστον εκατό (100) σελίδων, η οποία θα πλαισιωθεί από σχετικό φωτογραφικό υλικό, με απώτερο στόχο τον πλήρη σχεδιασμό ενός έτοιμου προς έκδοση βιβλίου που θα εξιστορεί τα βασικά χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων της θάλασσας, με βάση τις αφηγήσεις των ναυτικών της Άνδρου.

Επίσης, ο ανάδοχος θα παραδώσει ένα βίντεο 45΄ περίπου που θα περιλαμβάνει τα σημεία εκείνα από τις βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις-μαρτυρίες των ναυτικών που θα έχουν επιλεγεί ως τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα σε ιστορικές πληροφορίες και με βάση τα οποία θα έχει γίνει εν πολλοίς η συγγραφή του κειμένου του βιβλίου.

2. Αναθέτουμε την ανωτέρω υπηρεσία στην ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΜΙΟΥ, έναντι του ποσού των 24.254,40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. το οποίο θα κατανεμηθεί σε δύο έτη ως εξής: 10.000,00€ στο έτος 2017 ως προκαταβολή με την ανάθεση του έργου και 14.254,40€ στο έτος 2018 με την παράδοση του έργου.

3. Ως χρόνος ολοκλήρωσης της ανωτέρω υπηρεσίας, ορίζεται η περίοδος των επτά (7) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΥ