Επιστολή Γιάννη Γλυνού: Αλήθειες και ψέματα

 

(Από τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Γλυνό λάβαμε κοινοποίηση επιστολής διαμαρτυρίας του που απευθύνεται προς την εφημερίδα Ανδριακή για παραπλανητικό δημοσίευμα της - fake news - στο προηγούμενο τεύχος της. Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εκδότρια της εφημερίδας κ. Φωτοπούλου ενυπόγραφα "πίστωνε" όλα τα έργα, που είχε δρομολογήσει και υλοποιήσει η προηγούμενη δημοτική διοίκηση Γ. Γλυνού στη σημερινή διοίκηση Θ. Σουσούδη! - Εν Άνδρω).

 Μια οφειλόμενη απάντηση σε δημοσίευμα της Ανδριακής

Κυρία Φωτοπούλου με έκπληξη διάβασα το περί ευθύνης πρωτοσέλιδο κείμενο σας (φύλλο Οκτωβρίου 2017) και διαπίστωσα πως έλειπε αυτό που ζητάτε από τους άλλους: η ευθύνη!!! Κανόνας της υπεύθυνης δημοσιογραφίας είναι να μην γράφονται ανακρίβειες είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα. Δυστυχώς όμως εσείς παραθέτετε «έργα» του σημερινού δημάρχου με μια αβάστακτη ελαφρότητα.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο σας γράφετε πως η δημαρχία Σουσούδη «εν πολλοίς επαληθεύτηκε: Ο βιολογικός της Χώρας, η πεζογέφυρα του Νειμποριού, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κόρθι, η δρομολόγηση του ΧΥΤΥ, η ύδευση στον Άγιο Πέτρο, η πιστοποίηση των Σφαγείων στο Γαύριο είναι μόνο μερικά από τα έργα που παίρνουν τον δρόμο τους». Προς γνώση σας:

Όμως βλέπω πως στο άρθρο σας ξεχάσατε να "πιστώσετε" στην διοίκηση Σουσούδη και άλλα σημαντικά έργα, που μελετήθηκαν ή κατασκευάστηκαν σε μεγάλο βαθμό επί της προηγούμενης διοίκησης, όπως:

Να σημειώσω εδώ οτι η αναφορά στα προηγούμενα έργα δεν είναι εξαντλητική αλλά ενδεικτική της προσπάθειας που έγινε μέσα σε 3.5 χρόνια.

Συμπληρωματικά, θα μπορούσατε να "πιστώσετε" στην σημερινή διοίκηση και τα εξής έργα, για τα οποία πολύ θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε για την τύχη τους:

Και αυτή η λίστα είναι ενδεικτική.

Οπως καλά γνωρίζετε, πολύ σπάνια κάνω δημόσιες παρεμβάσεις και μόνο όταν το κρίνω απόλυτα αναγκαίο. Θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω τους αναγνώστες σας για τον λόγο οτι, οι άνθρωποι που συνέβαλαν αποφασιστικά στα έργα τα οποία αναφέρετε δεν είναι στην ζωή.

Όλοι στην Άνδρο με ξέρουν. Ξέρουν τη διαδρομή μου, το έργο μου, τα σωστά, αλλά και τα λάθη μου. Βγήκα δημόσια να υπερασπιστώ τα έργα που αποδώσατε στον κ. Σουσούδη, ως καθήκον στη μνήμη του στενού συνεργάτη μου Νίκου Θεολόγου, που στήριξε με πάθος όλα τα παραπάνω έργα.

Κόρθι, 17/12/2017

Ο πρώην δήμαρχος Άνδρου και Κορθίου

Γιάννης Γλυνός

Υ.Γ.: Αναμένω να δω την επιστολή μου αυτή δημοσιευμένη στην εφημερίδα και στο siteσας, την οποία κοινοποιώ και στα άλλα ΜΜΕ του νησιού (enandro.gr, androsfilm.gr).