Δύο εργάσιμες πριν το τέλος του χρόνου ψηφίστηκε αναμόρφωση προϋπολογισμού του 2017!!!

Ο δήμαρχος και μερικά από τα εναπομείναντα στελέχη του συνδυασμού του (φωτ. αρχείου Εν Ανδρω).

Δύο εργάσιμες μέρες πριν το τέλος του χρόνου κατάφερε ο δήμαρχος Άνδρου και πέρασε την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017!!! Τώρα τι ακριβώς θα κάνει ο δήμαρχος σε δύο μόνο εργάσιμες πριν το τέλος του χρόνου "ένας θεός το ξέρει"!

Για την ιστορία το δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου κατάφερε να έχει απαρτία σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 13:00. Μια ώρα νωρίτερα, στις 12:00 κατάφερε να αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα στοιχεία για τα δημοτικά τέλη, τα οποία καλούνταν οι σύμβουλοι να ψηφίσουν! Πρακτικά οι 15-16 δημοτικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν ψήφισαν χωρίς ουσιαστική ενημέρωση. Αυτή είναι η γενική εικόνα της σημερινής διοίκησης, που πλέον είναι μονοπρόσωπη και συγκροτείται αποκλειστικά γύρω από τον δήμαρχο Θ. Σουσούδη.

Στο ερώτημα μας "τι σημαίνει μια αναμόρφωση προϋπολογισμού δύο εργάσιμες πριν το τέλος του έτους" η απάντηση αυτών που γνωρίζουν ήταν "πρόκειται για λογιστική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ώστε γύρω στις 15 Ιανουαρίου 2018 όταν θα έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς να υπάρξουν κάποια νούμερα στους κωδικούς". Αυτή ήταν η γενική εικόνα του προϋπολογισμού της χρονιάς που πέρασε. Και αυτή θα είναι και της χρονιάς που έρχεται: ένα συνεχές ράβε – ξήλωνε κωδικών όπου όλα γίνονται στο πόδι και εκπρόθεσμα. Να σημειώσουμε πως αν και αρχίζει η νέα χρονιά σε τέσσερις μέρες ο Δήμος Άνδρου δεν προβλέπεται, όπως λένε οι γνωρίζοντες, να έχει προϋπολογισμό για το 2018 μέχρι το τέλος της άνοιξης!!!

Κατά τα άλλα στο συμβούλιο της 27ης Δεκεμβρίου, στο οποίο λόγω απουσίας του Λευτέρη Μπάλλα προήδρευσε ο Μανώλης Βάμβουκας, ψηφίστηκαν με ψήφους 8-7 - μέσα σε έντονες αντεγκλήσεις με τον Χ. Βουραζέρη - τα δημοτικά τέλη, τα οποία τώρα πρέπει να εγκριθούν και από την αποκεντρωμένη διοίκηση Ν. Αιγαίου. Στη συνέχεια ψηφίστηκε η αναμόρφωση και το τεχνικό πρόγραμμα με ψήφους 10-6 χωρίς αντεγκλήσεις Οι αντεγκλήσεις σταμάτησαν μιας και συνέκλινε στην ψήφιση τους και ο πρώην αντιδήμαρχος Κορθίου.

Αυτά προς ενημέρωση σας. Τα συμπεράσματα δικά σας. Καλή χρονιά σε όλους…

«Εν Άνδρω»