Ο νέος αστυνομικός διευθυντής και οι ελλείψεις της Άνδρου.

 

Ο ταξίαρχος Γεώργιος Γεωργακάκος νέος αστυνομικός διευθυντής Νοτίου Αιγαίου

Ένας αξιωματικός που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού και μέσων στην Αστυνομία της Άνδρου, είναι ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου της ΕΛΑΣ, που ανέλαβε πριν από τρεις μέρες τα καθήκοντα του.

 Πρόκειται για τον ταξίαρχο Γεώργιο Γεωργακακο, ο οποίος διατέλεσε στο παρελθόν διοικητής Ασφαλείας στην Ερμουπόλη και ενημερώνεται ήδη για την επιχειρησιακή εικόνα των αστυνομικών υπηρεσιών όλων των νησιών.Μάλιστα - σύμφωνα με πληροφορίες - ο νέος διευθυντής δέχεται και τις προτάσεις των τοπικών παραγόντων του κάθε νησιού που του εκθέτουν τα προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν, ζητώντας λύσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν η Άνδρος έστειλε το δικό της «ενημερωτικό σημείωμα» στο γραφείο του ταξίαρχου στην Σύρο. Τα προβλήματα του νησιού όμως είναι συγκεκριμένα. Ουσιαστική ενίσχυση με έμπειρους αστυνομικούς-και όχι δοκίμους- τόσο στο τμήμα της Χώρας, όσο και στον σταθμό του Γαυριου, όπου από τις ελλείψεις, δεν βγαίνουν καν οι βάρδιες!

Το παλιό τζιπ της αστυνομίας που είναι σε ακινησία εδώ και καιρό στην Άνδρο.

Οι περιπολίες στις ερημιές έχουν σταματήσει αφού δεν υπάρχει στο νησί όχημα 4χ4 και μόνο μια κούρσα με πολλά χιλιόμετρα και φθορές από τον χρόνο. Υπάρχει έλλειψη σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, και η απαραίτητη ποσότητα καύσιμων, ενώ η αστυνομική μοτοσυκλέτα, έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό.

Εν όψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου, είναι η εποχή που προγραμματίζονται οι αποσπάσεις αστυνομικών στα νησιά. Οι όποιες ενέργειες και αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, και άμεσα  να ενημερωθεί η ηγεσία της ΕΛΑΣ για τα δίκαια αιτήματα της Άνδρου.

Χ.