Χωρίς τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής και τον πρωθυπουργό το συνέδριο της Σύρου! Να συζητηθεί η γραμμή Ραφήνας-Άνδρου-Σύρου

Η Ερμούπολη θα περιμένει τον πρωθυπουργό τον άλλο μήνα στην ευχάρθστη στιγμή της επαλειτουργίας του Νεωρίου. Τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής δεν θα τον δει μιας και "πέυαξε λευκή πετσέτα" και πάει να δει τα Ποσειδώνια... (φωτ. Εν Άνδρω).

Χωρίς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή και χωρίς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα το 15ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης στις Κυκλάδες!

Προφανώς ο υπουργός δεν έχει πρόταση στην απομόνωση της Σύρου και πολλών νησιών των Κυκλάδων από κάθε ταχύπλοη σύνδεση. Και ο πρωθυπουργός δεν έχει κάτι να πει ως προς το περιβόητο «μεταφορικό ισοδύναμο» που βάρυνε το κλίμα στα Δωδεκάνησα και για τις αντιφατικές αποφάσεις στις Κυκλάδες του υπουργού του.

Παρόλα αυτά συνεχίζονται καθημερινά εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ όλων ώστε κάτι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μέχρι την τελευταία ώρα που θα αρχίσει το συνέδριο στις 6 Ιουνίου. Κεντρικός συνομιλητής στις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός που δείχνει μετριοπάθεια, αναγνωρίζει το πρόβλημα και μιλά με όλους σε μια προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης έστω και μετά το ξεκίνημα της σεζόν.

Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι Κυκλάδες βαδίζουν προς ένα αναπτυξιακό συνέδριο που ελάχιστα εστιάζει στην ανάπτυξη και κυρίως επικεντρώνεται στην λύση προβλημάτων που δημιουργεί ο υπουργός Ναυτιλίας! Μπορεί ο Π. Κουρουμπλής να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα των Κυκλάδων όμως τα νησιά μας πρέπει να ξεπεράσουν έναν ανίκανο και κρυπτόμενο υπουργό. Αυτό φαίνεται πως το έχουν πια καταλάβει πολλοί και στη σημερινή κυβέρνηση.

Ας ευχηθούμε ο υφυπουργός Ν. Σαντορινιός που είναι γνώστης των προβλημάτων των νησιών (είναι βουλευτής Δωδεκανήσου) να φέρει μια λύση στο τραπέζι έστω και την τελευταία στιγμή και να συμβάλει στη σταθερή δρομολόγηση συμβατικών και ταχυπλόων στις Κυκλάδες.

Να τεθεί από Άνδρο και Σύρο

Η σύνδεση με ταχύπλοο της Ραφήνας με την Σύρο αφορά και την Άνδρο. Πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθελι σοβαρά και να ανοίξει η γραμμή Ραφήνας- Άνδρου – Σύρου, που απέτυχε με το συμβατικό τον χειμώνα και δεν ξεκίνησε με το ταχύπλοο το καλοκαίρι.

Για την γραμμή αυτή γράψαμε παλαιότερα και μιλήσαμε αυτές τις μέρες με τους αρμόδιους. Ελπίζουμε να γίνει και από τα δύο νησιά μια κοινή προσπάθεια εκ νέου με καλύτερες προϋποθέσεις. Και να συζητηθεί και σε επίπεδο σχεδιαμού όλων: ακτοπλόων, τοπικών αρχών. υπουργείου. Ανάπτυξη χωρίς σύνδεση με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Ερμούπολης χωρίς σύνδεση με Ραφήνα χωλαίνει...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»