Μπατσί: νέο λιμενικό φυλάκιο, αλλά πλήρης εγκατάλειψη της Μαρίνας

Ήρθαν τα τουριστικά σκάφη στην Μαρίνα του Μπατσιού και την βρήκαν σε αυτή την κατάσταση... (φωτ. Ν. Μαμάης).

Ξεκινά σήμερα την λειτουργία του το λιμενικό φυλάκιο Μπατσίου σε κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος Άνδρου. Το Λιμεναρχείο Άνδρου ανταποκρινόμενο σε αίτημα του Δήμου Άνδρου επισκεύασε με δικά του χρήματα παλιό κτίριο, το εξόπλισε και φρόντισε να το στελεχώσει. Έτσι το Μπατσί - χάρη στην ανταπόκριση του λιμεναρχείου - αποκτά λιμενικό φυλάκιο.

Ήρθαν και τα μεγάλα σκάφη κι έδεσαν πλάι στα ανοιχτά φρεάτια που χάσκουν από πέρσι! (φωτ. Ν. Μαμάης).

Όμως το πρόβλημα στο Μπατσί είναι η ελάχιστη ανταπόκριση του Δήμου Άνδρου στις δικές του υποχρεώσεις. Ή, μήπως περιμένει να τις εκπληρώσει κι αυτές το λιμεναρχείο ή κάποιος άλλος φορέας; Όπως μάς καταγγέλλουν εδώ και μήνες η Μαρίνα του οικισμού έχει τα χάλια της! Για την συνεχιζόμενη άσχημη κατάσταση εδώ και μέρες έχουν φτάσει πάλι νέες καταγγελλίες κατοίκων.

Και η κατάσταση αυτή δεν είναι μόνο σε ένα μέρος: είναι παντού! (φωτ. Ν. Μαμάης).

Συγκεκριμένα ο αναγνώστης μας Ν. Μαμάης με μια σειρά φωτογραφίες που έστειλε στο site μας υπενθυμίζει προς τον Δήμο Άνδρου πως τίποτα δεν έγινε από όσα έλεγε ότι θα κάνει εδώ και μήνες: "σας στέλνω φωτογραφίες από την εγκατάλειψη της Μαρίνας στο Μπατσι....  Με θλίβει το γεγονός  ότι είναι  καλοκαίρι  και από πέρσι  δεν έχουν γίνει  οι απαραίτητες  αποκαταστάσεις..... Σε ένα τουριστικό μέρος  όπως το Μπατσι."

Ακόμα και το μικρό κτίριο δείχνει τα σημάδια της πλήρους εγκατάλειψης (φωτ. Ν. Μαμάης).

Όπως βλέπουμε στις σχετικές φωτογραφίες του αναγνώστη μας η Μαρίνα πάσχει παντού (φρεάτια κλπ). Θυμίζουμε πως είχαμε και γράμματα επισκεπτών για το θέμα και πως πέρσι υπήρξε και ατύχημα αλλοδαπής τουρίστριας.

Κατά τα άλλα τουριστική περιοχή το Μπατσί και οι επισκέπτες βολτάρουν τα βράδια στην Μαρίνα!!! (φωτ. Ν. Μαμάης).

Δυστυχώς από πέρσι μέχρι εφέτος το μόνο που ακούν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες και το λιμεναρχείο που πιέζει είναι: «μέχρι το τέλος της εβδομνάδας!!!» Το ζήτημα είναι για ποια εβδομάδα εννοούν. Γιατί αν δεν το καταλάβανε ήδη μπήκε το καλοκαίρι και ακόμα τα ίδια λένε…

«Εν Άνδρω»