"Καθολικώς αποτυχημένοι"...

"Καθολικώς αποτυχημένοι" τιτλοφορεί άρθρο του ο Πάσχος Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (10 Ιουνίου 2018). κι από κάτω δημοσιεύει μια χαμογελαστή φωτογραφία δυο στενών συνεργατών της σημερινής κυβέρνησης: του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκη. Στη χιουμοριστική λεζάντα απαντά ο ένας συνεργάτης στον άλλο: "Κι αν μας ρωτήσουν για τους μπαχαλάκηδες θα τους πούμε ότι ο διάλογος με τις συλλογικότητες συνεχίζεται..."

Δημοσιεύουμε την παραπάνω αναφορά στα αθηναϊκά ΜΜΕ για να υπενθυμίσουμε στον επιρρεπή σε επικρίσεις και προσωπικές αιχμές - σε επίπεδο Άνδρου - Γ. Καπάκη πως η πολιτική παρουσία του σε εθνικό επίπεδο χαρακτηρίζεται από μια μετριοπαθή εφημερίδα "καθολικώς αποτυχημένη "! Κι αυτό γιατί ο κ. Καπάκης από την μέρα που μπήκε στην πολιτική της Άνδρου μέχρι σήμερα επικρίνει αδιάκοπα τους πάντες και τα πάντα με ύφος εισαγγελέςα! Και "ξεχνά" πως ασκεί και αυτός διοίκηση εδώ και τρία χρόνια σε εθνικό επίπεδο. Και κρίνεται για το "έργο" του και πολιτικά και προσωπικά. Αν κρίνουμε, λοιπόν, από το παραπάνω δημοσιεύμα στην ΚΑΠΗΜΕΡΙΝΗ, αλλά και από παλαιότερες καταγγελίες εναντίον του πυροσβεστών στα τηλεοπτικά κανάλια (για την μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής) δεν τα πάει καλά...

Αν επιπλέον κρίνουμε πως δεν τήρησε καμια πολιτική δεοντολογία όταν διορίστηκε ΓΓ Πολιτικής Προστασίας χωρίς να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος Άνδρου (του θυμίζουμε πως το νόμιμο δεν είναι και ηθικό) τότε βλέπουμε πως και σε επίπεδο Άνδρου έδειξε πολιτικό οπορτουνισμό. Το μόνο που πέτυχε ως δημοτικός σύμβουλος ήταν να απουσιάζει σχεδόν επί τριετία από το νησί και από το δημοτικό συμβοιύλιο. Το χειρότερο πιέζοντας ως μη όφειλε άλλοτε σαν πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΣ  κι άλλοτε σαν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Άνδρου έκανε ότι μπορούσε να μην χωροθετηθεί ΧΥΤΥ στην Άνδρο!

Ο Γ. Καπάκης κρίθηκε πολιτικά στις εκλογές του 2014 - στις οποίες έπεσε σαν αλεξιπτωτιστής - παίρνοντας 12%! Και κρίνεται και σήμερα πολιτικά στο πανελλήνιο! Και αποκαλούνται μαζί με τον κυβερνητικό συνεργάτη  - και πολιτικό συνοδοιπόρο του από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ - υπουργό Ν. Τόσκα "καθολικά αποτυχημένοι". 

Η αποτυχία σε εθνικό επίπεδο θα τον συνοδεύει και στην τοπική πολιτική της Άνδρου, στην οποία μέχρι σήμερα τίποτα δεν προσέφερε ούτε σαν ΓΓ του ΥΠΕΣ ούτε σαν δημοτικός σύμβουλος. Αντιθέτως η τοπική παρουσία του χαρακτηριστηκε από πολύμηνες απουσίες στο ΔΣ, από άρνηση κάθε χωροθέτησης, από δυσνόητες και μακροσκελείς γεμάτες νομικισμούς και χαρακτηρισμούς κατά πάντων΄Και το κυριότερο ποτέ δεν είπε μια πρόταση για την βελτίωση της ζωής στο νησί μας.

Αν. λοιπόν, στην Αθήνα σήμερα τα αθηναϊκά ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν "καθολικώς αποτυχημένο", στην "Άνδρο της ζωής του" όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε απλώς εντελώς απών και παντελώς αρνητικός...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"