Διαμαρτυρία Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Άνδρου - Απάντηση στο ΔΣ του Συλλόγου Καππαριάς

 

Από την συνέλευση της Καππαριάς για το έργο (φωτ. Εν Άνδρω).

(Κάπου έχουν μπερδευτεί στον Σύλλογο της Καππαριάς. Έστειλαν ανακοίνωση τους που ΔΕΝ ανέγραφε ΠΟΥΘΕΝΑ τον Συνεταιρισμό Μιλισσοκόμων. Μάς έστειλε διαμαρτυρία ο Συνεταιρισμός Μελισσοκόμων και τηλεφώνησε ζητώντας την ανάρτηση της για την μη αναγραφή του στους χορηγούς. Τώρα βγαίνουν κάποιοι από τον Σύλλογο και αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους γιατί λησμόνησαν τους χορηγούς τους λένε γιατί δημοσιεύσαμε εμείς την διαμαρτυρία, ενώ είχαν κάνει διόρθωση. Πρώτον μάς ήρθε η ανακοίνωση τους ΧΩΡΙΣ διόρθωση. Την παραθέτουμε αυτούσια. Δεύτερον η διόρθωση ήρθε ΔΥΟ ώρες μετά την διαμαρτυρία! Ας τα βρουν μεταξύ τους και ας δουν τα λάθη τους πριν αρχίσουν να επικρίνουν άλλους γι' αυτά - Εν Άνδρω). 

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε από το facebook για τα εγκαίνια της παιδικής χαράς στο χωριό Καππαριά Άνδρου και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του προέδρου του τοπικού συλλόγου κ. Γουλιερμή για τις χορηγίες του Δήμου Άνδρου, του συλλόγου του και ενός ιδιώτη!

Με απόφαση μας όλο το σώμα του συνεταιρισμού μας ενέκρινε και προσέφερε προς τον εργολάβο του έργου 2000€ που κατατέθηκαν σε λογαριασμό του ως συνεισφορά μας στο έργο., επειδή κι εμείς στεγαζόμαστε στο δημοτικό σχολείο στο προαύλιο του οποίου έγινε η παιδική χαρά.

Αρχικά το ποσό της συνεισφοράς μας ήταν 1000€ . Έπειτα από πιέσεις έγινε 2000€. Ποσό που αναλογεί περίπου στο 1/10 του έργου.

Κρίνουμε αναγκαίο να μας απαντήσει ο Σύλλογος σας: "γιατί δεν αναφερθήκαμε στις προσφωνήσεις σας, αλλά και στις δημόσιες ευχαριστίες σας;"

Τα μέλη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Άνδρου

Σημείωση: Θυμίζουμε σε όλους πως ο Συνεταιρισμός μας έχει εκλογές την Κυριακή 22/7 στις 11 το πρωί στον πλάτανο του Πιτροφό.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΠΠΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

(Εστάλη στο Εν Άνδρω με email Τρίτη 17/7/18, στις 1:55μμ με το σημείωμα "Σας αποστέλλουμε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς με συνημμένες φωτογραφίες... Με εκτίμηση, το Δ.Σ." - Την Τετάρτη 18/7/18, στις 12:48΄εστάλη τελικά με email η διόρθωση - δύο σχεδόν ώρες μετά το δημοσίευμα της διαμαρτυρίας με το σημείωμα: "Συγνώμη αλλά εκ παραδρομής δεν αναγράφηκε ότι στην διαμόρφωση του προαύλιου χώρου συνέβαλε και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Άνδρου, ο οποίος στεγάζεται στο κτίριο του σχολείου Καππαριάς και συνεισέφερε το ποσό των 2000€... Το Δ.Σ.")

Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας:
νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι μετά την προχθεσινή (Κυριακή 15 Ιουλίου) επιτυχημένη μας εκδήλωση για τα εγκαίνια της νέας, ασφαλούς και πιστοποιημένης Παιδικής Χαράς της Καππαριάς. Μαζευτήκαμε πλήθος συγχωριανών το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου και τελέσαμε τα εγκαίνια μετά του τελετουργικού του καθαγιασμού.
Στη συνέχεια, αναβιώσαμε, ως είθισται, το έθιμο της καύσης των Μάηδων. Όλα τα παιδάκια απόλαυσαν ένα ευχάριστο απόγευμα. Έκαναν κούνια και τσουλήθρα στα ασφαλή όργανα και πήδηξαν πάνω από τη φωτιά των Μάηδων. Γενικότερα, ο προαύλιος χώρος έχει αναδιαμορφωθεί πλήρως, αφού εκτός από το κομμάτι της παιδικής χαράς, ο Σύλλογός μας επανέχτισε όλες τις μάντρες με καλαίσθητους λίθους.
Έτσι, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ολοκληρωμένα τις αλλαγές στον προαύλιο χώρο. Έπειτα, αφότου φύγαμε από το σχολείο, ανεβήκαμε στο καφενείο όπου οι νοικοκυρές περιποιήθηκαν την κανάτα με το αμίλητο νερό, είπαν τα σατυρικά δίστιχα, ενώ ο Σύλλογός μας προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα.
Ευχαριστούμε, κατ' αρχάς όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όσους συγχωριανούς βρέθηκαν στην διπλή αυτή εκδήλωση. Ευχαριστούμε, επίσης, τα θεσμικά πρόσωπα: τον Δήμαρχο Θ.Σουσούδη, τον Πρόεδρο Τοπικής Κορθίου Θ.Σκαρώνη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Χ.Βουραζέρη, τον Αρχιμανδρίτη Α.Χορευτή, τον Εφημέριο Καππαριάς Γ.Ζαρίκο και ιδιαιτέρως τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Παναχράντου π.Ευδόκιμο, μετά της συνοδείας του.
Για εμάς ήταν εξαιρετικά σημαντική αυτή η εκδήλωση, διότι όπως είχαμε προαναγγείλει, πραγματοποιήσαμε το έργο της παιδικής χαράς, το οποίο έγινε πολύ σύντομα και με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που εφάρμοσε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Σε συνδυασμό με τον γενικότερο καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι πετύχαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που θα απολαμβάνουν τα μέλη μας, οι συγχωριανοί, καθώς και τα μικρά παιδιά. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο έγινε ουσιαστικά με την τριπλή συνδρομή του Συλλόγου Καππαριάς, του Δήμου Άνδρου και χορηγίας ιδιώτη που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Το Δ.Σ. είναι πάντοτε ανοιχτό σε κάθε είδους καλοπροαίρετη κριτική και σε κάθε διατύπωση διαφορετικής γνώμης. 
Στις 13 Αυγούστου στον όμορφο αυτόν χώρο θα κάνουμε τον καλοκαιρινό μας χορό!
Το Δ.Σ.