Υπάρχει κάποιος να κάνει κάτι καλοκαιριάτικα;

 

Φωτογραφία της αναγνώστριας Αγγελικής Μακρής. Μας εστάλη στο facebook. Το αγαπημένο μέσο επικοινωνίας του δημάρχου. Λίγο δυσκολοχώνευτη για εμάς και τους αναγνώστες μας. Απαρατήρητη μάλλον για τον δήμαρχο και τους φίλους του.

Έχουμε λάβει παράπονα και φωτογραφίες αναγνωστών με ξεχειλισμένους κάδους σκουπιδιών. Έχουμε λάβει παράπονα και φωτογραφίες για τον εκτροχιασμό της ανακύκλωσης, η οποία έχει σταματήσει εντελώς. Οι κάδοι της ξεχειλίζουν από αστικά απορρίμματα καταστρέφοντας προσπάθειες χρόνων. Σπαταλώντας και χρήματα που δόθηκαν επί πολλά έτη για την εγκατάσταση τους.

Είναι σε όλους γνωστό πως σήμερα υπολειτουργεί η περισσυλογή σκουπιδιών και ΔΕΝ υπάρχει ουσιαστικά ανακύκλωση στο νησί. Σταμάτησε η ανακύκλωση παρά τις συνεχιζόμενες αναθέσεις σε νέους εργολάβους! Θυμίζουμε πως η διοίκηση Σουσούδη-Βουραζέρη είχε κάνει τα πρώτα χρόνια της σημαία τις καταγγελίες εναντίον των προηγουμένων για τις αναθέσεις ανακύκλωσης που έκαναν.

Βεβαίως επί διετία έκαναν τις ίδιες αναθέσεις με τρομερή καθυστέρηση. Μετά έφεραν νέους εργολάβους που σχεδόν τους κατέστρεψαν με την ανοργανωσιά και τους αυτοσχεδιασμούς τους. Όσο για την περισσυλογή σκουπιδιών αρκεί να θυμίσουμε το φιάσκο μιας χρονιάς που αναζητούσαν να ενοικιάσουν σκουπιδιάρα στις 30 Ιουλίου και αυτή άρχισε να δουλεύει στις 6 Αυγούστου!!! Τέτοια προετοιμασία ο δήμαρχος...

Με την αποχώρηση Βουραζέρη ανέλαβε η διοίκηση Σουσούδη-Πολίτου που κάνει ευκαιριακά περισσυλογή σκουπιδιών και ανακύκλωση χωρίς... να ανακυκλώνει! Η ανακύκλωση όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες των κάδων που στέλνουν οι αναγνωστές μας είναι για κλάματα. Αλλά και τα σκουπίδια μαζεύονται... όταν μαζεύονται! Κανείς δεν ξέρει όμως πότε γίνεται αυτό!

Ένα ακόμα εντσταντανέ του ιδίου θέματος που έστειλε η Αγγελική Μακρή. Το αναρτούμε κι αυτό για τον δήμαρχο και τους φίλους του.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να αντιδικήσουμε με τον δήμαρχο κατακαλόκαιρο. Δεν τον έχουμε ενοχλήσει ιδιαίτερα για τις διακοπές νερού στο Βακόνι, στη Μεσαριά και σε τόσα άλλα χωριά της Άνδρου. Του τα γράψαμε δυό-τρεις φορές. Και περιμέναμε κάτι να κάνει. Δεν τον έχουμε καμία διάθεση να αντιδικήσουμε με τον δήμαρχο ούτε για τα σκουπίδια. Γράψαμε 1-2 φορές προβάλοντας επώνυμα γράμματα αναγνωστών και περιμέναμε κάτι να κάνει.

Και βεβαίως κατανοούμε τον καλοκαιρινό προεκλογικό αγώνα του δημάρχου στα πανηγύρια των χωριών και στις θρησκευτικές πανήγυρεις των εκκλησιών. Κατανοούμε την ανάγκη του για  συγκρότηση ενός νέου - εξ αρχής - συνδυασμού για τις επερχόμενες εκλογές μιας και του έφυγαν πολλοί. Κατανοούμε την προσωπική ανάγκη του για δημόσιες σχέσεις στην Άνδρο, στη Μύκονο και αλλού. Οι δεκάδες δημοσιευμένες φωτογραφίες (από τον ίδιο και τους φίλους του) στο facebook το μαρτυρούν. Κατανοούμε τον φόρτο εργασιών που έχει προκύψει με τα καλοκαιρινά εγκαίνια, τις πολλές εκδηλώσεις και τις παραστάσεις της εποχής. Σεβαστήκαμε όλο αυτό το πανόραμα της καλοκαιρινής δράσης του και δεν ενοχλούμε το γραφείο τύπου του. Ακόμα και όταν γράφει δελτία τύπου με ανοησίες..

Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς πολλοί δημότες διαμαρτύρονται. Και όταν μαζεύονται πολλές διαμαρτυρίες στο γραφείο μας γράφουμε μπας και διαβάσει κάτι ο δήμαρχος. Ανταποκρινόμαστε στις διαμαρτυρίες τις κοινωνίας, που εμείς ακούμε κι αυτός όχι! Γράφουμε προσκεκτικά για τα προβλήματα. Οι φωτογραφίες και οι καταγγελίες είναι αρκετές (μια αφορά τις συμβάσεις ανακύκλωσης στο Διαύγεια). Σύμβαση ανακύκλωσης έχουμε. Ανακύκλωση όμως δεν έχουμε! Πως γίνεται αυτό; Μόνο η διοίκηση Σουσούδη-Πολίτου ξέρει. Ας κάνουν κάτι με τα σκουπίδια και με την ανακύκλωση αυτοί για να μην στέλνουν σε εμάς οι πολίτες τόσες διαμαρτυρίες και τόσο δυσκολοχώνευτες φωτογραφίες…

Περιμένουμε με κατανόηση τις απαντήσεις του δημάρχου και του ευρισκόμενου σε καλοκαιρινή ραστώνη γραφείου τύπου του. Εν ανάγκη περιμένουμε απαντήσεις και από τον γνωστό φίλο του δημάρχου, που τελευταία απέκτησε μια ελαφρά εξειδίκευση στις δημοσκοπήσεις και ο οποίος έχει διαχρονικά μεγάλη εξειδίκευση στα like του facebook. Για τόσα απαντά συνέχεια εκ μέρους του! Ας απαντήσει και σε αυτό!

Και ας απαντήσουν, όχι σε εμάς, αλλά στην κοινωνία της Άνδρου! Αυτή διαμαρτύρεται και ζητά κάτι να κάνουν με τους ξεχειλισμένους κάδους. Για τα παρατημένα μπάζα. Για τους κάδους ανακύκλωσης... χωρίς ανακύκλωση! Ας κάνει κάτι ο δήμαρχος. Ή, ας πει τέλος πάντων σε σε όσους διαμαρτύρονται γιατί δεν κάνει τίποτα. Κι εκείνος ο καλός φίλος του ας του υποδείξει μερικούς ξεχειλισμένους κάδους. Οι φίλοι είναι για να βοηθάνε τους φίλους. Όχι μόνο να βάζουν θαυμαστικά like και να γράφουν εξυπνάδες στο facebook!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τονίζουμε και πάλι στον δήμαρχο και στον καλό φίλο του, πως δεν αντιδικούμε καλοκαιριάτικα μαζί τους. Ζητάμε συγνώμη που τους ενοχλούμε σε χρόνο διακοπών. Και ας μην μας κατηγορήσουν πάλι για μπούλινγκ! Γράφουμε πλέον με ιδιαίτερη προσοχή. Ιδιαίτερα μετά την χτεσινή πληροφορία, από αρμόδια κυβερνητικά χείλη, πως ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας είναι ΜΟΝΟ 44 ΕΤΩΝ! Και με βάση την εξειδίκευση αυτής της πληροφορίας σε επίπεδο Δήμων μάθαμε πως και ο δήμαρχος μας και ο φίλος του είναι ΜΟΝΟ 56 ΕΤΩΝ! Πλέον ξέρουμε πως οι πολιτικοί στην Ελλάδα και στην Άνδρο ενηλικιώνονται μετά το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους! Άρα μέχρι τότε πρέπει να αποφεύγεται η κριτική γιατί θεωρείται μπούλινγκ κατά των νέων!!!...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"