10 Δήμοι των Κυκλάδων αδιαφορούν για τους δασικούς χάρτες! Ανάμεσα τους και η Άνδρος...

 

Ασαφή τα όρια των δασών και των οικισμών στην Άνδρο, που στο θέμα αυτό είναι από τα πλέον δύσκολα νησιά των Κυκλάδων. Και επιπλέον από τα πιο αδρανή στο ζήτημα αυτό... (φωτ. Εν Άνδρω).

Από το ΥΠΕΚΑ λάβαμε προχτές ανακοίνωση για πλήρη αδιαφορία της Άνδρου στο θέμα των δασικών χαρτών και των ορίων των οικισμών. Ρωτήσαμε χτες αρμόδιο του δασαρχείου και του Δήμου Άνδρου. Μάθαμε πως ο Δήμος Άνδρου μέχρι την 31 Ιουλίου 2018 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να αναθέσει σε ιδιώτη μελετητή την μελέτη ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!!!

ΤΟ ΥΠΕΚΑ - επειδή υπάρχουν κι άλλοι Δήμοι εντελώς αδρανείς - έδωσε παράταση μέχρι 10 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν αυτοί οι Δήμοι - και η Άνδρος - στην ανάθεση της μελέτης που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα (δύο χρόνια).

Δημοσιεύουμε εδώ την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ με την ελπίδα κάποιος στον Δήμο Άνδρου να την δει και να κάνει κάτι γιατί και η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε για την ανάθεση της μελέτης (που έχει μια διαδικασία) λήγει σε περίπου ένα μήνα! Η Άνδρος, δυστυχώς, για μια ακόμα φορά τρέχει με τους τελευταίους στις προθεσμίες!

"Εν Άνδρω"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την νομοθετική του πρωτοβουλία με υποβολή υπουργικής τροπολογίας στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής για παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες, αλλά και στη δυνατότητα των δήμων να οριοθετήσουν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτισή τους.

Συγκεκριμένα δίνεται παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην ανάρτηση δασικών χαρτών σε μια σειρά περιοχές της Ελλάδος ανάμεσα τους και οι Κυκλάδες. Επιπλέον υπάρχουν 29 Δήμοι που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, δείχνοντας και τη μεγαλύτερη αδιαφορία για τα δικαιώματα των δημοτών τους και για τη θεσμική τομή των δασικών χαρτών. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι κάτωθι:

  1. ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  2. ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
  3. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  4. ΑΝΑΦΗΣ
  5. ΑΝΔΡΟΥ
  6. ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
  7. ΑΝΩΓΕΙΩΝ
  8. ΒΙΑΝΝΟΥ  και αλλοι

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να υποθέσω ότι μόνο ο Κυριος Λοτσαρης ενδιαφερεται! Σωστα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λάθος. Αν ξέρατε γράμματα θα μπορούσατε να διαβάσετε πως 10 ΔΗΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Όχι 10 Επαρχεία των Κυκλάδων.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro