Διαμαρτυρίες αναγνωστών για το παρκινγκ και το νερό στο Γαύριο

Τι γίνεται με το πάρκιγκ στο Γαύριο;

 

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Καλημέρα κ. Μπασαντή,

Παρακολουθώ το αξιόλογο έργο της ενημέρωσης για την Άνδρο που κάνετε με απόλυτο σεβασμό και αξιοπιστία για το νησί μας, είμαι και εγώ Ανδριώτης από μητέρα (το γένος Εξαδακτύλου). Στο Απροβάτου βρίσκεται το σπίτι μου.

Επισκέπτομαι την Άνδρο πολύ συχνά περίπου 2 φορές το μήνα τους χειμερινούς μήνες και πολύ πιο συχνά τους καλοκαιρινούς λόγω και του επαγγέλματός μου, είμαι καθηγητής, αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα, λόγω της συχνότητας έχω αφήσει αυτοκίνητο στο νησί που το παρκάρω στο Γαύριο.

Στην αρχή το άφηνα στο δημοτικό παρκινγκ (ο θεός να το κάνει βέβαια δημοτικό παρκινγκ) όμως το βρήκα βανδαλισμένο 3 φορές (κλεμμένα φανάρια, κλοπή καθρέφτη, αφαίμαξη βενζίνης) και αποφάσισα να το αφήνω σε κάποιους δρόμους και όχι στο λιμάνι που απαγορεύεται βέβαια.

Τις τελευταίες φορές το άφηνα πλησίον της εκκλησίας του Αγ.Νικολάου κοντά στο παλιό δημοτικό σχολείο Το Μάιο όμως διαπίστωσα ότι έχουν τοποθετηθεί πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης τις οποίες και σας στέλνω και ότι επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους!!!! Λες και είμαστε στο Κολωνάκι! Σμειωτέον ότι οι πινακίδες δεν ανέγραφαν απόφαση δημοτικού συμβουλίου όπως βέβαια και οι υποτιθέμενοι μόνιμοι κάτοικοι δεν είχαν ειδικά καρτελάκια του μόνιμου κατοίκου.

Ψάχνοντάς το λίγο και ενώ είχε βγει και ένας "μόνιμος κάτοικος" που όμως όπως μου ομολόγησε μένει στο Αιγάλεω και έρχεται στην Άνδρο συχνά και είναι γνωστής οικογενείας του Γαυρίου, το επίθετο με πολλούς ψηφοφόρους (στη διαθέση σας αν το θέλετε). Μου είπε ότι αυτοί την έβαλαν γιατί δε βρίσκουν να παρκάρουν τα δικά τους αυτοκίνητα!!

Εγώ βέβαια το πάρκαρα και όταν γύρισα σε 15 ημέρες μου είχαν τρυπήσει 2 λάστιχα!! Έμαθα λοιπόν ότι υπεύθυνη γι' αυτό είναι η αντιδήμαρχος κα Μαμάη, την οποία και πήρα τηλέφωνο και μου επιβεβαίωσε την τοποθέτηση των πινακίδων. Στη διαμαρτυρία μου βέβαια ότι δεν έχει απόφαση είπε ότι πήρε απόφαση το τοπικό συμβούλιο και μετά θα το περάσει δημοτικό συμβούλιο! Εγώ διαμαρτυρήθηκα μιας και ψηφίζω στην Άνδρο και είμαι δημότης. Άρα πρέπει να βάλει και στο δικό μου σπίτι στο Απροβάτο πινακίδα γιατί και εγώ πολλές φορές δε βρίσκω να παρκάρω μου είπε θα το εξετάσει.

Νομίζω μετά από όλα αυτά έχετε καταλάβει το μέγεθος της παρανομίας που έχει γίνει και γι' αυτό απευθύνομαι σε εσάς μήπως μπορέσουμε να βρούμε κάποια άκρη γιατί μόνο αν δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα μπορεί να κινηθεί κάτι στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ είμαι στη διάθεσή σας για κάθε άλλη πληροφορία

Άγγελος Σταθόπουλος & Ευθυμία Μπακογιάννη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΦΕΙΔΑΚΗ

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σχετικά με την παραπάνω διαμαρτυρία που είδα μετά την ανάρτηση σας: ότι έχει να κάνει με οποιαδήποτε κυκλοφοριακή ρύθμιση (βλέπε πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης κλπ), για να τοποθετηθούν οι ρυθμιστικές πινακίδες οφείλει ο Δήμος αφού το εγκρίνει το Δημοτικό Συμβουλιο να το εγκρίνει και η Περιφέρεια και όταν βγει ΦΕΚ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Πως χρεώνουν και πληρώνουν το νερό στο Γαύριο;

 

Μιχάλης Φειδάκης

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Αγαπητέ καλημέρα.

Έχω να σου παραθέσω δύο προβλήματα που αντιμετώπισα με το Δήμο Άνδρου:

  1. Έλαβα τρεις ατομικές ανακοινώσεις σχετικά με την ύδρευση του ακινήτου μου οι οποίες έχουν ημερομηνία κατανάλωσης από 1-1-2014 έως 30-6-2015 μοιρασμένες σε τρία εξάμηνα.

Ερώτηση: πώς μπορεί ο πολίτης να αμφισβητήσει αυτές τις διοικητικές πράξεις όταν είναι παρελθόντων ετών και τι μπορεί να αποδείξει; Ο Δήμαρχος παραβαίνει κάθε νομιμότητα.

  1. Το Νοέμβριο όταν είχα έρθει στο νησί πήγα στο Γαύριο να πληρώσω τα τρία εξάμηνα με κάρτα τραπέζης μου είπε η υπάλληλος ότι ήταν χαλασμένο το μηχανάκι. Την Παρασκευή που πήγα για δεύτερη φορά για το ίδιο μου ξανά είπε η υπάλληλος ότι είναι χαλασμένο.

Ενημερώστε το Δήμαρχο ότι αυτό και μόνο συνιστά παράβαση καθήκοντος. Δεν μπορεί το κράτος, με νόμο, να ζητααπο όλους να έχουν μηχανάκια και ο Δήμος της Άνδρου να μην υπακούει.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Μιχάλης Φειδάκης

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Το Εν Άνδρω δημοσιεύει τις δύο επώνυμες επιστολές των αναγνωστών του από το Γαύριο ώστε να τις λάβουν υπόψη οι αρμόδιοι. Θα επικοινωνήσουμε και με την αντιδήμαρχο Γαυρίου Νίκη Μαμάη και θα ζητήσουμε κάποιες απαντήσεις στα ζητήματα που θέτουν οι αναγνώστες. Και θα επανέλθουμε στο θέμα.

Κατά τα άλλα από τα παραπάνω είναι μάλλον προφανές πως η σημερινή διοίκηση Σουσούδη-Πολίτου αυτοσχεδιάζει ερασιτεχνικά σε πολλά ζητήματα χωρίς να ρωτά ή να χρησιμοποιεί ειδικούς. Η άποψη τους «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» φανερώνει απίστευτη και ασύγγνωστη άγνοια. Οι ερασιτέχνες της πολιτικής χρησιμοποιούν σε θέματα διοίκησης τους επαγγελματίες υπαλλήλους της διοίκησης ή επαγγελματίες συμβούλους. Πέρασαν 4 χρόνια και ΔΕΝ το έμαθαν...