Χάος (ξανά) στο Γαύριο: άφαντοι Αστυνομία και Δήμος…

 

Σκηνές ροκ στο Γαύριο, όπως καταγγέλουν. Επανάλληψη του έργου "έτσι χωρίς πρόγραμμα κι οργάνωση" που είχε παιχτεί προ μηνός. Και οι υπεύθυνοι άφαντοι. Εμείς τι να πούμε; Απλώς το καταγράφουμε στο "βιβλίο συμβάντων" μήπως και ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος - (φωτογραφία από το αρχείο του Εν Άνδρω).

Παραμονή της γιορτής της Παναγίας σήμερα και το πρωί στο Γαύριο επικράτησε – ξανά - το απόλυτο χάος! Πλήρης κυκλοφοριακή αναρχία, απίστευτο μποτιλιάρισμα, νεύρα, καυγάδες και μια εικόνα λιμανιού απαράδεκτη!

Βασική αιτία η αδικαιολόγητη για άλλη μια φορά απουσία της Αστυνομίας, που όπως φαίνεται στην Άνδρο, έχει ξεχάσει την βασική αποστολή της που είναι η εξυπηρέτηση και η διευκόλυνση του πολίτη!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Τα δυο πρωινά βαπόρια Andros και SuperFerryέφτασαν με διαφορά λίγων λεπτών και έδεσαν σχεδόν ταυτόχρονα στις δυο προβλήτες. Τα αυτοκίνητα ξεχύθηκαν στην μικρή πόλη και έψαχναν τρόπο διαφυγής.

Την ίδια ώρα έρχονταν και ο Θεολόγος να μπει στο λιμάνι! Έμφραγμα στη στεριά! Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την κεντρική προβλήτα, για να φτάσει στην άκρη του λιμανιού και να φύγει προς την Χώρα εκανε… 15 λεπτά!

Οι ευθύνες

Ο δήμαρχος πριν από περίπου ένα μήνα, συγκάλεσε μια σύσκεψη στο Γαύριο, όπου αποφασίστηκε η καθημερινή παρουσία της Αστυνομίας. Νόμιζε ότι μετά από αυτό… ξεμπέρδεψε, μεταθέτοντας τις ευθύνες της τριτοκοσμικής κατάστασης που επικρατεί, από πάνω του.

Τον ενημερώνει κανείς για το χάος του Αυγούστου; Κατέβηκε ένα πρωί στο λιμάνι να βάλει τις φωνές; Διαμαρτυρήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων για την αθέτηση των όσων συμφωνήθηκαν;

Η Αστυνομία της Άνδρου, πρέπει να ελεγχθεί διοικητικά για την μη τήρηση των διαταγών που έχει. Επιχειρησιακά απέτυχε, αφού δεν μπορεί να οργανώσει τροχονομικά μέτρα, έστω και ένα μήνα τον χρόνο και να επιβάλει μια τάξη στα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα που κλείνουν τους δρόμους!

Το νησί επιβάλλεται να δείξει μια οργανωμένη εικόνα στους χιλιάδες επισκέπτες που το εμπιστεύτηκαν για τις διακοπές τους φέτος το καλοκαίρι. Όμως, τέτοιες απαράδεκτες εικόνες μόνο κακό κάνουν. Και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. 

Χ.