ΑΠΕΡΓΙΑ: "Μόνο ο θεός και η ΠΝΟ ξέρουν πότε θα τελειώσει»!!!

Την παραπάνω φράση είπε απελπισμένος έμπειρος ναυτιλιακός παράγοντας του Πειραιά στο Εν Άνδρω ταν τον ρωτήσαμε τι θα προβλέπει μετά την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.Την Δευτέρα θα υπάρξουν μόνο δύο δρομολόγια από τα νησιά για Ραφήνα. Συγκεκριμένα ο Θεολόγος θα επιστρέψει κανονικά στη Ραφήνα, όπως και το Naxos Jet. Τα δύο πλοία θα κάνουν το δρομολόγιο τους και θα δέσουν περιμένοντας τις εξελίξεις.

Επισημαίνουμε πως η απεργία γίνεται, ενώ δεν έχει τελειώσει η τουριστική σεζόν στα νησιά και πολύς κόσμος βρέθηκε σε δίλημμα αναγκαζόμενος να επισπεύσει την αναχώρηση του την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, καθώς έκδηλος είναι ο φόβος για περαιτέρω παράταση της απεργίας.

Η απεργία έχει ως πεδίο αντιπαράθεσης την αύξηση του μισθού στους ναυτικούς. Κανείς δεν ξέρει τις διαθέσεις των συνδικαλιστών. Αν η απεργία παραταθεί θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο νησιώτικο τουρισμό, καθώς ο Σεπτέμβρης είναι μήνας σχεδόν καλοκαιρινός και για τον ξένους, αλλά και για πολλούς έλληνες.

Και βεβαίως αν η απεργία παραταθεί υπάρχει θα επηρεάσει επικοινωνιακά ακόμα και την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα των πλοίων που καίει φυσικά και την Άνδρο, που έχει ήδη καταφέρει να επεκτείνει τη σεζόν της…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»