Στην Άνδρο ένα από τα πρώτα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες!

 

Ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα προς την ανάπτυξη με κύριο στόχο να ανοίξει περισσότερο τους ορίζοντες της στις διεθνείς τουριστικές αγορές, κάνει η Άνδρος! Ο νησί περιλαμβάνεται στα πρώτα εννέα κυκλαδονήσια στα οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέλεξε να κατασκευαστούν υδατοδρόμια.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η προκήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό που αφορά το έργο αδειοδότησης 20 υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Πρόκειται για έργο εκτιμώμενης αξίας 490.000 ευρώ, ο ανάδοχος του οποίου θα κληθεί να  καταρτίσει τον τεχνικό φάκελο που θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να χορηγηθεί η άδεια.

Τα νησιά των Κυκλάδων στα οποία θα κατασκευαστούν υδατοδρόμια είναι τα παρακάτω:

Άνδρος - Μύκονος - Σαντορίνη - Κύθνος - Κέα - Σέριφος - Δονούσα - Ανάφη.

Αυτό σημαίνει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες, προκειμένου η Άνδρος να… έρθει πιο κοντά στην Αττική, να συνδεθεί αεροπορικά με άλλα νησιά και να προσελκύσει και μια άλλη κατηγορία τουριστών. Τα οφέλη είναι πολλά και αυτονόητα. Το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής υδατοδρομίου, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η γραφειοκρατία, οι πολιτικές εξελίξεις και η βούληση για περαιτέρω εξέλιξη του νησιού τουριστικά.

Χ.