Στη Βουλή η μήνυση Φύτρου κατά Καπάκη, Ψινάκη, Δούρου, Σκουρλέτη, Τόσκα, αρχηγών Πυροσβεστικής & Αστυνομίας.

Η οικογένεια Φύτρου που ξεκληρίστηκε στο Μάτι. Η δικογραφία για τους κατηγορουμένους διαβιβάστηκε στην Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν βουλευτική ασυλία. Αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο ο εισαγγελέας να καλέσει για καταθέσεις όσους δεν έχουν ασυλία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: TANEA 7 Σεπτεμβρίου 2018

Η μήνυση της  Βαρβάρας Βουκάκη Φύτρου που έχασε τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της στην φονική  πυρκαγιά στο Μάτι, διαβιβάστηκε στη Βουλή. Είναι η πρώτη μήνυση που βάζει στο κάδρο ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου είναι η γυναίκα που έχασε τα πάντα στο Μάτι. Ο άνδρας της Γρηγόρης και ο γιος της Ανδρέας, 11 ετών,  κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους. Η Εβίτα της, μόλις 13 ετών, πρωταθλήτρια ποδηλασίας, έπεσε από γκρεμό στην προσπάθειά της να σωθεί από τις φλόγες. O  δικηγόρος της για πρώτη φορά αποκαλύπτει στο Star το ατέλειωτο δράμα αυτής της γυναίκας:

«Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό, δεν θα ήθελα να έλειπα, θα ήθελα να ήμουν εκεί. Αυτή ήθελε να έχει το ίδιο τέλος», λέει ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος. «Είναι τεράστια η τραγικότητα, δεν μπορώ να σας μεταφέρω… ο εντολέας μου είναι η Εβίτα και το αδερφάκι της», λέει συγκινημένος.

Η Βαρβάρα Βουκάκη, στη μήνυσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Λόγω της ασυνεννοησίας και της σύγχυσης μεταξύ των δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών, δεν αποκλείστηκε ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί από τη Ραφήνα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι». Αποτέλεσμα, δεκάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν, ανάμεσά τους και η οικογένειά της.

Και συνεχίζει: «Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο σύζυγος μου και ο υιός μου».

Η μήνυση της τραγικής μητέρας και συζύγου στρέφεται κατά των Ηλία Ψινάκη,  Ρένα Δούρου,  Πάνο Σκουρλέτη,  Νίκο Τόσκα του πρώην Γ. Γ πολιτικής προστασίας Γιάννη Καππάκη και των πρώην αρχηγών της πυροσβεστικής και της ελληνικής αστυνομίας. Τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

«Δεν πρόκειται να γλιτώσουν οι υπεύθυνοι. Θα αποδείξουμε ότι είναι η πιο μεγάλη ευθύνη ανθρώπων για τον χαμό των 98 ανθρώπων που αποκλειστικά θα το φέρουν βάρος στη ψυχή τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει γίνει», λέει ο δικηγόρος της κυρίας Φύτρου.

Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη  διαβιβάστηκε  στη Βουλή. Αυτό που θέλει η τραγική μητέρα και σύζυγος είναι να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον χαμό της οικογένειάς της. Το έγκλημα αυτό λέει χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ εν Ανδρω! Ανεβάσατε μια δημοσίευση που η μόνη σχέση που έχει με το νησί είναι το όνομα του κυρίου Καπάκη που τυγχάνει να είναι από το νησί. Και σας ερωτώ; ποιο το όφελος αυτού του άρθρου;; και ποιος ο λόγος της δυσφήμισης αυτού του ατόμου που από τι φαίνεται αυτό θέλετε να κάνετε; μείνετε καλύτερα στην ενημέρωση για το νησί και αφήστε ότι έχει σχέση με πολιτικά κλπ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητέ καθένας δυσφημεί ο ίδιος τον εαυτό του με τις πράξεις ή παραλείψεις του. Συνεπώς ο κ. Καπάκης δόξασε τον εαυτό του όταν ανέλαβε πόστο και τον δυσφημεί τώρα που εκδιώχθηκε ως αποτυχών. Εμείς απλώς αναπαράγουμε όλα όσα γράφονται γι' αυτόν από τον ελληνικό τύπο. Δεν κάνουμε κάτι παραπάνω...
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ:
(α) Απαντήσατε μόνος σας όταν γράψατε πως "ο κύριος Καπάκης είναι από το νησί μας". Και συμπληρώνω: όχι μόνο, αλλά είναι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο νησί μας. Και όπως δήλωσε στο Μπατσί σε ανοικτή συγκέντρωση κατεβαίνει και για δήμαρχος το νησί μας.
(β) Όταν ανέλαβε ΓΓ Πολ. Προστασίας της Ελλάδος είχαμε γράψει θετικά. Τότε όμως δεν διαμαρτυρηθήκατε και δεν αναρωτηθήκατε. Ο άνθρωπος τα έκανε ΜΑΝΤΑΡΑ εκεί. Τώρα τον έχουν μηνύσει καμιά 30αριά άνθρωποι για 98 νεκρούς. Μας αφορά τόσο η πολιτική του δράση εκεί και το ότι τα έκανε ΜΑΝΤΑΡΑ εκεί όσο και το ότι τώρα θέλει να συνεχίσει να τα κάνει ΜΑΝΤΑΡΑ κι εδώ όπως φάνηκε από την κατάχρηση θέσεως που έκανε για τον ΧΥΤΥ Άνδρου...
(γ) Να σας κάνουμε κι εμείς μια ερώτηση: αν πχ ο δήμαρχος Άνδρου ή ο έπαρχος Άνδρου έμπλεκαν σε ένα αυτοκινητιστικό δυστήχημα με νεκρούς και είχαν και ποινικές συνέπειες θα το γράφατε ή όχι; Εδώ έχουμε εναν εκ των επικεφαλής της αντιπολίτευσης να μηνύεται για 98 νεκρούς!!! Και το γράφουν τα ΜΜΕ όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εμείς θέλετε να το κάνουμε γαργάρα;
(δ) Αγαπητέ προφανώς αγνοείτε πως το Εν Άνδρω εκτός από τοπικό site που ασχολείται και με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ της Άνδρου - κάτι που είστε ο μόνος που δεν το έχει αντιληφθεί - ασχολείται και με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ της Ελλάδος και του κόσμου όταν έχουν άμεση ή έμμεση αναφορά στην Άνδρο:
- Δείτε δημοσιεύματα εναντίον υπουργών Ναυτιλίας για τα ακτοπλοϊκά.
- Δείτε για την θετική άποψη για την εξαγορά του Νεωρίου και την παρουσία αμερικάνικων πλοίων στη Σύρο.
- Δείτε για το δημοψήφισμα του 2015, για τις εκλογές του 2015.
- Δείτε για την καταστροφή στη Ραφήνα και στο Μάτι που έπληξαν τουριστικά την Ελλάδα και την Άνδρο.
- Δείτε δημοσιευμένες αναλύσεις και ομιλία μας για την επικοινωνία στον καιρό της κρίσης (στρέφονταν κατά Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου τότε) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση των Πρασίνων και του Κον Μπετίτ το 2013.
- Δείτε άρθρα μας για τον Τσίπρα και δημοσκοπήσεις πρόσφατα που αναδημοσιέυτηκαν στον αθηναϊκό Τύπο κλπ
Άρα η τελευταία συμβουλή σας απευθύνεται σε λάθος site...
Ευχαριστώ για την ερώτηση σας γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να βέλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους για το τι είναι είδηση. Και επιπλέον για το κατά πόσο η Άνδρος εξακολουθεί να ανήκει ακόμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μην σώνει άνθρωπος να βιώνει τέτοιες τραγωδίες και να μην σώνει μάνα να γεννάει τέτοια ανάλγητα καθάρματα σαν τους κατηγορούμενους!