Το λυχνάρι του Αλαντίν, ο υπουργός και το ΕΠΑΛ Άνδρου: και το πρόβλημα λύθηκε...

 

Ποια είναι η σχέση του ΕΠΑΛ της Άνδρου με το λυχνάρι του Αλαντίν; Ότι και στις δύο περιπτώσεις η ευχή/διαμαρτυρία από την μια μέρα στην άλλη γίνεται πραγματικότητα!

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Στην παλιά ιστορία από τις «χίλιες και μια νύχτες» ο Αλαντίν εξέφραζε μια ευχή στο μαγικό λυχνάρι κι αυτό την πραγματοποιούσε. Στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Άνδρου η ευχή χρειάστηκε δύο νύχτες για να γίνει η επιθυμία πραγματικότητα.

Όλα ξεκίνησαν από το ότι δεν εγκρίθηκε αρχικά το πλέον επιτυχημένο τμήμα του ΕΠΑΛ Άνδρου: το Οικονομίας και Διοίκησης. Η διαμαρτυρία του επαρχείου στον υπουργό Παιδείας και η δημοσίευση της αυθημερόν στο Εν Άνδρω - όπως φαίνεται - ήταν αρκετά για τον Κώστα Γαβρόγλου που αυτές τις μέρες είναι στο στόχαστρο της κριτικής από την κατάργηση των Λατινικών μέχρι την ιδέα για πρωινή έναρξη στις 9:00!! Ενώ χτες του ρίχτηκαν και πολλές ιστοσελίδες για τα κενά των αιθουσών/κοντέινερ στα λαϊκά σχολεία Δυτικής Αττικής.

Και ξαφνικά όλα τα παραπάνω συνέβαλαν και λειτούργησε το λυχνάρι του Αλαντίν. Η χτεσινή διαμαρτυρία και η δημοσίευση της βρήκαν τον στόχο τους και σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας ενέκρινε το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Άνδρου!

Τελικά όταν υπάρχουν πολιτικά αντανακλαστικά μερικά πράγματα λύνονται σχετικά εύκολα ξεπερνώντας και την γραφειοκρατία, αλλά και τις δυσκολίες που φαντάζουν βουνό. Έτσι, το ΕΠΑΛ Άνδρου ξεκινά από Δευτέρα και πάλι το τμήμα του. Μένει να δούμε την στελέχωση του. Αλλά αυτό μοιάζει εύκολο αφού ήδη έγινε η έγκριση του…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»