Δήμαρχε ρώτα και κάποιους που ξέρουν. Δεν είναι ντροπή να ρωτάς…

"Το θέμα είναι η καλοκαιρινη σεζόν κι όχι ένας μήνας με περιστασιακή αύξηση", επισημαίνουν οι επαγγελματίες στο Μπατσί (φωτ. Εν Άνδρω).

Δήμαρχε  έχεις  δίκιο για τα στοιχεία αφίξεων του Ιουλίου. Πράγματι η αύξηση των επιβατών από το 2017 σε 2018 είναι  47,5%  και των οχημάτων 62,6 %. Το θέμα όπως διαβάσαμε στο Εν Άνδρω προκλήθηκε από λάθος αναγραφή του Λιμεναρχείου Άνδρου.

Όμως όπως σου ανέφερα και την τελευταία φορά δεν δείχνουν την εξέλιξη μόνο τα νούμερα του Ιουλίου και Αυγούστου. Τους μήνες αυτούς - έτσι κι αλλιώς - είμαστε πλήρεις εδώ και 30 χρόνια. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ.

Ρώτα και τους επαγγελματίες. Αυτοί ξέρουν.  Μην ακούς μόνο τους συμβουλάτορες σου. Αυτοί είναι μόνο για τις εντυπώσεις. «Γεμίσαμε το νησί τον Αύγουστο», μου είπαν και ήταν ενθουσιασμένοι!

Οι επαγγελματίες όμως δεν βγαίνουν με τα σημερινά κόστη και με τη σημερινή εφορία με μόνο 2 μήνες σεζόν. Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ είναι η μόνη λύση. Αλλά αυτό είναι δύσκολο. Θέλει στρατηγική που δεν υπάρχει. Θέλει συγκεκριμένες ενέργειες και φαντασία, που αναζητούνται. Τα άλλα νησιά προσπαθούν. Εσένα σε τρολάρουνε οι συμβουλάτορες σου με την αύξηση του Ιουλίου – Αυγούστου. Δυστυχώς εδώ οι προσπάθειες που γίνονται για την αύξηση του τουρισμού είναι εντελώς λάθος. Είναι μόνο για το θεαθήναι!

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ και εφ’ όσον σου αρέσουν τόσο τα στοιχεία αφίξεων για διάβασε κι αυτά:

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 είχαμε 147.096 επιβάτες και 30.072 οχήματα

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 είχαμε 149.257 επιβάτες και 29.990 οχήματα.

Μεταβολή περιόδου 2017 – 2018 σε επιβάτες αύξηση 1,47 % και σε οχήματα μείωση -0,27%!

Εάν υπολογίσουμε όμως και τους Απρίλιο – Μάιο που ήταν μειωμένοι, τότε τα νούμερα δεν βοηθούν και λένε άλλα πράγματα που πρέπει να σε ανησυχούν. Επιτέλους Δήμαρχε ρώτα και κάποιους που ξέρουν. Δεν είναι ντροπή να ρωτάς...

Γιάννης  Κατσιλίβας

Γραμματέας Σωματείου Τουριστικών Επαγγελματιών