Βρέχει φωτιά στη στράτα μας...

Άνδρος. Εικόνα θλίψης με θέα το Αιγαίο... 22 Νοέμβριου 2018

Στις 5 Νοεμβρίου ξέσπασε φωτιά από "άγνωστη αιτία" στην πλαγιά του Στρόφιλα. Βοηθούντων και των ανέμων οι φλόγες μπήκαν στην παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Άνδρου... στην αποκατεστημένη χωματερή της Σταυροπέδας!!! Τα σκουπίδια χρόνων άρπαξαν φωτιά. Το βιοαέριο (όπως εξήγησαν) που παράγουν τα σκουπίδια αναφλέγη και μαζί και όλα τα άλλα που είναι εύφλεκτα στα απορρίμματα.

Η Πυροσβεστική έσπευσε και έσβησε την πλαγιά. Ο Δήμος Άνδρου προφανώς δεν είχε σκεπάσει με χώμα τα σκουπίδια του και όπως μάθαμε καθυστέρησε να ρίξει χώμα για να σβήσει η φωτιά. Ως εκ τούτου αναφλέγη όλη η παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή. Έχουν ήδη περάσει 18 ολόκληρες μέρες και η χωματερή της Άνδρου καίγεται ακόμα!!!

Θυμόμαστε όταν υπήρξαν φωτιές στη χωματερή - επί της προηγούμενης διοίκησης - ο σημερινός δήμαρχος καταφερόταν κατά της τότε διοίκησης και ξεσήκωνε τους κατοίκους. Τον ρωτάμε: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; Τότε είχαμε διοξένες. Τώρα τι έχουμε; Δυστυχώς βλέπουμε πως ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!! ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΥΣΙΑ. Το τετράπτυχο της πενταετούς αποτυχίας του..

Δυστυχώς όμως και κανένας ευαίσθητος οικολόγος από αυτούς που νοιάζονται για τα ζώα και τα πουλιά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται που καίγονται εκατοντάδες τόνοι ακατέργαστα σκουπίδια σε ευθεία γραμμή απόσταση 800 μέτρων από τον Ζαγανιάτη και 1100 μέτρων από τον Πιτροφό δημιουργώντας άθλια εικόνα της Άνδρου και επικίνδυνες καταστάσεις για χιλιάδες ανθρώπους στην κοιλάδα της Χώρας! Πρωφανώς θεωρούν πως τα πουλιά είναι πολυτιμότερα από τους ανθρώπους!!!

Υπάρχει κάποιος να πει κάτι για την παραπάνω εικόνα θλίψης με θέα το Αιγαίο;

Το ίδια και χειρότερα η ελάχιστη αντιπολίτευση. Μόλις το πρόβλημα πηγαίνει στην Χώρα οι της ελάχιστης το ρίχνουν στον ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ. Ο επικεφαλής της, που είχε ανέβει στα κάγκελα να μην γίνει ο ΧΥΤΥ των 5.000.000 ευρώ (για μια χούφτα ψήφους) δεν ψελίζει μια κουβέντα για την αθλιότητα της Σταυροπέδας και για την υποβάθμιση του σπουδαιότερου αρχαιολογικού χώρου της Άνδρου. Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν "η Άνδρος της ζωής του" είναι ελάχιστη: λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το σπίτι του και μερικά τετράγωνα γύρω τους λίγους ψηφους του! ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΠΟΥΣΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΡΙΒΙΣΜΟΣ! Αυτό είναι το τετράπτυχο της δικής του αποτυχίας στην Άνδρο.

Θα πει κάποιος αυτός δεν είπε ούτε ένα συγνώμη για τους 99 νεκρούς στο Μάτι για τους οποίους υπάρχουν δεκάδες μηνύσεις εναντίον του και μια ογκώδης δικογραφία σε βάρος του. Αλλά στο έργο του αυτό έχει επιληφθεί ήδη ο εισαγγελέας και θα δούμε τι πόρισμα θα βγάλει...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τις παραπάνω θλιβερές φωτογραφίες τις έστειλε απογοητευμένος δημοτικός σύμβουλος Υδρούσας!!! Δεν αντέχει άλλο να βλέπει αυτή την κατάσταση! Ο λόγος; Αγαπά όλη την Άνδρο! Όχι μόνο την αυλή του σπιτιού του...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"