Ενόψει εκλογών, η ώρα των απολογισμών!...

Στα 35.639.424 ευρώ οι χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΣ για την Αυτοδιοίκηση τα έτη 2015-2018 στις Κυκλάδες από αυτά η Άνδρος πήρε 806.470 ευρώ. Τα χρήματα δόθηκαν με δύο προγράμματα του υπουργείου: το Φιλόδημος Ι & ΙΙ.

Τον απολογισμό ανακοίνωσε του ΥΠΕΣ θέλοντας να δείξει το έργο του ενόψει των επερχομένων εκλογών! Από την μεριά του Δήμου Άνδρου δεν έχει γίνει κάποια ειδική ανακοίνωση ή κάποιος συνολικός απολογισμός.

Από όσα γνωρίζουμε αυτές οι χρηματοδοτήσεις δόθηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων απευθείας στους Δήμους εκτάκτως για τις ανάγκες τους και χωρίς μελέτες. Η Άνδρος έλαβε για την λειψυδρία (γεωτρήσεις κλπ) το ποσό των 170.000 ευρώ και επιπλέον ένα σημαντικό κονδύλι σε αγορά μηχανημάτων. Τα χρήματα διακινήθηκαν (από όσο γνωρίζουμε - είμαστε πρόθυμοι να διορθώσουμε αν κάνουμε λάθος) με απευθείας αναθέσεις! Φανταζόμαστε όμως πως κάποια στιγμή θα ανακοινώσει την κατανομή των κονδυλίων, ως σύνολο και επιμέρους, και ο δήμαρχος Άνδρου ως απολογισμό του έργου του! Για να ξέρουμε πως και που διακινήθηκαν τα χρήματα...

Οι κατηγορίες για τις οποίες δόθηκαν στα νησιά  αυτές οι χρηματοδοτήσεις μέσω των προγραμμάτων του ΥΠΕΣ είναι: 

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"