Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Θα ονομαστεί «Γιάννης Γλυνός». Μερικά συμπεράσματα από την εκδήλωση….

 

 Από την προηγούμενη εκδήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον ολοκληρωμένο πρώτο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Εγκαινιάσθηκε και επισήμως από τον δήμαρχο Άνδρου την Κυριακή το βράδυ 6/1/19 το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου στον Όρμο παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής και δεκάδων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Άνδρο. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Άνδρου εξέφρασε την επιθυμία το Κέντρο να φέρει το όνομα του πρώην δημάρχου Γιάννη Γλυνού που απεβίωσε προσφάτως.

Για την ιστορία

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου είχε μια πολύ δύσκολη πορεία. Μελετήθηκε για πολιτιστικός πολυχώρος μεταξύ 2002 και 2006 επί δημαρχίας Γιάννη Γλυνού. Στόχος να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός πολυχώρος σε μια περιοχή στερημένη από κάθε αίθουσα εκδηλώσεων. Εντάχθηκε για χρηματοδότηση το 2007. Ο διαγωνισμός έγινε το 2008.

Από προηγούμενη εκδήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τον Οκτώβριο 2018 στον ολοκληρωμένο πρώτο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Η σύμβαση κατασκευής και οι πρώτες εργασίες έγιναν μεταξύ 2009-2010. Οι εργασίες σταμάτησαν το 2011 μέχρι το 2013 λόγω θανάτου του εργολάβου. Ξανάρχισαν το 2013 με άλλον εργολάβο μέχρι το 2014 όπου έληξε η χρηματοδότηση. Το έργο ξανάρχισε το 2016. Κατάφερε και ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του το 2018. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο δεύτερος όροφος.

Ο ημιτελής πάνω όροφος του Πολιτιστικού Κέντρου που αναμένει την ολοκλήρωση του (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα σωστά και τα λάθος...

Δύο επισημάνσεις για την χθεσινή εκδήλωση και την σχετική ομιλία του κ. Σουσούδη:

Άλλη μια φωτογραφία και των δύο ορόφων του κτηρίου (φωτ. Εν Άνδρω).

Πολιτικές απρέπειες και απουσία πολιτικού πολιτισμού

Ήταν απίστευτο λάθος του κ. Σουσούδη να πει πως την πρόθεση του για ονομασία του πολιτιστικού κέντρου στο όνομα του πρώην δημάρχου θα την είχε αναφέρει στην εξόδιο ακολουθία αν του είχε επιτρέψει η οικογένεια να μιλήσει!

Αρχικά η αναφορά/επίθεση στην οικογένεια του αποβιώσαντος δείχνει ακόμα και αυτή την ιδιαίτερη στιγμή την μικροψυχία και την μνησικακία «αρετές» από τις οποίες χαρακτηρίστηκε η πενταετής δημαρχιακή του πορεία. "Ξεχνά" ο απερχόμενος δήμαρχος τα πόσα δικαστήρια είχε πάει επί δημαρχίας του με άδικες κατηγορίες ο εκλιπών πρώην δήμαρχος. Δυστυχώς, αυτή την «λεπτομέρεια» δεν θέλησε να την «ξεχάσει» η οικογένεια.

Το δυστυχέστερο είναι πως ο κ. Σουσούδης ως δήμαρχος του νησιού μετέτρεψε μια προσωπική άρνηση της οικογένειας του εκλιπόντος σε πολιτική αντιδικία. Γιατί – αν δεν το κατάλαβε - αυτός μιλούσε ως δήμαρχος κι όχι ως Σουσούδης. Κι έπρεπε να είναι ενωτικός. Κρίμα…

Στο σημείο αυτό και για να είμαστε δίκαιοι να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε πως η μικροψυχία είναι από τα «χαρίσματα» του μικρού αυτού τόπου. Και η προηγούμενη δημαρχία δεν είχε καλέσει στα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της Άνδρου προηγούμενο δήμαρχο, ο οποίος είχε μεριμνήσει να το αποκτήσει! Κρίμα...

Το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Σουσούδη είναι όμως πολύ μεγαλύτερο γιατί με αυτή την μικρόψυχη "μπηχτή" έφτασε την προσωπική στενοχώρια της οικογένειας στα όρια της δημόσιας πολιτικής  μνησικακίας. Και δεν ήταν μόνο αυτή η αναφορά/επίθεση στον λόγο του για την οικογένεια του εκλιπόντος. Ήταν και το γεγονός πως δεν προσκάλεσε την χήρα του εκλιπόντος στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου και δεν έκανε και τον κόπο να την πληροφορήσει για την πρόθεση του. Κερασάκι δηλαδή στο τελός η δημόσια «μπηχτή» εναντίον της οικογένειας του Γιάννη Γλυνού. Εδώ δύο φορές κρίμα…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην έχοντας χτεσινές φωτογραφίες από την εκδήλωση δημοσιεύουμε προηγούμενες φωτογραφίες από το αρχείο του Εν Άνδρω.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»