Απολογισμός 5ετίας και ανακοίνωση υποψηφιότητας Θ. Σουσούδη

Ο κ. Σουσούδης στο βήμα του δημοτικού θεάτρου όπου έκανε τον απολογισμό της 5ετίας του και ανακοίνωσε την υποψηφότητα του (φωτ. Εν Άνδρω).

Με 40 λεπτά καθυστέρηση (σε ένα μισογεμάτο δημοτικό θέατρο, το οποίο όμως στη συνέχεια γέμισε και είχε και ορθίους) έκανε χτες βράδυ 16/1/19 ο Θ. Σουσούδης τον απολογισμό της 5ετούς θητείας του στα δημοτικά πράγματα του νησιού και δημοσιοποίησε επισήμως την υποψηφότητα του εκ νέου για δήμαρχος Άνδρου.

Την προηγούμενη φορά που είχε κάνει απολογισμό για την πορεία της θητείας του ο δήμαρχος ήταν - αν θυμόμαστε καλά - στην Αθήνα το 2016 παρουσία 150 περίπου ατόμων στο ξενοδοχείο Πρέζιτεντ. Να υπολογίσουμε πως τόσοι περίπου τον παρακολούθησαν και χτες βράδυ στην Χώρα. Απέχουν πια οι αριθμοί αυτοί από τα 600 άτομα που παρακολούθησαν την ανακοίνωση της πρώτης υποψηφίοτητας του στο Πρέζιτεντ το 2014 με τους δεκάδες υποψηφίους του συνδυασμού του, που παρουσιάστηκαν τότε μαζί του.

Αυτή την φορά ο Θ. Σουσούδης στάθηκε στο βήμα μόνος του και δεν ανακοινώθηκαν κάποιοι υποψήφιοι του. Να θεωρήσουμε πως οι 6-7 δημοτικοί σύμβουλοι που κάθονταν στις πρώτες θέσεις θα είναι ξανά υποψήφιοι του. Με εξαίρεση τον Δημήτρη Λάσκαρη που πορεύεται προς την Περιφέρεια μέσω του συνδυασμού του Γιώργου Χατζημάρκου.

Ο απολογισμός του απερχομένου δημάρχου ήταν μάλλον στρωτός, χωρίς ιδιαίτερες προσωπικές επιθέσεις. Αλλά με αρκετά λάθος στοιχεία. Στα σωστά πως αναφέρθηκε χωρίς υπερβολές σε έργα προηγουμένων, που ολοκληρώθηκαν στη θητεία του όπως ο βιολογικός της Χώρας και το πολιτιστικό κέντρο Κορθίου. Αλλά και σε έργα που έχει βάλει σαν στόχο από το 2015 ο ίδιος αλλά όπως βλέπουμε δεν έχουν προχωρήσει, όπως ο βρεφονηπιακός της Χώρας και το κλειστό του Γαυρίου.

Για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, την οποία σωστά ανέφερε στα έργα του, έδειξε να ξεχνά πως λόγω των δικών του ψευδών προεκλογικών υποσχέσεων το 2014, διασπάστηκε η παράταξη του στο δημοτικό συμβούλιο το 2015 και πως χωροθετήθηκε ΧΥΤΥ ως έργο χάρη στη σθεναρή στήριξη της αντιπολίτευσης. Αυτά ως προς την εσωτερική αντιπολίτευση που ο ίδιος δημιούργησε με τα λάθη του και για την αλήθεια...

Τώρα η αποκατάστασης του παλιού ΧΑΔΑ είναι έργο που μελετήθηκε επί των προηγουμένων, αλλά όπως σωστά είπε ολοκληρώθηκε επί των ημερών του. Όμως τι την ήθελε την υπερβολή πως "ο χώρος είναι τώρα εξαιρετικός" και πως "θα ζητάνε την παραλία για beach bar"; Η πραγματικότητα τον διαψεύεδει. Στο χώρο υπάρχει ένας ακινητοποιημένος δεματοποιητής με χιλιάδες παρατημένα δέματα σκουπιδιών που στοιβάζονται γύρω του. Ενώ μια νέα χωματερή έχει ξεφυτρώσει στα 150 μέτρα από τον Στρόφιλα, η οποία προσφάτως έφτασε να καίει τρεις μήνες!

Να σημειώσουμε πως ανέφερε και δύο έργα (το αγροτικό ιατρείο Γαυρίου και αγροτικό ιατρείο Μπατσίου) τα οποία γίνονται με ιδιωτικές χορηγίες για τα οποία δεν θέλησε να αναφερθεί περαιτέρω. Και έκανε πολύ σωστά μιας και οι ιδιώτες χορηγοί προφανώς δεν θα θέλουν να μπλέξουν τη δωρεά τους στα μικροπολιτικά προεκλογικά τοπικά παιχνίδια.

Μια τελευταία παρατήρηση στην αναφορά του δημάρχου για την "πρωτοφανή αντιπολίτευση" που έχει δεχτεί! Να του θυμήσουμε πως η μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο ουδέποτε (και επί Θεολόγου και μετά από αυτόν) του δημιούργησε πρόβλημα. Η κριτική της προσεκτική ή και ελάχιστη. Αντιθέτως, ήταν η δική του επιθετικότητα και η επιθετικότητα ορισμένων δημοτικών συμβούλων του απέναντι της που οδήγησε συχνά σε άσκοπες ή καμμιά φορά σε άμετρες συγκρούσεις.

Μια αναγκαία απάντηση

Στο μέτρο που η αναφορά του δημάρχου για "σκληρή αντιπολίτευση" υπονοούσε και το Εν Άνδρω να του θυμήσουμε πως η ιστοσελίδα μας έκανε επίσης αυστηρή κριτική και στην προηγούμενη διοίκηση. Τότε όμως δεν τον ενοχλούσε η κριτική μας. Ενοχλούσε την προηγούμενη διοίκηση η οποία όμως προς τιμή της ούτε για μια στιγμή δεν έφτασε στις ακραίες προσωπικές επιθέσεις που έφτασε ο σημερινός δήμαρχος και μερικοί συνεργάτες ή "φίλοι" του.

Θυμίζουμε στον δήμαρχο πως ποτέ δεν τον ενόχλησε η υπεροψία και η αναποτελεσμάτικότητα στην διοίκηση του. Τον ενόχλησε η αναφορά τους σε αυτές από το Εν Ανδρω! Δεν τον ενόχλησαν οι απίστευτες προσωπικές ύβρεις του αντιδημάρχου του κατά του διαχειριστή του Εν Άνδρω που μέτετρεψαν δύο φορές το δημοτικό συμβούλιο σε αρένα χωρίς λόγο. Προς τιμή του ο αντιδήμαρχος σε ένα δημοτικό συμβούλιο ζήτησε συγνώμη για τη στάση του. Ο δήμαρχος όμως που την ανέχτηκε δεν είπε ποτέ τίποτα!

Το χειρότερο είναι πως δεν ενοχλήθηκε ποτέ από άθλια προσωπικά σχόλια που γράφτηκαν και γράφονται κατά καιρούς υπό τύπο "ανακοινώσεων" του στους Νέους Ορίζοντες! Και δεν τον ενοχλούν καθόλου ούτε οι απίστευτες αθλιότητες και οι πεζοδρομιακού τύπου αναφορές "φίλων" του κατά του διαχειριστή του Εν Άνδρω. Πρώτη φορά στην ιστορία της Άνδρου έχουμε τέτοια απίστευτη κατάντια του πολιτικού διαλόγου από την σελίδα του δημάρχου ή από τους "φίλους" ενός δημάρχου.

Κατά τη γνώμη μας ο σημερινός δήμαρχος έχει πλήρη έλλειψη πολιτικής παιδείας. Αδυνατεί να κατανοήσει ο ίδιος και να το εξηγήσει και τους "φίλους" του πως "ο δημόσιος λόγος δημιουργεί δημόσιο ήθος". Έτσι ο δημόσιος διάλογος κατρακυλά από τους "φίλους" του σε άθλιες προσωπικές επιθέσεις και πεζοδρομιακές εκφράσεις που στοχοποιούν όσους δεν ταυτίζονται μαζί του.

Μπορεί να νομίζει πως η "δολοφονία χαρακτήρων" (character assassination) που οι "φίλοι" του επιχειρούν θα του φέρει κάποιο πολιτικό κέρδος. Γι' αυτό ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ! Κάνει μεγάλο λάθος γιατί όλοι ξέρουν όλους σε αυτό τον μικρό τόπο. Και όλοι χρεώνονται και τις πολιτικές τους και τις συμπεριφορές τους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"