Σε καλό δρόμο η λύση για τους δασικούς χάρτες των Κυκλάδων και της Άνδρου

Φωτογραφία από την σύσκεψη. Διακρίνονται στο βήμα ο υπουργός Σ. Φάμελος, ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος που συγκάλεσε την σύσκεψη και ο βουλευτής Γ. Βρούτσης που την πρότεινε.

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τους κανόνες κατάρτισης των δασικών χαρτών, αναγνώρισε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, προσερχόμενος στην κοινή συνεδρίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στην Αθήνα, για τους δασικούς χάρτες. Η συνεδριάση έγινε με πρόσκληση του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου.

Ο υπουργός αποδέχτηκε να μπουν κανόνες στην κατάρτιση των δασικών χαρτών με τρόπο που δεν θα απαξιώνει και δεν θα δεσμεύει την ιδιωτική περιουσία κατά την διαδικασία ένταξης αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων στους δασικούς χάρτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Στην διάρκειά της σύσκεψης παρουσιάστηκαν αναλυτικά και αναδείχθηκαν σε όλο το εύρος τους οι σοβαρότατες επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στα νησιά η εφαρμογή του ΠΔ 32/2016 και ζητήθηκε η αναμόρφωση του ώστε θεραπευτούν οι τεράστιες αδικίες στα νησιά, τα οποία ήδη οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν. Ο αν. υπουργός συμφώνησε και αποφασίστηκε να συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή που θα εκπονήσει την τελική πρόταση, η οποία θα κατατεθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός, οι βουλευτές Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Γιάννης Βρούτσης, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι και έπαρχοι των νησιών. Από την μεριά της Άνδρου παρόντες ήταν ο δήμαρχος και ο έπαρχος.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»