Ανοιχτή πρόσκληση Δ. Γιαννίση για διάλογο και μια πρόταση του "Εν Άνδρω"...

(Από τον υποψήφιο δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Γιαννίση λάβαμε ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο των 5 υποψηφίων δημάρχων Άνδρου το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας στο κλειστό δημοτικό θέατρο στην Χώρα Άνδρου. Στην ανοιχτή πρόταση ο κ. Γιαννίση προτείνει τον διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ Διαμαντή Μπασαντή ως εκ των δύο συντονιστών της συζήτησης θέμα της οποίας θα είναι τα σοβαρά προβλήματα της Άνδρου.

Θεωρούμε την πρόταση λίαν ενδιαφέρουσα. Αν και δεν ερωτηθήκαμε η απάντηση μας είναι θετική. Κάθε διάλογος με πολιτικά επιχειρήματα προάγει τα ήθη και συνεισφέρει στον πολιτικό πολιτισμό. Από αυτή την άποψη έχουμε κάθε διάθεση να συνεισφέρουμε με την παρουσία μας στο γεγονός, αλλά και με την παρουσίαση του στο διαδίκτυο.

Όμως με την ευκαιρία της πρότασης/προσκλησης Γιαννίση να κάνουμε κι εμείς από την μεριά μας μια ανοιχτή πρόσκληση και στους 5 υποψηφίους που μάλλον πρέπει να προηγηθεί της παραπάνω πρόσκλησης. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ θα αποστείλει την επόμενη εβδομάδα και στους 5 υποψήφίους δημάρχους κοινές ερωτήσεις για τα μεγάλα θέματα της Άνδρου. Και θα ζητά τις θέσεις τους. Ώστε οι ψηφοφόροι να ξέρουν τι πρεσβεύουν στα μεγάλα ζητήματα του νησιού. 

Το είχαμε επιχειρήσει και το 2014. Από τους τρεις υποψηφίους τότε είχαν απαντήσει οι δύο: ο Θ. Σουσούδης και ο Γ. Μαλταμπές. Δεν είχε απαντήσει ο Γ. Καπάκης γιατί δεν ανέχθηκε μια κριτική παρατήρηση μας. Αυτά για το τότε. Πάμε στο σήμερα. Θα αποστείλουμε με e-mail τις κοινές ερωτήσεις προς όλους την επόμενη εβδομάδα. Και θα περιμένουμε τις απαντήσεις τους για να τις δημοσιεύσουμε και να τις διαβάσουν όλοι σχεδόν οι ψηφοφόροι δεδομένου του μεγάλου ακροατηρίου που καλύπτει το site μας. Γίνει δεν γίνει αποδεκτό το debate - που προτείνει ο κ. Γιαννίσης - από κάποιους υποψήφιους ή από κάποιους άλλους αυτός ο διάλογος θέσεων μπορεί και θα πρέπει να γίνει μέσω του site μας... "ΕΝ ΑΝΔΡΩ") 

ΠΡΟΤΑΣΗ DEBATE ΑΠΟ Δ. ΓΙΑΝΝΙΣΗ

 

ΑΝΔΡΟΣ  07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ανοικτή πρόσκληση προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο δρόμο προς τις Δημοτικές Εκλογές.

Αγαπητοί κύριοι

με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο, σας απευθύνω έκκληση να παρευρεθείτε έγκαιρα σ’ έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο για να διατυπώσουμε όλοι ελεύθερα τις απόψεις μας για τα προβλήματα, να καταθέσουμε προτάσεις και να συνδιαμορφώσουμε στα σημεία που συγκλίνουμε την επόμενη μέρα της Άνδρου!

Με αφορμή λοιπόν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ( 09 – 11/ 3/2019 )

προτείνω τη διεξαγωγή συζήτησης στο δημοτικό θέατρο με εγγυητή το νυν Δήμαρχο Άνδρου κύριο Θεοδόση Σουσούδη και συντονιστές, τη δημοσιογράφο κυρία Μαριάννα Φωτοπούλου απ’ την εφημερίδα ΑΝΔΡΙΑΚΗ και το δημοσιογράφο κύριο Διαμαντή Μπασαντή απ’ το ενημερωτικό site ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των ετεροδημοτών του νησιού μας, προτείνω να πραγματοποιηθεί βιντεοσκόπηση απ’ τον διαχειριστή της ιστοσελίδας ANDROSFILM κύριο Βαγγέλη Λουκίσσα.

Οι λεπτομέρειες του DEBATE, η ενδεχόμενη παρουσία ενεργού κοινού, οι τοποθετήσεις, οι χρόνοι των απαντήσεων, καθώς και η θεματολογία των ερωτήσεων, θα μας γίνουν γνωστές ύστερα από τη συνάντηση των δύο εκπροσώπων του τύπου, που προτείνω για συντονιστές.

Αγαπητοί συνυποψήφιοι,

θα είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ζωή του τόπου μας που θα έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε σ’ ένα τόσο μεγάλο γεγονός!

Είμαι σίγουρος πως θ’ ανταποκριθείτε όλοι στο κάλεσμά μου!

Μια καινούρια, ιστορική μέρα, ανοίγεται μπροστά μας, που θ’ αποτελέσει φάρο ελπίδας και παρακαταθήκη για τους επόμενους που θα μας διαδεχθούν!

Με τιμή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ