ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ: Ένα ευχαριστώ και μια πολιτική απάντηση...

Ο Λ. Μπάλλας προεδρεύει στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

(Από τον πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Άνδρου κ. Λ. Μπάλλα και υποψήφιο Δήμαρχο Άνδρου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή στην οποία ευχαριστεί όσους συμπαραστάθηκαν στον χαμό του πατέρα του. Και συγχρόνως απαντά στην πρόταση που κοινοποίησε στους συνυποψηφίους του - μέσω των ΜΜΕ της Άνδρου - ο κ. Γιαννίσης - Εν Άνδρω). 

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους από όλα τα  διάφορα μέρη της Άνδρου τίμησαν τον πατέρα μου και κατ’ επέκταση εμένα και την  οικογένεια μου με την παρουσία τους στην κηδεία. Τα λόγια τους ήταν μια αναγνώριση για την προσφορά αυτού του ανθρώπου στα κοινά των χωριών μας αλλά και της καλοσύνης και της ανθρωπιάς του.

Ευχαριστώ ειλικρινά το «Εν Άνδρω» για την, με ιδιαίτερη  ευπρέπεια,    δημοσιογραφική κάλυψη  του θανάτου του πατέρα μου.

Ευχαριστώ τους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και τους συνυποψήφιους μου για το αξίωμα του Δημάρχου Άνδρου για την χωρίς πολιτικά λόγια παρουσία τους και τον σεβασμό που δείξαμε να μη γίνει η κηδεία ενός καλού ανθρώπου προεκλογική τελετή.

Ευχαριστώ το τοπικό συμβούλιο Λαμύρων, τον εξωραιστικό σύλλογο των χωριών μας, για τα ψηφίσματα τους και τον συνάδελφο και συνοδοιπόρο μου Βασίλη Πομόνη για τα προσεγμένα λόγια που εκφώνησε για τον πατέρα μου.

Ήταν σχεδόν όλοι εκεί.  Όλοι εκτός από τον κ. Γιαννίση, ο οποίος όχι μόνο δεν παραβρέθηκε, αλλά αντίθετα στις 14.34 μ.μ, την ώρα που το νεκρό κορμί του πατέρα μου έρχονταν σε επαφή με το χώμα του χωριού μας, έστειλε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο το μήνυμα του για συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου σχετικά με τα προβλήματα του νησιού!

Ξέχασε ο κ. Γιαννίσης ότι το 1998 που εκλέχθηκε Δήμαρχος, αυτός ο άνθρωπος, που την στιγμή εκείνη έμπαινε στο χώμα, είχε κατέβει μαζί του και τον είχε βοηθήσει να εκλεγεί Δήμαρχος. Με τέτοιες ενέργειες  θα βοηθήσει ο κ. Γιαννίσης «να ανέβει το επίπεδο μας» όπως ισχυρίζεται στην εκλογική του διακήρυξη;

Να θυμίσω στον κ. Γιαννίση ότι ακόμα και στους πολέμους στην αρχαιότητα γίνονταν ανακωχή για να θαφτούν και τιμηθούν οι νεκροί του πολέμου όπως τους άξιζε. Φαίνεται ότι η παραζάλη στο κυνήγι της εξουσίας, η αγωνία για την κατάρτιση ψηφοδελτίου κάνει να ξεχνούν τα αυτονόητα.

Θέτουν  μια κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού (γιατί μόνο ως τέτοια μπορώ να την χαρακτηρίσω) πάνω από τον ανθρώπινο πόνο. Και κάνουν μια κίνηση εντυπωσιασμού με πρόταση για «τηλεμαχίες» χωρίς τηλεόραση στο νησί!

Θέλω να πω στον κ. Γιαννίση, που μετά από την μακροχρόνια απουσία του από την Άνδρο επέστρεψε και θέλει μέσα σε τρεις προεκλογικούς μήνες να λύσει τα προβλήματα του νησιού, ότι ανάμεσα στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως η απουσία ΧΥΤΥ, η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού στις περιοχές αιχμής, ήταν και είναι Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, που δυστυχώς δεν προάγεται με μια τόσο άκαιρη πρόταση.

Λευτέρης Μπάλλας

Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Άνδρου

Υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου