Ανακοινώθηκαν οι Κ. Ίσαρης & Χ. Βουραζέρης από τον συνδυασμό Μ. Γλυνού. Πρώτη αποτίμηση των υποψηφίων που έχουν ανακοινωθεί.

Ο συνδυασμός του Μανώλη Γλυνού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ανακοίνωσε τους πρώτους 21 υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους του. Ανάμεσα τους  δύο από την Άνδρο: ο Κώστας Ίσαρης και ο Χρήστος Βουραζέρης. Θα διεκδικήσουν μαζί με τον Δημήτρη Λάσκαρη - που έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» - την θέση του επάρχου Άνδρου.

Μέχρι στιγμής έχουμε αυτά τα τρία ονόματα που θα διεκδικήσουν το επαρχείο. Όποιος υποψήφιος πάρει τις περισσότερες ψήφους – ανεξαρτήτως συνδυασμού – θα εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος και συνεπώς έπαρχος Άνδρου. Οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν μόνο ένα υποψήφιο. Λογικό είναι πως ο υποψήφιος που θα μετέχει στον πρώτο εκλογικά συνδυασμό θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να καταλάβει την θέση του επάρχου Άνδρου.

Πρώτη αποτίμηση των υποψηφίων

Ο Κώστας Ίσαρης έχει μια πολιτική εμπειρία στον θεσμό της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης έχοντας προϋπάρξει περιφερειακός σύμβουλος την περίοδο 2011-2014 με τον συνδυασμό του Γ. Μαχαιρίδη. Ήταν μια περίοδος κατά την οποία ο «Καλλικράτης» υποβάθμισε ουσιαστικά τα επαρχεία. Κάτι που δεν βοήθησε τον Κ. Ισάρη. Όμως και αυτός δεν έδειξε την απαραίτητη παρουσία. Έτσι το επαρχείο ουσιαστικά πέρασε στην ανυπαρξία, παρά την ύπαρξη μερικών υπηρεσιών σε αυτό.

Ο Κ. Ισαρής συμμετείχε και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 όπου ήλθε πρώτος σε ψήφους με τον συνδυασμό Γ. Μαχαιρίδη, αλλά δεν εκλέχτηκε, καθώς ο συνδυασμός Γ. Χατζημάρκου εξέλεξε τον Δημήτρη Λοτσάρη, που ανέλαβε να ανασυστήσει το επαρχείο. Συνοψίζοντας μπορεί κανείς να πει πως ο Κ. Ίσαρης έχει μια πολιτική εμπειρία και είναι άνθρωπος ήπιων τόνων.

Ο Χρήστος Βουραζέρης υπήρξε επί 3,5 χρόνια αντιδήμαρχος οικονομικών με την παράταξη Σουσούδη στον Δήμο Άνδρου. Μια περίοδος που χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλες συγκρούσεις περί τα οικονομικά και από το «κυνήγι μαγισσών» και την σκανδαλολογία κατά της προηγούμενης διοίκησης. Στον Δήμο υπήρξαν έρευνες για δικαστικές διώξεις, οι οποίες δεν κατέληξαν πρακτικά πουθενά. Σπαταλώντας ενέργεια και χρόνο σε αυτή την κατεύθυνση οι δημοτικοί προϋπολογισμοί καθυστερούσαν κάθε χρονιά πολύ στην έγκριση τους.

Στο τέλος του 2017 ο Χ, Βουραζέρης αποχώρησε από τον συνδυασμό Σουσούδη και ανεξαρτητοποιήθηκε. Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του που δημοσιεύθηκε τότε και στο Εν Άνδρω δήλωνε πως σε λίγες μέρες θα εξέθετε δημόσια τους λόγους της αποχώρησης του από τον συνδυασμό του δημάρχου. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Σήμερα - αφού πέρασε πέρσι από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ - πολιτεύεται με τον συνδυασμό του Μανώλη Γλυνού που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ!!

Ο Δημήτρης Λάσκαρης υπήρξε αντιδήμαρχος καθαριότητας επί 2,5 χρόνια στον Δήμο Άνδρου με την παράταξη Σουσούδη.  Άπειρος βρέθηκε κατ’ ευθείαν στα βαθιά. Ξεκίνησε με φόρα, όμως βρέθηκε σε αδιέξοδο, καθώς τα σκουπίδια δεν είχαν χώρο εναπόθεσης. Η Σταυροπέδα είχε τελειώσει. Η χωματερή μπήκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης και δεν δεχόταν άλλα.

Έτσι τα σκουπίδια πολλές φορές βρέθηκαν στους δρόμους και χρεώθηκε το πολιτικό κόστος της ανοργανωσιάς της παράταξης του, αλλά και της δικής του απειρίας, καθώς δεν υπήρχε σχέδιο διαχείρισης και πρακτικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Προς το τέλος της θητείας του ως αντιδήμαρχος καθαριότητας πήρε την πρωτοβουλία πιέζοντας ώστε να οργανωθεί εκ νέου η ανακύκλωση που είχε καταρρεύσει από τις εσωτερικές συγκρούσεις της παράταξης του. Δεν πρόλαβε να κάνει πολλά.

Στα επόμενα 2,5 χρόνια ανέλαβε υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στον Δήμο Άνδρου. Πέτυχε να συντονίσει και να συνεργαστεί αρμονικά με Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και με τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες - στους οποίους είναι και μέλος.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»