Απίστευτο, ο Δ. Γιαννίσης ξεκινά μόνος και χωρίς καμία συνεννόηση... "ντιμπέιτ"!!!

Λάβαμε μια απίστευτη ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννίση στην οποία εξηγεί σοβαροφανώς και με πολλά λόγια πως ανεξαρτήτως της όποιας ανταπόκρισης στην πρόταση του αυτός προχωρά μόνος και χωρίς καμία συνεννόηση με κανέναν το «ντιμπέιτ» που εξήγγειλε στο κλειστό θέατρο Άνδρου!

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ένα τέτοιο «ντιμπέιτ»! Ένας υποψήφιος που προσήλθε τελευταίος και καθυστερημένος στον εκλογικό στίβο - μετά από πολυετή απουσία από την πολιτική – να θέτει μόνος του την ατζέντα μιας δημόσιας συζήτησης ορίζοντας αυτός χωρίς συνεννόηση με κανέναν τον χρόνο και τον τόπο μιας δημόσιας συζήτησης της οποίας όλοι αγνοούν εντελώς το πώς αυτή θα γίνει! Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να αδιαφορεί επιδεικτικά για τις απαντήσεις και τις προτάσεις των τριών συνυποψήφιων του! Και να μην κάνει τον κόπο επικοινωνήσει ούτε με τους συντονιστές της συζήτησης που αυτός πρότεινε!

Μένουμε έκπληκτοι από την συμπεριφορά του. Δεν περιμέναμε μια τέτοια επιπόλαιη, βιαστική, εγωκεντρική και αυταρχική στάση από έναν που δηλώνει «έμπειρος»! Περιμένουμε - ακόμα και τώρα - να σκεφτεί πιο ψύχραιμα και να συζητήσει με όλους όσους προσκάλεσε για το πότε, για το που και για το πως μπορεί να γίνει μια τέτοια δημόσια συζήτηση.

Διαφορετικά η πρόταση του - μιας και μας συμπεριέλαβε - δεν μας αφορά. Είναι μάλλον μια φωτοβολίδα που φέρνει όλους προ των τετελεσμένων που ο κ. Γιαννίσης μεθόδευσε μην έχοντας άλλο τρόπο να κάνει αισθητή την καθυστερημένη παρουσία του στον προεκλογικό στίβο της Άνδρου. Προφανώς όποιοι δεν ανταποκριθούν στα προστάγματα του θα  βγει να τους καταγγείλει! Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν ξεκινά πολωτικά αυτός που στην ανακοίνωση του... καταγγέλλει τον διχασμό. Λυπούμαστε…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΔΡΟΣ – Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ»

του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Γιαννίση

 Φίλες και φίλοι,

τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήρθαμε ακόμη πιο κοντά και παρακολουθήσαμε από κοινού τις προεκτάσεις αλλά και τις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν, ύστερα απ’ την πρωτοβουλία που αναλάβαμε.

Η πρότασή μας για τη διεξαγωγή ενός γόνιμου και ανοιχτού διαλόγου κρίθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από το σύνολο σχεδόν των πολιτών, απ’ όλους εσάς που προκρίνατε με γενναιότητα και ρεαλισμό τη συνεισφορά μας στον πολιτικό πολιτισμό και ενθαρρύνατε ουσιαστικά το πρώτο μας βήμα, αυτή την καινοτόμο δράση.

Όλοι εμείς στο συνδυασμό ΑΝΔΡΟΣ – Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ πιστεύουμε ακράδαντα, ότι τα περισσότερα πράγματα στην ζωή δεν είναι λόγια και ευχές.

Απαιτείται ρεαλισμός - ειδικά στην πολιτική - και κυρίως θέσεις αλλά και σημαντικές δεσμεύσεις.

Είμαστε έτοιμοι να σας εκπλήξουμε θετικά με καινοτόμες ιδέες, πράξεις και επιχειρήματα αδιάσειστα.

Δεν πρόκειται να μας παρασύρουν ή να κυλήσουμε στην κοίτη ενός διχαστικού ποταμού, που αναμφίβολα θα βλάψει περαιτέρω τις προοπτικές του τόπου μας.

Με τη δέουσα σοβαρότητα που επιβάλλουν οι καιροί, θα δώσουμε ανεπηρέαστοι τη μάχη μας στην κρίσιμη επιλογή της τετραετίας που έρχεται.

Η ανοιχτή πρόσκληση που απευθύναμε για τη διεξαγωγή διαλόγου – μεταξύ των πέντε συνολικά υποψηφίων δημάρχων –  προκάλεσε ένα σαφές μούδιασμα και μια διάχυτη αμηχανία στις τάξεις τους.

Ίσως μάλιστα να δημιουργήθηκαν και κάποιες μικρές εντάσεις αλλά και ερωτηματικά γενικότερα στους συμμετέχοντες, στους επικεφαλής των παρατάξεων, σε ότι αφορά τη διαδικασία, το χρόνο διεξαγωγής, ή την επιλογή των προσώπων.

Ωστόσο είναι επιβεβλημένο, αποτελεί ιερή υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους είχαν την καλοσύνη να τοποθετηθούν πρώτοι σ’ αυτή την ιστορική τομή που επιχειρήσαμε, ανεξάρτητα απ’ την θετική ή την αρνητική εισήγησή τους.    

Φίλες και φίλοι,

αναλάβαμε σαφώς μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ουσίας!

Τα σχόλιά σας άλλωστε το αποδεικνύουν!

Με θέρμη αγκαλιάσατε την προοπτική ενός γόνιμου και καινοτόμου διαλόγου και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!

Ως επικεφαλής της παράταξης ΑΝΔΡΟΣ – Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ επιτρέψτε μου όμως να απευθυνθώ προσωπικά με τον ίδιο σεβασμό και στους τέσσερις συνομιλητές μου…

Αγαπητοί κύριοι,

πιστεύω ακράδαντα ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων και η θετική κρίση που ακολουθεί δεν αποτελεί μονάχα προνόμιο, όσων επιχειρούν συνεχώς ν’ ανεβάζουν ψηλότερα τον πήχη στην πολιτική.

Παραμένει αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να το επιτύχουν ακόμα και εκείνοι, που αποδέχονται την πρόκληση και δεν αρνούνται τελικά να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη…

Είμαστε όλοι μαζί για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας!

Πιστέψτε με,

ο συνεχής αγώνας για την επιβίωση και την προοπτική μας ενώνει!

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

ο Γουίνστον Τσώρτσιλ έλεγε χαρακτηριστικά ότι,

«ο πολιτικός χρειάζεται την ικανότητα να προβλέπει τι θα συμβεί αύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα και του χρόνου. Και την ικανότητα να εξηγεί μετά γιατί δεν συνέβη»

Η ανάγκη μιας πολιτικής προσωπικότητας, που να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων αποτελεί μονόδρομο στον τόπο μας και καθίσταται τόσο επιτακτική όσο και αναγκαία.

Είμαι λοιπόν σε θέση να σας ανακοινώσω ότι σήμερα κατέθεσα προσωπικά αίτηση προς το Δήμο Άνδρου, με αριθμό πρωτοκόλλου 1223 και με θέμα την παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου στις 9 Μαρτίου 2019, ημέρα Σάββατο, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ για τη διεξαγωγή συζήτησης ενόψει των εκλογών του Μαίου!

Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν οι διαφορές και θα παραβρεθούμε όλοι, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεσμεύομαι προσωπικά,

ότι τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα

εγώ θα είμαι εκεί!

Θα δώσω κανονικά το παρόν

στο χώρο του δημοτικού θεάτρου και θα μιλήσω αναλυτικά για όλα τα μεγάλα θέματα της Άνδρου.   

Σας περιμένουμε όλους!