Προεκλογικό "ντιμπέιτ" στις 22 Απριλίου (Μ. Δευτέρα) ανακοίνωσε ο δήμαρχος εκ μέρους και των άλλων υποψήφιων. Πως κατέληξαν στην συμφωνία…

 

Από χτες το μεσημέρι (13/2) κυοφορούνταν εξελίξεις περί το περίφημο “ντιμπέιτ” που είχε τεθεί στο τραπέζι από τον κ. Γιαννίση και που όμως μεθοδεύτηκε από αυτόν με λάθος τρόπο. Οι άλλοι υποψήφιοι και ο δήμαρχος από την μεριά τους (αφού συμφωνούσαν) έκαναν αυτό που δεν έκανε ο κ. Γιαννίσης: επικοινώνησαν μεταξύ τους χωρίς προαπαιτούμενα αναζητώντας κοινή ημερομηνία που θα βόλευε όλους και κατά την οποία θα είχαν ολοκληρώσει και τις προεκλογικές θέσεις και κινήσεις τους και θα είχαν οριστικοποιήσει και τους συνδυασμούς τους. Στην διαβούλευση ρόλο έπαιξε ο κ Μπάλλας.

Στο τέλος της συζήτησης ο δήμαρχος πρότεινε και οι άλλοι υποψήφιοι συμφώνησαν η συζήτηση να γίνει την Μεγάλη Δευτέρα 22α Απριλίου 2019. Ως χώρος ορίστηκε, από τον δήμαρχο, το Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου. Οι όροι διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης θα ανακοινωθούν μετά από διαβουλεύσεις των υποψηφίων. Η όλη διαδικασία και η τελική συμφωνία τιμά όλους που με πολιτισμένο τρόπο χωρίς βιασύνη, προαπαιτούμενα και εξαναγκασμούς κατέληξαν σε αυτή την πρόταση.

Το Εν Άνδρω μεταφέρει εδώ μια αντιπρόταση ως προς τον χώρο διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης. Μας την εξέφρασε ο κ. Βασίλης Πομόνης που επικοινώνησε μαζί μας και προτείνοντας το "ντιμπέιτ" να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Κι αυτό γιατί όπως εξήγησε οι υποψήφιοι είναι από Χώρα και Υδρούσα. Το Κόρθι συνεπώς είναι ένας «ουδέτερος» τόπος. Συνάμα η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου είναι πολύ μεγαλύτερη και περισσότερο κατάλληλη σε μια ανοιχτή συζήτηση μιας και μπορούν να συμμετέχουν πολύ περισσότεροι θεατές. Και μπορεί εύκολα να υπάρξει και video wall. Το Εν Άνδρω βρίσκει την πρόταση του κ. Πομόνη εξαιρετική και την συνυπογράφει δημοσιεύοντας την. Ας συζητήσουν την πρόταση οι συνυποψήφιοι – ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 Φεβρουαρίου 2019

Θέμα: Ανακοίνωση του Δημάρχου Άνδρου για την προτεινόμενη διεξαγωγή debate μεταξύ των επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών

Στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεννόησης και του πολιτισμένου διαλόγου, θεωρώ απολύτως αναγκαία την ύπαρξη συναίνεσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Δεδομένης της τωρινής θεσμικής μου ιδιότητας, ανέλαβα την πρωτοβουλία και επικοινώνησα με τους λοιπούς συνυποψηφίους μου, προκειμένου να συζητήσουμε σχετικά με τη διεξαγωγή ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου.

Έπειτα από τη μεταξύ μας ανταλλαγή απόψεων, αποφασίσαμε από κοινού να ορίσουμε ως ημερομηνία διεξαγωγής του παραγωγικού δημόσιου διαλόγου σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας κατά την κρίση έκαστου συνδυασμού, την 22α Απριλίου 2019, Μεγάλη Δευτέρα.

Ο χώρος διεξαγωγής είναι το Δημοτικό Θέατρο Χώρας, ενώ η ώρα, όπως επίσης και οι όροι διεξαγωγής, θα αποφασιστούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθούν,  αμέσως μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών.

Ευχαριστώ τους συνυποψηφίους μου για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν και ευελπιστώ να συμμετάσχουν όλοι στην ως άνω συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Θεοδόσης Σουσούδης