Χ. Βουραζέρης: Προγραμματικές συμβάσεις 4ετούς διάρκειας για όλους και για όλα!!!

(Εντυπωσιακές οι συνεχείς προεκλογικές εξαγγελίες του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με τον κ. Μανώλη Γλυνό (ΚΙΝΑΛ/ΣΥΡΙΖΑ) κ. Χ. Βουραζέρη. Φιλανθρωπίες με την μητρόπολη, μικρό νοσοκομείο με την Περιφέρεια και τώρα 4ετείς προγραμματικές συμβάσεις για όλα με τον Δήμο. Περιμένουμε και για τα λιμάνια την επόμενη φορά. Δύο ερωτήσεις μόνο: (α) Έχει άραγε κοστολογήσει όσα εξαγγέλλει; Από που θα βρεθούν τα χρήματα; (β) Πως άραγε θα κάνει 4ετείς συμβάσεις χωρίς πλήρεις και συνολικές μελέτες για όλα όσα λέει; Μάλλον δεν γίνεται! Και πως θα βρει χρήματα για όλες αυτές τις συνολικές 4ετείς μελέτες; Ή, περιμένει να τις κάνει όλες η μια μηχανικός του Επαρχείου; 

Δεν ρωτάμε πως θα βρεθούν θα κατανείμει τα κονδύλια για την Άνδρο η Περιφέρεια για την Άνδρο και για τα άλλα σχεδόν 50 νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Αυτό θα το ρωτήσουμε στον κ. Γλυνό όταν επισκεφτεί την Άνδρο. Αμφιβάλουμε όμως αν απαντήσει σε κάποιο από τα ερωτήματα μας ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Δεν απάντησε άλλωστε σε κανένα από τα προηγούμενα. Ίσως όμως απαντήσει ο "γνωστός άγνωστος" Γ.Π. στο γνωστό site δημοσίων σχέσεων ή η εκπρόσωπος του προεκλογικού site "δώστε και σώστε"! Καλημέρα και καλό τριήμερο - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Χρήστος Βουραζέρης : "Η λύση στα μεγάλα προβλήματα του οδικού δικτύου της Άνδρου είναι προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Δήμο."

Το οδικό δίκτυο της Άνδρου είναι μία από τις μεγάλες αδυναμίες του νησιού μας. Μέχρι σήμερα οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης δεν κατάφεραν να συνεργαστούν, δεν είδαν ποτέ ως ενιαίο το οδικό δίκτυο του νησιού μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει, δεν έχει σημασία αν ένα κομμάτι του οδικού δικτύου είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και κάποιο άλλο κομμάτι είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Πρέπει επιτέλους να δούμε ως ενιαίο το οδικό μας δίκτυο, Περιφέρεια και Δήμος να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να το βελτιώσουν.

Δυστυχώς, για την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή φαίνεται ότι η Άνδρος έπεφτε μακριά. Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι κανένα μεγάλο έργο για την Άνδρο δεν εντάχθηκε στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν είναι μόνο η Ρόδος, υπάρχει και η Άνδρος. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι πολίτες του νησιού μας στις εκλογές του Μαΐου. Για να αποκτήσει ξανά ελπίδα και προοπτική η Άνδρος.

Η μοναδική παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το οδικό δίκτυο της Άνδρου είναι κάποια αποσπασματικά έργα συντήρησης ύψους 600.000 ευρώ περίπου στο τέλος της θητείας της. Αυτά φυσικά δεν αρκούν. Η Άνδρος έχει ένα μεγάλο οδικό δίκτυο το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, υπάρχουν σημεία που χρήζουν ανακατασκευής, σημεία που χρειάζονται νέα διάνοιξη και χάραξη ενώ ο φωτισμός και η σήμανση είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Η δική μου δέσμευση , ως υποψήφιος Έπαρχος, είναι ότι το κύριο βάρος μας θα το ρίξουμε στη βελτίωση των υποδομών του νησιού μας. Το οδικό δίκτυο είναι μία από αυτές. Η λύση είναι προγραμματική σύμβαση διάρκειας 4 χρόνων ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Δήμο Άνδρου, όποια και αν είναι η δημοτική αρχή που θα εκλέξουν οι πολίτες. Σε αυτή την προγραμματική σύμβαση θα περιέχονται:

- Η καταγραφή των προβληματικών σημείων του οδικού δικτύου του νησιού και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

- Οι από κοινού μελέτες των τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας, Επαρχείου και Δήμου για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

- Τριμερής χρηματοδότηση από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και το Δήμο της προγραμματικής σύμβασης για τα έργα στο οδικό δίκτυο.

- Μελέτη για την εγκατάσταση φωτισμού και σήμανσης σε όλο το οδικό δίκτυο.