Θ.Σουσούδης - Δ.Γιαννίσης - Λ.Μπάλλας: Ένας "χαριτωμένος" διάλογος ή η "μάχη της Χώρας"...

Αλιεύσαμε από το Facebook αρχικά απάντηση του Θ. Σουσούδη σε βίντεο του Δ. Γιαννίση που έκανε προφορική κριτική στα πεπραγμένα του Δήμου και του δημάρχου στην 5ετία που πέρασε. Και την επομένη απάντηση του Δ. Γιαννίση με μια εικόνα από το ξεχασμένο λιμάνι της Χώρας, που δείχνει εγκατάλειψη κι ένα σύντομο σχόλιο. Σκεφτήκαμε πως θα είχε ενδιαφέρον να τα παραθέσουμε μαζί σαν σε διάλογο. Έναν διάλογο "χαριτωμένο" διάλογο με έξυπνα υπονοούμενα εκατέρωθεν.

Ο Σουσούδης διακριτικά θυμίζει την πολυετή απουσία του Γιαννίση από το νησί, ενώ αναφέρεται και στην μερικότητα εμπειρία του προ 20ετίας στον μικρό Δήμο Χώρας. Του θυμίζει επίσης με τακτ και σωστά πως δεν έχει πάρει θέση για τα λίαν σοβαρά ζητήματα (σκουπίδια). Μετά το πηγαίνει ευγενικά στην συμπεριφορά του Δ. Γιαννίση, αλλά "ξεχνά" την δική του συμπεριφορά στην 5ετία! Του λέει πως ο κόσμος θυμάται, αλλά "ξεχνά" πως αυτά που θυμάται κυρίως δεν είναι ο αλλοτινός Γιαννίσης, αλλά ο τωρινός Σουσούδης. Τονίζει πως η σημερινή δημοτική αρχή δεν θάβει τα προβλήματα. Πολύ σωστά. Ακόμα και τα σκουπίδια στον Στρόφιλα αφήνει άθαφτα να καίγονται χωρίς να μιλά. Και βεβαίως δεν μιλά για την ανακύκλωση που σχεδόν διαλύθηκε επί των ημερών του και είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουν τα σκουπίδια. Κάτι που μάλλον δεν του το θύμισε και ο Γιαννίσης. Τέλος παραθέτει 7-8 γενικού ενδιαφέροντος παρατηρήσεις στις οποίες κατά την γνώμη του πέτυχε απολύτως. Ατυχώς δεν έχει όμως ούτε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Σε αυτή την ανοικτή επιστολή του Σουσούδη ο Γιαννίσης απάντησε πολύ χαριτωμένα με μια φωτογραφία του επί 5ετία ημιτελούς λιμανιού της Χώρας. Και ένα σχόλιο δύο γραμμών που θα μπορούσε να λέει: όποιος έχει μάτια βλέπει. 

Πρακτικά ο ένας γράφει την "ιστορία" όπως αυτός θέλει. Και ο άλλος ασκεί κριτική όπως μπορεί με τηλεοπτικό τρόπο. Εμείς όμως βρήκαμε τον "διάλογο" ενδιαφέροντα και χαριτωμένο. Και τον μεταφέραμε εδώ εξίσου χαριτωμένα. Αλλά βρήκαμε τον διάλογο και αποκαλυπτικό μιας και οι δύο υποψήφιοι έχουν ως εκλογική τους αναφορά την Χώρα. Άρα εστιάζουν από την αρχή μέχρι το τέλος σε αυτό το ακροατήριο. Ο Σουσούδης με την "αφήγηση" του στους ετεροδημότες και ο Γιαννίσης με τον τηλεοπτικό τρόπο του στους δημότες. Όλα αυτά με ευγενικά υπονοούμενα για να μην πολωθεί το ακροατήριο. Γιατί η Χώρα δεν αντέχει τις πολώσεις. 

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Την ώρα που ανεβάζαμε τον διάλογο Σουσούδη-Γιαννίση διαπιστώσαμε πως είχε παρέμβει και ο Μπάλλας. Συμπεριλαμβάνουμε και το κείμενο του Λ. Μπάλλα χωρίς ανάλογα σχόλια μιας και δεν είχαμε καιρό. Πάντως και αυτός συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στην μάχη της Χώρας. 

ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΠΡΟΣ Δ. ΓΙΑΝΝΙΣΗ

 Ένα από τα έργα που ολοκλήρωσε ο κ. Σουσούδης: ο βιολογικός της Χώρας. Τον παρέλαβε από τους προηγούμενους ολοκληρωμένο στο 75% και τον τέλειωσε. Το νούμερο είναι από συνέντευξη του κατασκευαστή Γ. Γιαννίκου στο Εν Άνδρω.

Αγαπητέ Δημήτρη, 

Θέλω να πιστεύω πως τα «κινηματογραφικά» σχόλια στα οποία επιδίδεσαι τον τελευταίο καιρό δεν έχουν καμιά σχέση με λαϊκίστικες πολιτικές.
Οφείλω όμως να σου επισημάνω ότι η πολύχρονη απουσία σου από το νησί αλλά και η προηγούμενη, προ 20ετίας, 4ετής εμπειρία σου ως Δημάρχου στον μικρό πρώην  δήμο Άνδρου, σου στερεί την ολοκληρωμένη εικόνα για όλα όσα έγιναν τα χρόνια που έλειπες.

Είναι μάλλον αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι μελετάς με ιδιαίτερη προσοχή το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξής μας, αλλά δεν έχεις φροντίσει να
ενημερωθείς ή να διαβάσεις -με την ίδια προσοχή- τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, που έχει γίνει δημόσια, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άνδρο.

Είναι βέβαιο ότι εκτός από την ελλιπή πληροφόρηση που προφανώς έχεις, δυστυχώς, αποδεικνύεται και η άγνοια σου στις προτεραιότητες, που η σημερινή Δημοτική Αρχή όφειλε να λάβει σοβαρά υπόψιν, αψηφώντας μάλιστα το πολιτικό κόστος. Προτεραιότητες για σοβαρά θέματα, για τα οποία θα πρέπει να σου θυμίσω πως δεν έχεις ακόμη πάρει ξεκάθαρα θέση, ως όφειλες, ως υποψήφιος.

Ο κόσμος ακούει και περιμένει προτάσεις και λύσεις. Κρίνει έργα και συμπεριφορές, προκειμένου να αποφασίσει. Ξέρει καλά πόσο απομονωμένη ήταν η Άνδρος πριν το 2014 και πού βρίσκεται σήμερα. Το να μιλάς στο βουνό δεν μπορείς να πείσεις ότι θα φτιάξεις φράγματα, το να μιλάς στο λιμάνι δεν σημαίνει ότι θα φτιάξεις τα λιμάνια….

Σε διαβεβαιώνω ότι ο κόσμος  βλέπει, ακούει, κρίνει και θυμάται. Όποιος ζει στο νησί, ειδικά τώρα, την περίοδο της μεγάλης κρίσης, βιώνει
την σκληρή καθημερινότητα. Το μαγικό ραβδάκι υπάρχει μόνο στα παραμύθια και το σίγουρο είναι πως παραμύθια δεν σηκώνει πια ο κόσμος. Κανείς δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει. Τα ταξίματα και οι υποσχέσεις αποτελούν μικροπολιτικές τακτικές που εκθέτουν όποιον τις κάνει. Τα έργα έρχονται με δουλειά και όχι με ευχολόγια και αναφορές σε δράκους και νεράιδες.

Δεν σκοπεύω να  αξιολογήσω προς το παρόν το πραγματικό δικό σου, προσωπικό, πέρασμα από τη Δημαρχία της Χώρας. Πρώτον γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτή τη στιγμή και δεύτερον γιατί δεν υπάρχουν συγκρίσιμα μεγέθη του έργου του δικού σου με το δικό μας. Η σημερινή δημοτική αρχή λύνει προβλήματα και δεν τα θάβει.

Για να μη συνεχίζεις να εκτίθεσαι, θα σου θυμίσω επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας: 

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα -αν μάλιστα θυμηθούμε την εικόνα του νησιού πριν το 2014- που μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και με αποφασιστικότητα για μια Άνδρο που όλοι ονειρευόμαστε. Ελπίζοντας σε μια συνεργασία με όλους τους υποψηφίους και τα στελέχη τους, ανεξάρτητα αν εκλεγούν ή όχι, θέλω να τονίσω την σημασία της συνεργασίας, της εκτίμησης, της ειλικρίνειας και του ευπρεπούς αγώνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΓΙΑΝΝΙΣΗ ΣΤΟΝ Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ

Δημήτρης Γιαννίσης: Καλημέρα σε όλους η εικόνα μιλάει από μόνη της... ο Δήμαρχος δικαιολογείται με λέξεις & κείμενα... 5 χρόνια πέρασαν εσείς κρίνετε...

ΣΧΟΛΙΟ Λ. ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΟΝ Δ. ΓΙΑΝΝΙΣΗ

Βαρέθηκα τον λαικισμό συνυποψηφίου μου για το αξίωμα του Δημάρχου Ανδρου κ. Γιαννίση. Βιντεάκια, φωτογραφίες και από κάτω λογάκια, λογάκια (που έλεγαν και στην Ελληνική ταινία ¨Ο Στρατής παραστράτησε"). Μακροχρόνια απουσία από το νησί και τα προβλήματα του που οδήγησε σε άγνοια για τα πάντα και μόνο "θα το κάνουμε μόλις βγούμε". Λαϊκισμός. Πείτε μας τι θα κάνετε αλλά πείτε μας και πώς θα το κάνετε. Πείτε μας σε ποιο στάδιο έχει σταματήσει κάθε έργο, που απλά φωτογραφίζετε, και γιατί. Από που θα το αρχίσετε και με ποια χρηματοδότηση. Υπάρχει υπόλοιπο χρηματικό ποσό για το έργο και πόσο. Εμείς στο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ αυτό θα κάνουμε με ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Τα υπόλοιπα στις 22-4-2019 στο ντιπέιτ.