Δ. Λάσκαρης: Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας...

 

Ο Δ. Λάσκαρης στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

(Από τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον συνδυασμό του Γ. Χατζημάρκου Δ. Λάσκαρη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση για το κλίμα του προεκλογικού αγώνα για την Περιφέρεια στην Άνδρο. Είναι γεγονός πως για πρώτη φορά σε εκλογή Περιφερειακού Συμβούλου έχουμε τέτοιο προσωπικό ανταγωνισμό. Εκτιμούμε πως πολύ σωστά ο Δ. Λάσκαρης (με τον οποίο κοντραριστήκαμε για λάθη του στο παρελθόν) δηλώνει αυτή τη φορά πως δεν σκοπεύει να εμπλακεί με τέτοιο τρόπο στην προεκλογική περιδίνηση αυτής της περιόδου – Εν Άνδρω).

Η προεκλογική περίοδος έχει ανάψει για τα καλά. Διαβάζοντας άρθρα στο διαδίκτυο και ανακοινώσεις υποψηφίων έχω διαπιστώσει πως πολλοί ύψωσαν τόνους και  προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα "αδειάσει" ο ένας τον άλλο ή πως θα τον θίξει ηθικά και προσωπικά.

Το βλέπουμε αυτό σε ανώνυμα σχόλια όπου αρκετοί αντί να σχολιάζουν προσπαθούν να τρολάρουν και να παραπληροφορήσουν. Το βλέπουμε όμως και στο γεγονός πως επώνυμοι προσπαθούν να εμπλέξουν προεκλογικά στην πολιτική αντιπαράθεση συλλόγους πολιτιστικούς, αθλητικούς  ακόμα και εθελοντικούς. Όλη αυτή η συμπεριφορά, φανερώνει άγχος και πανικό. Άγχος και πανικός είναι άσχημοι σύμβουλοι. Αλλά μάλλον κάποιοι αυτό ξέρουν και αυτό κάνουν.

Προσωπικά υπόσχομαι να μην εμπλέξω συλλόγους και ιερείς, σε όλη αυτή την προεκλογική τρέλα. Οι εκλογές θέλουν ήθος, θέλουν τεκμηριωμένες προτάσεις και απαιτούν σεβασμό. Ας μην πηγαίνουν οι αντίπαλοι μας πόρτα-πόρτα στους συλλόγους και στις εκκλησίες εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις. Από την μεριά μου απλώς δηλώνω πως θα πορευτώ με ήθος και ψυχραιμία μέχρι τις εκλογές της 26 Μαΐου 2019.