Δ. Λοτσάρης: 6 ακόμα νέοι υποψήφιοι στον συνδυασμό ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

 

Ανακοινώθηκαν 6 ακόμα νέες υποψηφιότητες στον συνδυασμό του Δημήτρη Λοτσάρη. Τρεις γυναίκες, τρεις άνδρες. Από όλες να σημειώσουμε την υποψηφιότητα της Έφης Καπετάν-Θεολόγου, φυσικοθεραπεύτριας από την Χώρα με κοινωνική δράση (Τράπεζα Αίματος κλπ). Κόρη του αείμνηστου γιατρού της Άνδρου και στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης Νίκου Καπετάν-Θεολόγου. Επίσης την υποψηφιότητα της γιατρού Μαρίας Κουρέλη στον εκλογικό στίβο. Στόχος να εκλεγεί για να μετατεθεί οριστικά στο αγαπημένο της Κόρθι. "Στηρίξτε τη να σας στηρίξει" όπως λέει.

Αλλά εκτός των δύο γυναικών και οι τέσσερις άλλοι υποψήφιοι έχει καθένας την δική του ιστορία. Η Άννα Φράγκου δραστήρια σε πολλά και δραστήρια και στον ΣΕΔΑ. Ο Γιώργος Μπαλταμπές, από τους έμπειρους αυτοδικοιητικούς της Χώρας, αλλά και τους καλούς των θεατρικών ομίλων της Άνδρου. Ο Βασίλης Τρίμπαλης πυροσβέστης και αγρότης από το Γαύριο. Και ο Γιάννης Κατσίκης, αγρότης, μελισσοκόμος, παλιός αυτοδιοικητικός από το Βιτάλι.

Ακολουθούν τα πλήρη βιογραφικά:

Ευστρατία (Έφη) Καπεταν-Θεολόγου - Φυσικοθεραπεύτρια

 

Γεννήθηκα το 1982. Είμαι κόρη της Νάσιας Γιαννίση και του Νίκου Θεολόγου, και μεγάλωσα στη Χώρα της Άνδρου. Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών και έκανα μεταπτυχιακό πάνω στην Νευροαποκατάσταση στο πανεπιστήμιο Brunel της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα τελευταία 10 χρόνια διατηρώ εργαστήριο φυσικοθεραπείας στη Χώρα, όπου και μένω με τον σύζυγό μου, Γιάννη Καρούντζο. Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι γραμματέας στον “Σύλλογο παροχής φροντίδας και κατ’ οίκον νοσηλείας Άνδρου”, που διαχειρίζεται την τράπεζα αίματος Άνδρου.

Η αγάπη του πατέρα μου για το νησί και η ακούραστη πολυετής προσφορά του στους κατοίκους του, με ενέπνευσαν να θέλω κι εγώ να ασχοληθώ με τα κοινά και να κάνω ό,τι μπορώ περισσότερο για να προοδεύσει η Άνδρος.

Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Λοτσάρης, με τον συνδυασμό “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ”, μπορεί να ενώσει ολόκληρο το νησί και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Στην προσπάθειά του αυτή, θέλω να τον στηρίξω με κάθε δυνατό τρόπο και για αυτό κατεβαίνω μαζί του σαν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.

Mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 FB Efi Theologou

Μαρία Κουρέλη - Γενική Ιατρός

 

 Γεννήθηκα το 1974 από γονείς νησιώτες, τον Στέλιο Κουρέλη από την Μήλο και την Αικατερίνη Στρατή από την Άνδρο. Μεγάλωσα στον Κορυδαλλό και πέρναγα τα καλοκαίρια μου στο Κόρθι.

Σπούδασα Ιατρική και αποφοίτησα το 2000 από την Κρατική Ιατρική Σχολή Ρουμανίας. Το 2010 πήρα την ειδικότητα του Γενικού Ιατρού στο Τζάνειο νοσοκομείο. Το 2015 έκανα Μεταπτυχιακό στη Σχολή Δημόσιας Υγείας με τίτλο: Επαγγελματική & Περιβαλλοντική Υγεία.

Έχω ασκήσει την ιατρική σε πολλά άγονα και δυσπρόσιτα νησιά, όπως Κίμωλος, Μήλος, Αλόννησος, αλλά και σε νοσοκομεία της Αθήνας, Σύρου, Τρικάλων. Είμαι παντρεμένη από το 2009 και έχω 3 παιδιά. Εργάζομαι στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας ως επιμελήτρια Ιατρός ΕΣΥ.

Κατεβαίνω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Δημήτρη Λοτσάρη γιατί αποφάσισα να γυρίσω στο νησί των ευτυχισμένων παιδικών μου χρόνων. Οραματίζομαι ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσιτό σε όλους τους πολίτες και θέλω να εργαστώ στο Περιφερειακό ιατρείο Κορθίου για να γίνει ένα Πρότυπο Ιατρικό Κέντρο, με μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο. Για αυτόν τον στόχο ζωής, χρειάζομαι τη στήριξη σας.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FB maria koureli

Άννα Φράγκου

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980 και από τότε ζω στην Άνδρο.  Τελειώνοντας το Λύκειο παντρεύτηκα και απέκτησα μια κόρη. Η αγάπη μου για την Άνδρο και η επιμονή μου, να ζήσω εδώ με την οικογένεια μου, μου έδωσαν την δυνατότητα να απολαύσω κατά καιρούς χαρές που δίνει η απλή ζωή στον ευλογημένο τούτο τόπο.

Ασχολήθηκα με την αλιεία, τα αγροτικά,  την κηπουρική, την  παλαίωση βυζαντινών εικόνων, την ψυχαγωγία παιδιών σε πάρτι, την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, την διαχείριση ενοικιαζόμενων δωματίων και φυσικά είμαι ενεργό μέλος του ΣΕΔΑ.

Όμως δεν έμεινα εδώ για να βλέπω το μικρό αυτό παράδεισο να καταστρέφεται. Δεν θέλω να ζω άλλο ανησυχώντας για βασικά θέματα της καθημερινότητας.

Έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω στο συνδυασμό του Δημήτρη Λοτσάρη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ» με στόχο να  ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για την ευημερία και την πρόοδο αυτού του νησιού. Βάζοντας μπροστά την αγάπη μας για τον τόπο  και τους ανθρώπους είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχουμε.

Mail    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FB   Anna Fragkou

Γιώργος Μαλταμπές

 

" Ένα πράμα μόνον με παρακίνησε κι εμένα να γράψω ότι τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι· όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει «εγώ»· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί."

Απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη.

Συμμετέχω στον συνδυασμό "Μαζί για την Άνδρο" με επικεφαλής τον Δημήτρη Λοτσάρη, έχοντας την πεποίθηση ότι μπορώ να συνεισφέρω, με πνεύμα ενότητας για την πρόοδο του νησιού μας. 

Γεώργιος Αχ. Μαλταμπές - Χώρα Άνδρος

Βασίλης Τρίμπαλης - Πυροσβέστης

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Άνω Γαύριο. Με γνώμονα την προτροπή σας να ασχοληθώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Λοτσάρη και την προσωπική μου ανησυχία να διαχειριστώ τα προβλήματα του όμορφου νησιού μας Στηρίζω τον συνδυασμό ''Μαζί για την Ανδρο''. Να κοιτάξουμε μπροστά και τα προβλήματα να μας ενώνουν και όχι να μας διχάζουν.

Ως γνώστης της υπαίθρου από την απασχόληση μου με την γη και ως πυροσβέστης σήμερα έχω εικόνα και άποψη για το νησί μας.

Ως γονιός κουβαλώ την ευθύνη να δώσουμε προοπτική στην νέα γενιά.

Με ξεκάθαρη άποψη ότι η συμμετοχή στη Τ.Α. δε χωράει

-Κομματικές και πολιτικές αγκυλώσεις

-Προσωπικές Φιλοδοξίες

-Αλλά έχει ανάγκη να υπηρετήσουμε:

-Τα συμφέροντα του συνόλου

-τις αγωνίες και τα προβλήματα του τόπου.

Ζητώ να μου δώσετε την μεγάλη ευθύνη να διαχειριστώ τις αγωνίες σας με τον δικό μου τρόπο.

Mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιάννης Κατσίκης - Αγρότης Μελισσοκόμος

 

Έζησα τα παιδικά μου χρόνια στο Βιτάλι της Άνδρου. Μετά το γυμνάσιο πήγα στην Αθήνα και σπούδασα ηλεκτρολόγος. Από το 1981 κατοικώ μόνιμα στο νησί. Είμαι νυμφευμένος με την Γεωργία Στάναρη και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Σταύρο και την Μαργαρίτα.

Ασχολούμαι με τις αγροτικές εργασίες και την καλλιέργεια της γης. Επίσης μαζί με τον γιό μου ασχολούμαστε με την μελισσοκομία.

Συμμετείχα στα κοινά του τόπου μου σαν τοπικός σύμβουλος επί 12 χρόνια και άλλα 8 σαν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Το αγαπημένο μας νησί είναι ευλογημένο από τον Θεό και διαθέτει τα πάντα. Δεν έχουμε όμως καταφέρει να τα αξιοποιήσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό για όφελος των κατοίκων του.

Έχουν γίνει κάποια βήματα, αλλά πιστεύω ότι ο συνδυασμός “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ” του Υποψηφίου Δήμαρχου Δημήτρη Λοτσάρη, θα μπορέσει να κάνει και τα αυτονόητα που οι προηγούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν, για αυτό κατεβαίνω μαζί του για να τον στηρίξω.