Ο Θ. Σουσούδης στο Κόρθι: Αποτιμήσεις, ονόματα υποψηφίων και... παρατράγουδα!

Από την χθεσινή (7/3) συγκέντρωση του Θ. Σουσούδη στο Κόρθι όπου παρουσίασε υποψηφίους του συνδυασμού του (φωτ. από το βίντεο του Θ. Σουσούδη)

Ο δήμαρχος Άνδρου είχε προαναγγείλει πως θα ανακοίνωνε 70 υποψηφίους. Όμως στο βήμα την Κυριακή το βράδυ ανέβηκαν όπως είπαν τελικά γύρω στα 67. Και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχε ανακοινωθεί δημόσια γραπτά κανένα όνομα! Τα ονόματα που γράφουμε τα συνέλεξε ανταποκριτής μας, του οποίου το όνομα δεν δίνουμε στη δημοσιότητα γιατί υπάρχει περίπτωση (με βάση όσα έγιναν εναντίον της κ. Α. Φράγκου) να μην του επιτρέψουν να παρακολουθεί στο μέλλον τις "ανοικτές" συγκεντρώσεις του δημάρχου!

Από αυτούς που ανέβηκαν στο βήμα σχεδόν όλοι ήταν παλαιότεροι σύμβουλοι ή υποψήφιοι Υδρούσας, Κορθίου και Χώρας. Ήταν όμως και μερικοί "πρωτάρηδες" και άπειροι, αλλά αυτοί ήταν μάλλον λιγότεροι. Δηλαδή το "ανανεωμένο επιτελείο" που ανήγγειλε ο δήμαρχος ήταν μάλλον μια... αναπαλαίωση! Το ότι μαζεύτηκε αρκετός κόσμος στην αίθουσα λογικό. 60 τόσοι ακούστηκαν οι υποψήφιοι, 41 περίπου ανέβηκαν στο βήμα. Δεν θα ήταν από κάτω (φίλοι, οικείοι, υποστηρικτές κλπ) και αρκετές δεκάδες; Άρα η αίθουσα γέμισε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Αν ο κ. Σουσούδης είχε σχεδιάσει το όλο γεγονός ως επίδειξη δύναμης δεν ήταν κακό. Αλλά δεν ήταν και εντυπωσιακό.
  - Τι λέει αυτό;
Πως ο κόσμος απέχει από τα ταρατατζούμ που υπόσχονται οι περισσότεροι. Απέχει και από αυτά του δημάρχου. Βεβαίως ως δήμαρχος μπορεί με υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα (μικρο-ρουσφετάκια, μικρό-συμβάσεις, αναθέσεις κλπ) να κινητοποιεί έναν κόσμο. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως σε τίποτα δεν έχουν οι συγκεντρώσεις του τον κόσμο και το παλμό του 2014. Ούτε φαίνεται να φέρνουν αυτός και υποψήφιοι του κάτι το "νέο". Εκτός αν "νέο" είναι το ρουσφέτι που ισχύει από το καιρό του Τζουμπέ.
Μένει βεβαίως να δούμε αν εξακολουθεί να ισχύει ακόμα; Ή, αν ο κόσμος αποφάσισε να δει το μέλλον των παιδιών του όχι μέσα από το παρελθόν του χωματόδρομου και της λακκούβας του; Αλλά από τον σχεδιασμό και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων από όσο το δυνατόν περισσότερους. Έξω από τα παραταξιακά τείχη και γεωγραφικά τείχη που ακόμα χωρίζουν την Άνδρο...

Άλλη μια φωτογραφία από την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου όπου έγινε η εκδήλωση. Δεξιά διακρίνεται και ο Χ. Βουραζέρης αντιδήμαρχος και επί 3,5 χρόνια ο πιο στενός συνεργάτης του δημάρχου (φωτ. από το βίντεο του Θ. Σουσούδη).

Αυτά όμως όπως φαίνεται μπορεί και αυτά κάνει ο "διαμένων μονίμως εδώ" κ. Σουσούδης! Γιατί αυτό είπε ως ένα βασικό επιχείρημα ξεκινώντας την ομιλία του. Τώρα: "Πως γίνεται να "διαμένει μονίμως εδώ" και να συγχρόνως πέφτουν τα ταβάνια του δημοτικού σχολείου της Χώρας που κάνουν μάθημα και τα δικά του παιδιά;" Δηλαδή, αν δεν έμενε εδώ τι θα συνέβαινε παραπάνω; Θα έπεφταν τα σχολεία στο Κόρθι και στην Χώρα;

Επίσης, από όσα επέλεξε ο κ. Σουσούδης να πει δημόσια διαπιστώνουμε πως ένας ήταν ο "εχθρός" του όλα αυτά τα χρόνια: το διαδίκτυο!!! Και με δεδομένο πως τα δύο μικρά site είναι προσκείμενα ποικιλοτρόπως σε αυτόν και το ένα blog έχει ελάχιστα πολιτικό χαρακτήρα απομένει το... Εν Άνδρω!!! Αυτό καταλάβαμε εμείς (πάσα διάψευση δεκτή). Δυστυχώς επί τεσσεράμισι χρόνια διακινεί το ίδιο "σενάριο" εναντίον μας.

Λες κι εμείς τον εμποδίσαμε να φτιάξει την στέγη που έπεσε στο δημοτικό. Εμείς τον εμποδίσαμε να διώξει την άθλια χωματερή από τον Στρόφιλα και να αξιοποιήσει τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Άνδρου και έναν από τους σπουδαιότερους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τέλος, μιλάει ο δήμαρχος για "σύστημα" κάποιων άλλων υπαινισσόμενος και τον Τύπο! Κάνει πως αγνοεί πως εμείς ως Ηλεκτρονικός Τύπος κάναμε κριτική και στους προηγούμενους. Κάνουμε και στον κ. Σουσούδη. Τα "συστήματα" να του πούμε πως στήνονται με χρήματα που δημιουργούν υποχρεώσεις. Ποιος έχει τα χρήματα να δημιουργήσει υποχρεώσεις γύρω του; Ο δήμαρχος! Ποιος δίνει έργα με αναθέσεις και προσλαμβάνει εργάτες; Ο δήμαρχος! Αυτά ως απάντηση στα υπονοούμενα εναντίον μας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Γράφουμε τους 41 από τους 67 υποψήφιους, που ανήγγειλε τελικά χτες ο κ. Σουσούδης. Δυστυχώς επικρατεί σύγχυση γιατί δεν έχει μετά από ένα 24ωρο ανακοινώσει και γραπτώς τα ονόματα. Οι υποψήφιοι καλύπτουν τόσο τον κορμό του συνδυασμού όσο και τα διάφορα τοπικά συμβούλια. Από όσο ξέρουμε μόνο ο κ. Σουσούδης παρουσιάζει δικούς του συνδυασμούς. Όλοι οι άλλοι είτε έχουν δικούς τους υποψηφίους σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια είτε δεν έχουν τοπικούς υποψηφίους. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα στην κάθε κοινότητα να έχει δικό της ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Οι πρώτοι υποψήφιοι:

  1. Αντώνης Μαρίνης
  2. Ευαγγελία Αστρά
  3. Γιώργος Βλάμης
  4. Πέτρος Γκιώνης
  5. Καίτη Γδύση
  6. Γιαννούλης Ματζώρος
  7. Ευή Ζερτοπούλη
  8. Αικατερίνη Κασιδώνη του Νικολάου
  9. Ανδρέας Κολάτσας
  10. Γιάννης Κοραχάης
  11. Θόδωρος Κουλούρης
  12. Σταμάτης Κουλούρης
  13. Ελένη Λουσίδου
  14. Νίκος Μανδαράκας
  15. Χρ. Μανδαράκας
  16. Μέλπω Μίχα
  17. Νίκη Μαμάη
  18. Θωμάς Πέππας
  19. Κώστας Πετρίσης
  20. Χρυσούλα Σιγάλα
  21. Γιώργος Σακελλάρης
  22. Κώστας Σαρρής
  23. Χρ. Σκανδάλης
  24. Θωμας Σκαρώνης
  25. Στάθης Σπέρτος
  26. Ιάκωβος Σκόρδος
  27. Γιάννης Σταύρας
  28. Κώστας Μούλας
  29. Δημήτρης Μουστάκας
  30. Γιώργος Μπίλιας
  31. Αθήνα Στρατή
  32. Καίτη Χάνδακα
  33. Κώστας Τσιάκας
  34. Γ. Τρανάκος
  35. Α. Τσατσομοίρου
  36. Αττική Πιάγκου
  37. Αντ. Πατζόπουλος
  38. Μαρία Ψαρρού
  39. Λευτέρης Χαλάς
  40. Γιώργος Ψωμάς
  41. Ν. Μπλιζίωτης
  42. Ν. Βιδάλης
  43. Δ. Θεοδωράκης
  44. Μ. Βάμβουκας

ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ: Κατασκευάζοντας εχθρούς και διαιρώντας μια κοινωνία...

αταγγελία Άννας Φράγκου για την βίντεο-κάλυψη της χτεσινής εκδήλωσης στο Κόρθι)

 

Η Anna Fragkou λυπημένη.

Χθες 7/4/2019 παρευρέθηκα στο πολυχώρο Κορθίου ώστε να καλύψω με βίντεο και φωτογραφίες την παρουσίαση του συνδυασμού «ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» εκ μέρους του androsfilm.

Στις 18:40 μπήκα στο χώρο μαζί με την κόρη μου και έστησα την κάμερα στο πίσω δωματιάκι αφού προηγουμένως είχα χαιρετήσει κάποια άτομα που έστηναν τις καρέκλες, ένα από τα οποία και ο κ. Σκαρώνης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία δέχτηκα την δυσάρεστη και απρόσμενη παρουσία του Γεώργιου Τρανάκου & του Θωμά Σκαρώνη στο δωματιάκι που βρισκόμασταν. Μου ζήτησαν να σταματήσω την βιντεοσκόπηση και να μην συνεχίσω.

Εξεπλάγην αφάνταστα. Μη πιστεύοντας αυτό που άκουγα ,τους ενημερώνω ότι εκπροσωπώ το androsfilm και τότε βλέπω έκφραση δυσπιστίας.

Τους ερωτώ: «Συγνώμη πιστέψατε ότι ήρθα εδώ να βιντεοσκοπήσω για τον κ. Λοτσάρη; Και να το κάνω όλο αυτό υπογείως; Και αύριο θα συναντηθούμε στο Γιαλό και θα σας χαιρετήσω; Με έχετε για τέτοιο άτομο; Γνωριζόμαστε τόσα χρόνια, σας βλέπω κάθε μέρα και θα φερόμουν με τέτοιο τρόπο; Γιατί;».

Την απάντηση την έδιναν τα πρόσωπά τους, ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Συνεχίζω ρωτώντας θέλετε να μιλήσετε με τον κ. Λουκίσσα; Και φυσικά μου απαντούν θετικά. Βλέπεται ο λόγος μου δεν αρκούσε. Τον καλώ και ζητάω να τους ενημερώσει, πως έχει η κατάσταση.

Αφού έκλεισαν, τότε ακούω: «Εντάξει, εντάξει, αφού είναι για αυτό το λόγο μπορείς να συνεχίσεις.»

Αναρωτιέμαι γιατί άφησαν να παρέλθουν 45 λεπτά ώστε να με ενοχλήσουν; Γιατί δεν με ρώτησαν για ποιον βιντεοσκοπώ; Γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχω βιντεοσκοπήσει και στα εγκαίνια του πολυχώρου για το androsfilm. Άρα γιατί ήταν τόσο σίγουροι;

Εκτός αυτού απαγορεύεται να βιντεοσκοπήσει κάποιος; Η ομιλία δεν ήταν ανοιχτή σε όλους; Με τέτοιες καχυποψίες και τέτοιες συμπεριφορές θα πάει η Άνδρος μπροστά; Λες και ήμουν καμία ξένη – κανένας κατάσκοπος που μπήκα να κλέψω την δόξα τους.

Ο πόνος και η λύπη μου δεν περιγράφεται ειδικά όταν έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές μαζί με τον αγαπημένο φίλο Τρανάκο, μέσα στην ομάδα των Cocobloco. Ως νέα υποψήφια δημοτική σύμβουλος ζούσα στο παραμύθι μου, ότι όλοι αγαπάμε το νησί και είμαστε ΜΑΖΙ. Μάλλον αυτό δεν ισχύει για όλους. Μαζί όπου μας συμφέρει μόνο.

Κρίμα, κρίμα τα χρόνια που γνωριζόμαστε. Ξαφνικά ξεχάσατε από ποια οικογένεια προέρχομαι και πόσο αξιοπρεπής είναι. Νόμιζα ότι τα αισθήματα ήταν αμοιβαία και ειλικρινή. Θα συνεχίσω όμως να ζω στο παραμύθι μου γιατί εκεί είμαστε όλοι μαζί, αγαπημένοι και όχι αντίπαλοι. Και να θυμάστε δεν θύμωσα όπως θα έκαναν άλλοι, απλά με πληγώσατε.