ΚΟΡΘΙ: Τα φαινόμενα απατούν...

Το παρκάκι έργο χορηγού

Αγαπητό «Εν Άνδρω»,

Απευθυνθήκαμε σε εσάς μην έχοντας άλλον τρόπο να εκθέσουμε τις ανησυχίες, την αγανάκτηση και τις απορίες που μας κυριεύουν ζώντας σε μια τόσο μικρή κοινωνία όπως είναι η ενότητα Κορθίου.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία έντονη κινητικότητα από πλευράς Δήμου, που εδώ και 5 χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί. Πλακοστρώσεις – παρκάκια – τοιχία κ.α., έργα όμως που παρουσιάζονται ως δημοτικά στους κατοίκους, κάτι βέβαια που δεν ισχύει.

Πραγματικά λυπόμαστε, όταν στην προσπάθειά τους να καλύψουν την ΑΠΡΑΓΙΑ και την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους, δε δειλιάζουν να επισκιάσουν ακόμα και τις ευγενείς χορηγίες κατοίκων της περιοχής που χρηματοδότησαν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τα έργα αυτά, κρατώντας τους εσκεμμένα στην ανωνυμία.

Παραθέτουμε κάποια από αυτά και με φωτογραφικό υλικό:

Πλακόστρωση. έργο χορηγού

Έργα δήθεν του δήμου αλλά που πληρώθηκαν από ιδιώτες. Ο ίδιος κάτοικος χρηματοδότησε τις επισκευές του παραλιακού πεζόδρομου και του τοιχίου που είχαν υποστεί φθορές από την κακοκαιρία.

Φθορές στον παραλιακό. Ανακαινίσθηκαν από χορηγό.

Με χορηγία άλλου κατοίκου καθαρίστηκε ο δρόμος στον Άγιο Ταξιάρχη και τοποθετήθηκαν σιδερένιες κατασκευές με πλέγμα για την εναπόθεση και συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών, που με τον αέρα κατέληγαν στα γύρω χωράφια.

Με οικονομική ενίσχυση έγινε η τσιμεντόστρωση του δρόμου στο Ρωγό.

Με χορηγία έγινε το γήπεδο μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο του Όρμου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ;

Μήπως έργα θεωρούν την ύδρευση, την περισυλλογή των σκουπιδιών και το φωτισμό; Πληρώνουμε και φορολογούμαστε για αυτά!

Μήπως να αναφερθούμε στα σχολεία της περιοχής; Εκεί οι Σύλλογοι Γονέων έχουν γίνει συνεργάτες του Δήμου, αφού συγκεντρώνοντας χρήματα με διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουν, βάφουν – αγοράζουν υλικά – κάνουν τσιμεντένια δάπεδα και άλλα πολλά… παρ’ όλα αυτά οι σοφάδες πέφτουν και οι αίθουσες λιμνάζουν.

Μήπως να πούμε για τα πολιτιστικά δρώμενα; Χωρίς τη συμμετοχή των Συλλόγων και κάποιων ενεργών πολιτών τίποτα δε θα γίνονταν στην περιοχή μας.

Το δρόμο από το σημείο του Βουραζέρη/supermarket μέχρι τον Άγιο Ταξιάρχη τον έχουν δει οι αρμόδιοι του Δήμου;

Επικίνδυνες καθιζήσεις χωρίς επισκευές

Λόγω καθίζησης των σημείων που πέρασαν οι σωλήνες του αποχετευτικού, έχουν γίνει ατυχήματα. Θα βρουν χορηγούς και γι’ αυτά τα τσιμέντα;

Για το δρόμο και τις πινακίδες προς της Γριάς το Πήδημα (ο πλέον τουριστικός προορισμός στο Κόρθι) θα κάνουν κάτι ή εκεί δεν έχει ψηφοφόρους και δεν τους νοιάζει;

Σε αρκετές επικίνδυνες στροφές έχουν σπάσει οι καθρέφτες. Θα αντικατασταθούν ή τους ενδιαφέρει μόνο να τοποθετηθούν (και μάλιστα γρήγορα-γρήγορα) οι κολόνες φωτισμού προς την Αγία Αικατερίνη;

Κάδοι στις παραλίες και στον παραλιακό θα τοποθετηθούν;

Επίσης θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πού πήγαν τα 1.000€ που έδωσε στο Δήμο η τράπεζα Eurobank, ανταποδοτικά για το μηχάνημα που τοποθέτησε σε χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Όρμου Κορθίου και ποτέ δεν κατέληξαν στη σχολική μονάδα, όπως είχε συμφωνηθεί με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής μας.

Πραγματικά λυπόμαστε που φτάνουμε στο σημείο να κάμουμε αναφορά σε όλα τα παραπάνω και ξεκαθαρίζουμε ότι ούτε ανήκουμε σε κάποια παράταξη ούτε πρόκειται να πολιτευτούμε. Ζούμε και αγαπάμε τον τόπο μας. Ας σταματήσουν τις μικροπολιτικές, τις ίντριγκες και τα ψέματα. Με αυτόν τον τρόπο μόνο διχάζουν τον κόσμο και αποτελούν κακό πρότυπο για τα νέα παιδιά. Πρέπει να εξελιχθούμε πλέον ως άνθρωποι και ως τόπος.

Με λύπη

Κάτοικοι Κορθίου