Χ. Βουραζέρης: προσπάθεια επίδειξης δύναμης και απόκρυψης αδυναμιών

 

Παρακολουθήσαμε live από το facebook την ομιλία του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Χ. Βουραζέρη στην «έδρα» του στον Όρμο Κορθίου. Μια ομιλία οργανωμένη, συγκροτημένη, αλλά κενή περιεχομένου! Κι αυτό γιατί οι οκτώ μεγαλεπήβολες δεσμεύσεις του θα είχαν περιεχόμενο αν ήταν κοστολογημένες, αν είχαν αναφορά στην υπάρχουσα νομική διαδικασία, αν είχαν σχέση με το πόστο που διεκδικεί. Όμως δεν είχαν. Δεν ήταν ομιλία Περιφερειακού Συμβούλου. Ήταν επάρχου με προοπτική συν-διοικητή του νησιού. Λίαν ενδιαφέρουσα άποψη. Αλλά δεν υπάρχει αυτό το πόστο.

Για να γίνει πραγματικότητα η επιδίωξη του κ. Χ. Βουραζέρη να γίνει έπαρχος χρειάζονται τρεις βασικές προϋποθέσεις: (α) να πρωτεύσει στην Περιφέρεια στην Άνδρο ο Μανώλης Γλυνός έναντι του Γιώργου Χατζημάρκου (β) να πρωτεύσει ο Χ. Βουραζέρης έναντι του Κώστα Ίσσαρη (γ) Να οριστεί έπαρχος ο Χ. Βουραζέρης.

Σύμφωνα με την δημοσιευθείσα δημοσκόπηση του Εν Άνδρω ο Γ. Χατζημάρκος είναι αρκετά μπροστά του Μ. Γλυνού, ενώ ο Χ. Βουραζέρης δεύτερος έναντι του συνυποψήφιου του. Άρα είναι δύσκολο. Όμως αυτό δεν αναιρεί την προσπάθεια του κ. Βουραζέρη που συνεχίζει με πάθος την προσπάθεια του.

Η ομιλία του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου έγινε στην γεμάτη αίθουσα - περίπου 270 άτομα - του Πολιτιστικού Πολυχώρου Κορθίου που τον χειροκρότησαν διακριτικά σε 4-5 σημεία του λόγου του. Τα βασικά σημεία της ομιλίας του ήταν:

(α) Μίλησε κατά κόρο για συνεργασία και ενότητα! Όμως ξέχασε πως ήταν αυτός που με κάθε τρόπο διαίρεσε την Άνδρο και το Κόρθι. Την Άνδρο εκφράζοντας μια απίστευτη επιθετικότητα κατά πάντων. Το Κόρθι εκφράζοντας μια απίστευτη αντιπαλότητα κατά του πρώην δημάρχου Γιάννη Γλυνού. Αλησμόνητη η απίστευτη επιθετικότητα εναντίον της προηγούμενης διοίκησης (σκληρές προσωπικές επιθέσεις στο ΔΣ της Άνδρου κατά του Ν. Θεολόγου, που έφτασαν κάποιες στιγμές σε απίστευτο επίπεδο κλπ). Σκληρό πολιτικό μπούλινγκ σε όποιον διαφωνούσε επί σχεδόν μια 4ετια στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου. Αλλά και ως λογιστής του Μουστακείου έφτασε σε απίστευτες προσωπικές συγκρούσεις με την διαχειριστική επιτροπή του. Και βεβαίως κι εμείς έχουμε ιδίαν πείρα καθώς το site μας δέχθηκε ουκ ολίγες προσωπικές επιθέσεις (εξώδικο γιατί άσκησε κριτική, δημόσιες απειλές, ύβρεις και προπηλακισμούς στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου μόνο και μόνο γιατί έκανε ρεπορτάζ σε λάθος έργα κλπ). 

Για όλα αυτά ο "ενωτικός" και "συνεργατικός" Χ. Βουραζέρης δεν είπε τίποτα. Τα αντιπαρήλθε σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Δεν βρήκε να πει μια λέξη ή ένα συγνώμη. Όντως εντυπωσιακή η πολιτική στροφή του. Κι όποιος την πιστέψει την πίστεψε. Θα θέλαμε πολύ να τον πιστέψουμε, αλλά δεν γεννήθηκε χτες. Έχει ένα παρελθόν αρκετών χρόνων, το οποίο προσπέρασε εύκολα και το οποίο αναιρεί τα όσα είπε.

(β) Κατά τα άλλα εξήγγειλε μια σειρά έργων όπως η Ναυτική Ακαδημία στην Πίσω Μεριά, που έχει προταθεί κι από άλλους, ενώ αποδέχτηκε – πρώτη φορά - την προσφορά της σημερινής διαχειριστικής αρχής στο Μουστάκειο με την επιχειρούμενη συνεργασία της με το αμερικάνικο κολέγιο στο νέο κτίριο.

(γ) Εξήγγειλε ακόμα προωθημένο πρόγραμμα συνεργασίας σε φιλανθρωπικό έργο με την εκκλησία και την μητρόπολη. Κάτι που είχε κάνει και όταν επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Δωρόθεο ΙΙ στη Σύρο βγάζοντας και σχετικό δελτίο τύπου. Είναι άλλωστε γνωστό πως ο τοπικός ιερέας του Όρμου, αλλά και ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ τον στηρίζουν ολόθερμα.

(δ) Μίλησε επίσης για το λιμάνι. Και εξήγγειλε αυτά που έχουν γραφεί και αυτά που συνόψισε ο αν. υπουργός Ναυτιλίας και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων στη σύσκεψη του Γαυρίου. Μια μόνο παρατήρηση ο υπουργός μίλησε για έκπτωση του σημερινού εργολάβου κι όχι όπως λάθος είπε αυτός για… πτώχευση! Το κράτος όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λεονταρίτης δεν μπορεί «να πτωχεύσει ανώνυμες εταιρείες»! Αλλά να τις καταστήσει έκπτωτες ενός έργου…

Από την ζωντανή κάλυψη με βίντεο μέσω facebook της συγκέντρωσης Χ. Βουραζέρη. Ο αριθμός όσων έβλεπαν ζωντανά την ομιλία αποτυπώνεται στο άνω αριστερό άκρο της φωτογραφίας. 

(ε) Μίλησε για μια συνολικά διόρθωση του οδικού δικτύου μέσα από 4ετή προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας – κοινές μελέτες κλπ. Κάτι που ήδη του απάντησε ο Γ. Λεονταρίτης προ καιρού πως δεν γίνεται. Γιατί οι προγραμματικές συμβάσεις γίνονται επί δεδομένων μελετών. Και μελέτες τέτοιες κατά την 5ετία που ήταν αντιδήμαρχος του Δήμου Άνδρου δεν έγιναν. Κάτι που απέφυγε να αναφέρει. Όσο για την κοστολόγηση όσων εξήγγειλε επίσης δεν είπε κάτι. Ούτε είπε και από ποιες πηγές θα βρεθούν τα εκατομμύρια που χρειάζονται! 

(στ) Μίλησε και για μια μικρή νοσοκομειακή μονάδα στην Άνδρο. Κι αυτό χωρίς προγραμματισμό και κοστολόγηση. Και δεν είπε γιατί δεν έκανε μια κάποια αρχή σε κάτι από όσα ανέφερε (δρόμοι, λιμάνια, νοσοκομείο κλπ) την 4ετία που ήταν κυρίαρχος αντιδήμαρχος Άνδρου. Μια περίοδο για την οποία συνολικά δεν είπε τίποτα. Λες και δεν υπήρξε ποτέ βασικό στέλεχος της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Άνδρου;

(ζ) Τέλος έκλεισε λέγοντας πως η απερχόμενη περιφερειακή αρχή υπό τον Γ. Χατζημάρκο  δοκιμάστηκε και δεν πέτυχε! Η άλλη υπό τον Μανωλη Γλυνό με την οποία συντάσσεται αυτός προέβλεψε πως θα πετύχει!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»