Τις εκλογές θα κερδίσει ή θα χάσει ο ίδιος ο κ. Σουσούδης…

Από την χτεσινή ομιλία του Θ. Σουσούδη στην Χώρα 

Αιφνιδιαστικά ο δήμαρχος αποφάσισε  Τετάρτη βράδυ (1/5) να κάνει προεκλογική ομιλία στην Χώρα την Πέμπτη βράδυ (2/5)! Κάλεσε μέσω facebook και τηλεφωνικών sms τον κόσμο να προσέλθει στις 20:00 στον χώρο εκδηλώσεων του Λυκείου της Χώρας.

Την ίδια ώρα υπήρχε σχεδόν παράλληλη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας με θέμα τον πύργο του Αθηναίου και την ζαχαροπλαστική στην Άνδρο. Κάτι που είχε μια κάποια επίπτωση σε στην πολιτιστική εκδήλωση καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν τον πολιτισμό προς χάρη της πολιτικής και των υποχρεώσεων τους προς την δημοτική αρχή.

Έτσι είναι η ζωή: όλοι κατηγορούν τους πολιτικούς και την πολιτική, αλλά αρκετοί εξ αυτών παρατάνε τον πολιτισμό και σπεύδουν πίσω από τους πολιτικούς. Ιδίως αν ασκούν εξουσία και είναι και κοντοχωριανοί. Αθάνατη ελληνική επαρχία με το δισυπόστατο προσωπείο σου! Κι έπειτα όλοι λένε πως φταίνε οι πολιτικοί! Κάθε κοινωνία έχει τους πολιτικούς που τις αξίζει…

Σε μια ακόμα απολογιστική ομιλία του στο κοινό μοτίβο όλων των προηγουμένων ο κ. Σουσούδης οικειοποιήθηκε έργα προηγουμένων που ολοκληρώθηκαν στην θητεία του, εξήγγειλε έργα που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, μίλησε για χρηματοδοτήσεις που θα τρέξουν θεωρώντας τες έργα κλπ! Κλασικά πράγματα.

Το νέο ήταν η μετωπική επίθεση του στον έπαρχο που είναι συνυποψήφιος για την δημαρχία. Αγνόησε και προσπέρασε τους άλλους τρεις υποψηφίους θεωρώντας πως ο κύριος αντίπαλος του είναι ο κ Λοτσάρης. Κάτι που δεν άμοιρο προφανώς και της δημοσκόπησης την οποία διεξήγαγε ο ίδιος και την οποία κατά την συνήθεια του δεν δημοσιοποίησε.  Χρέωσε, λοιπόν, στον έπαρχο, τον κύριο αντίπαλο του, έλλειψη έργου στην 5ετία. Σε αντίθεση με τον ίδιο που λέει πως έκανε έργο! Κάτι που ισχυρίζεται  αδιάκοπά μιμούμενος στο σημείο αυτό τον κ. Τσίπρα.

Έφτασε ο κ. Σουσούδης ακόμα και την αύξηση των δρομολογίων και των πλοίων για Άνδρο (που είναι συνέπεια της συνολικής αύξησης του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και στην γραμμή μας των νησιών Τήνου και Μυκόνου) να την χρεώνει στη… δράση του!

Φυσικά για όλες τις αποτυχίες του έφταιγε η αντιπολίτευση (που δεν είχε επί 5ετία). Του έφταιγαν οι δικοί του σύμβουλοι που τον εγκατέλειπαν για λόγους που έχουν σχέση με τον τρόπο διοίκησης του. Του έφταιγε και το Εν Άνδρω, που έγραφε για τα κακώς κείμενα και για τα ψευδεπίγραφα.

Δεν μας εκπλήττει πια ο κ. Σουσούδης. Όπως δεν μας εκπλήττει η σιωπηλή συνοδοιπορία του με δύο από τους τρεις μικρότερους συνδυασμούς.  Όπως δεν μας εκπλήττει η σιωπή του κάποτε αντιπολιτευόμενου μέχρι τον ουρανό κ. Βόσσου. Όπως δεν μας εκπλήττουν και τα δύο περιθωριακά site που δραστηριοποιηθήκαν ιδιαίτερα προεκλογικά και τον αβαντάρουν.

Όπως δεν μας εκπλήττει πως χτες βράδυ 250 άτομα έσπευσαν να συμπαρασταθούν  στον «αιφνιδιασμό» του, αλλά και στην επίδειξη δύναμης του στην Χώρα. Ούτε εκπλήττει το γεγονός πως σχεδόν όλοι όσοι πήγαν ήταν μεγάλης σχετικώς ηλικίας. Κάθε τόπος έχει την μοίρα που οι πολίτες του αποφασίζουν. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα εκπλαγούμε αν καταφέρει ο κ. Σουσούδης να κερδίσει και τις εκλογές. Ούτε και βεβαίως θα εκπλαγούμε αν χάσει τις εκλογές. Γιατί και η ήττα του θα είναι κι αυτή δικό του έργο.

Ο κ. Σουσούδης έχει καταφέρει πολλά αυτή την 5ετία. Δικό του επίτευγμα πως κατάφερε το 60% των ψήφων και του 80% αποδοχή του 2014 να τα μειώσει κατά το ήμισυ το 2019! Δικό του επίτευγμα πως απομάκρυνε τους νέους από την πολιτική, αλλά και τους περισσότερους συμβούλους του από αυτόν και κατάφερε να μείνει μόνος στο τέλος. Δικό του επίτευγμα η αδυναμία του να ασκήσει διοίκηση, η οποία οδήγησε και στην συγκρότηση και στελέχωση 5 συνδυασμών.

Δεν αποκλείουμε πάντως πως με τα μικρορουσφέτια, τις πιέσεις, τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, τις γιορτές και τις παρελάσεις, την αδράνεια και τον τοπικισμό, την επιφυλακτικότητα και τον πολιτική απόσυρση των νέων, αλλά και την αδιαφορία πολλών που έχουν πειστεί πως «τίποτα δεν αλλάζει», να κερδίσει στο τέλος μια ακόμα τετραετία.

Δεν αποκλείουμε όμως να καταφέρει με τις τόσες ετερόκλιτες και χωρίς σχεδιασμό ενέργειές του, που έκανε επί 5ετία. Και συνεχίζει κατά τον παρόντα χρόνο να κάνει, αιφνιδιάζοντας μέχρι και τον ίδιο του τον εαυτό. Κάπως έτσι μπορεί και να χάσει τις εκλογές! Από αυτή την άποψξ πιστεύουμε πως αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσει ή θα τις χάσει ο ίδιος ο κ. Σουσούδης…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΥΓ. Το ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει τις εκλογές δεν είναι πρόβλημα του Εν Άνδρω όπως λανθασμένα νομίζουν ορισμένοι. Το Εν Άνδρω θα είναι εδώ και την επομένη των εκλογών, όποιος και αν έχει κερδίσει ή όποιος και αν έχει χάσει. Το ποιος θα κερδίσει και το πως θα διοικήσει το νησί την επόμενη μέρα είναι πρόβλημα της Άνδρου. Κι επ’ αυτού αποφασίζετε εσείς με την ψήφο σας είτε θετική είτε αρνητική…