"Κάποιοι, κάπου, κάποτε"! Η ομιλία Θ. Σουσούδη στο Μπατσί…

 

Φωτογραφία από την ομιλία του Θ. Σουσούδη στο Μπατσί.

Συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Θ. Σουσούδης με μια ομιλία στο Μπατσί, η οποία σε γενικές γραμμές, ήταν αντιγραφή αυτής του Γαυρίου προσαρμοσμένης όμως στον χώρο. Παραβρέθηκαν περίπου 130 άτομα. Μια ομιλία με πολλές αόριστες αναφορές, αόριστες καταγγελίες και μεγάλα στάσιμα για μικρές παρεμβάσεις σε έργα συντήρησης. Αλλά και έντονες λαϊκιστικές καταλήξεις. Είναι προφανές ότι μετά 5 χρόνια ο δήμαρχος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσει στους κατοίκους της περιοχής. Επιστράτευσε λοιπόν την αοριστία και τον λαϊκισμό για να μπορέσει να αρθρώσει έναν υποτυπώδη πολιτικό λόγο.

Στα πλαίσια ανέφερε σαν έργο πνοής της πενταετίας στο Μπατσί την προβλεπόμενη συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης!!! Την αντικατάσταση αντλιών και σωλήνων ύδρευσης!!! Αυτά στον πιο τουριστικό οικισμό της Άνδρου. Τέτοιο «τρομερό» ενδιαφέρον για το Μπατσί!

Ανέφερε επίσης επί αρκετή ώρα πως κάποιοι επώνυμοι - που όμως δεν τους κατονόμασε - άρα ανώνυμοι και ίσως μη υπαρκτοί - έκαναν καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής και των στελεχών της στο Μπατσί.  Να θυμίσουμε στον  Δήμαρχο ότι εγγυητής της νομιμότητας και των έργων δεν είναι οι όποιοι ανώνυμοι καταγγέλλοντες, αλλά είναι αυτός. Και αυτός οφείλει να παράγει έργο μέσα σε ένα συγκεκριμένο νόμιμο θεσμικό πλαίσιο. Οι ανώνυμοι δεν λογοδοτούν. Αυτός λογοδοτεί. Και αυτός είτε δεν μπορεί να τηρήσει τους νόμους είτε δεν είναι ικανός να βρει μια φόρμουλα συνεννόησης με την κοινωνία όταν υπάρχει πρόβλημα. Να του θυμώσουμε ακόμα πως επί 3,5 χρόνια ο ίδιος έκανε δεκάδες καταγγελίες, αλλά και σιγοντάρισε και μηνύσεις κατά τις προηγούμενη Δημοτικής Αρχής κάνοντας ότι μπορούσε να ανακόψει ότι έργο μπορούσε. Το κυριότερο ήταν αυτός μπλόκαρε με τα ψέματα του την χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Και μετά όταν εκλέχθηκε πήγε και την χωροθέτησε ο ίδιος!!!

Ανέφερε επίσης στην ομιλία του ότι διαχειρίστηκε το δύσκολο θέμα των σκουπιδιών. Που; Πως; Πότε; Απόλυτη σιγή για ανεξέλεγκτη και παράνομη χωματερή της Σταυροπέδας. Απόλυτη σιωπή για την επι 6μηνο καιόμενη χωματερή μπροστά στον αρχαίο Στρόφιλα. Ειδικά στην Σταυροπέδα και στην εξαθλίωση του ιστορικού Στρόφιλα συμπορεύεται απολύτως με τον κ. Καπάκη με τον οποίον μάλλον σκοπεύει να συγκυβερνήσει αν εκλεγεί. Μιας και με την απλή αναλογική χρειάζεται κι αυτός... έναν λαγό!!! Έτσι δεν αποκαλεί τους άλλους; Άρα έχει κι αυτό τον δικό του λαγό! Προφανώς στα πλαίσια της «νέας συμμαχίας» έγινε και η νέα πενταετής σύμβαση ενοικίασης στην Σταυροπέδα για 360.000 ευρώ!

Μίλησε ακόμα για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Πλούσκα μετά την κατασκευή του ΧΥΤΥ. Το περίεργο όμως ήταν πως δεν υπήρχε στην ομιλία του κανένας από όλους αυτούς που αντιδρούσαν σφόδρα χρόνια τώρα στην χωροθετηση. Ήταν όλοι εξαφανισμένοι! Δεν ήταν εκεί ούτε ένας να υποβάλει ερωτήσεις, να αντιδράσει, να διαμαρτυρηθούν. Φαίνεται πως λειτουργεί η «νέα συμμαχία» μεταξύ Γ.Καπάκη - Τασούλας Μαμάη – Ανδρέα Βόσσου - Λένας Πολίτου. Όλοι αυτοί επιδιώκουν να κερδίσουν κάποιες έδρες στην Υδρούσα με σκοπό να προχωρήσει η «νέα διακυβέρνηση» στην εποχή της απλής αναλογικής. Χαμένος ίσως ο Φ. Αθανασίου που μένει εκτός σχεδιασμού της ομάδας…

Κλείνοντας ο δήμαρχος ανέφερε νέες χρηματοδοτήσεις οι οποίες θα έρθουν εάν και όταν καταφέρει ο Δήμος να ξεπεράσει την γραφειοκρατία, τις μελέτες κλπ και να αρχίσουν να ρέουν στα ταμεία του Δήμου για να γίνουν έργα στα επόμενα χρόνια. Εδώ μπορεί κανείς να πει πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά τα έργα θα αργήσουν…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»