Στον αέρα το ντιμπέιτ με ευθύνη Σουσούδη - Καπάκη

  

Η φοβικότητα των κ. Σουσούδη και Καπάκη μπροστά στο ντιμπέιτ, που οι ίδιοι αποδέχτηκαν και ανέλαβαν να συντονίσουν επικράτησε της απλής λογικής και του δημοκρατικού διαλόγου. Σε μια προσπάθεια να ελέγξουν πλήρως όλους τους παράγοντες του ντιμπέιτ - αφού πέτυχαν να βάλουν δύο "δικούς" τους τοπικούς δημοσιογράφους, από Νάξο και Αθήνα ως ερωτώντες - επιχείρησαν σήμερα να ελέγξουν και τον συντονιστή προτείνοντας την υπεύθυνη της εφημερίδας Κοινή Γνώμη Σύρου, που στηρίζει επί 5ετία τον κ. Σουσούδη!!!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΜΠΕΪΤ 

Αρχικά ο δήμαρχος ανέβαλε το ντιμπέιτ, που ο ίδιος είχε ορίσει για την 22α Απριλίου δύο μέρες πριν γίνει! Το μετέθεσε για μετά την κατάθεση των συνδυασμών με την πονηρή ελπίδα να μην μπορέσει ο Δ. Γιαννίσης να φτιάξει συνδυασμό. Και αφού το "ταξίδεψε" επί πέντε συναντήσεις, από τις 22 Απριλίου μέχρι τις 13 Μαΐου, έφτασε στην τελευταία κρίσιμη σύσκεψη σήμερα. 

Όλο αυτό το διάστημα κατάφερε με τα πολλά να βρει δύο τοπικούς δημοσιογράφους, σχετικά άσχετους με τα προβλήματα της Άνδρου, έναν από την Νάξο που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (έχει σχέσεις με τον κ. Καπάκη) και μια από την Αθήνα (έχει σχέσεις με τον κ. Σουσούδη). Κι έφτασε η κρίσιμη μέρα που θα έπρεπε να συμφωνήσουν για την συντονίστρια του ντιμπέιτ. Η πρόταση του κ. Σουσούδη ήταν η υπεύθυνη της εφημερίδας Κοινή Γνώμη Σύρου. Μια κυρία που επί 5ετία στήριξε και στηρίζει Σουσούδη!!! Η οποία δεν δημοσίευσε τίποτα από ότι τις έστειλε ο κ. Γιαννίσης! Και επί 5ετία γράφει εναντίον του Επάρχου!

Δηλαδή οι Σουσούδης και Καπάκης είχαν: δύο «δικούς» τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις! Και ήθελαν και μια δημοσιογράφο που στηρίζει τον κ. Σουσούδη για συντονίστρια!! Τέτοια ήταν η φοβικότητα και των δύο στον δημοκρατικό διάλογο!!!

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Αρχικά, λοιπόν, ο κ. Λοτσάρης διαφώνησε με την επιλογή της υπεύθυνης της Κοινής Γνώμης λέγοντας:

Ο κ. Σουσούδης προσπάθησε να εξηγήσει πως:

Τότε ο κ. Λοτσάρης επανήλθε συνεπικουρούμενος και από τον κ. Γιαννίση και είπε:

Κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά ο κ. Σουσούδης! Και κατηγορηματικότερα ο εκπρόσωπος του κ. Καπάκη!

Η συζήτηση άναψε για τα καλά. Άρχισαν να πέφτουν ονόματα στο τραπέζι. Μέχρι που ο κ. Γιαννίσης πρότεινε ως συντονιστή τον δικηγόρο γιο του κ. Μπάλλα! Αλλά έθεσε βέτο ο κ. Μπάλλας λέγοντας πως θα ήταν λάθος να φανεί ότι ο γιος του θα συντονίσει την συζήτηση. Κάτι στο οποίο είχε απόλυτο δίκιο.

Στο τέλος ο κ. Πομόνης πρότεινε τον κ. Κυριάκο Θωμά, πρώην δήμαρχο και πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον οποίο αποδέχτηκαν αμέσως οι κ. Γιαννίσης και Λοτσάρης. Όμως ο κ. Σουσούδης έβαλε ένσταση «γιατί δεν ήταν δημοσιογράφος»! Σε κάτι που συμφώνησε αμέσως και υπερθεμάτισε ο εκπρόσωπος του κ. Καπάκη!

Το διέξοδο ήταν πλήρες. Τρεις στους πέντε συμφώνησαν για τον κ. Θωμά, αλλά ο κ. Σουσούδης είχε ενστάσεις και ο εκπρόσωπος του κ. Καπάκη διαφωνούσε κάθετα! Έτσι συνεχίστηκε η κολοκυθιά για λίγη ώρα ακόμα: «και ποιον να βάλουμε συντονιστή;». Μέχρι που η παράσταση με τίτλο "πως δεν θα γίνει ντιμπέιτ στην Άνδρο" έληξε άδοξα...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ήταν και είναι προφανής η φοβικότητα των δύο "συνεργατών" (Σουσούδη – Καπάκη) μπροστά στον διάλογο. Ήταν και είναι γνωστή η αμηχανία και η αδυναμία τους να συζητήσουν ανοιχτά όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που αποδεικνύεται από τους ατέλειωτους μονολόγους τους. Ήταν και σήμερα έγινε εμφανέστερη η αστεία προσπάθεια τους να ελέγξουν όλους τους συντελεστές του ντιμπέιτ. Κάτι που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο εκπρόσωπος του κ. Καπάκη παραβρέθηκε γιατί ο ίδιος έλειπε μην έχοντας καταλάβει - όπως εξηγήθηκε - πως η σύσκεψη ήταν αποφασιστικής σημασίας. Το αξιοπερίεργο ήταν πως οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι το είχαν καταλάβει κάτι που αποδεικνύεται από την παρουσία του κ. Πομόνη, ο οποίος  συνόδευε τον κ. Μπάλλα λόγω της κρισιμότητας της συνάντησης.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»