Εφ’ όλης της ύλης ο Δ. Λοτσάρης στο Γαύριο

Από την ομιλία Δ. Λοτσάρη στο Γαύριο

Σε μια εφ' όλης της ύλης ομιλία προχώρησε χθες 13/5 ο Δ Λοτσάρης στην παραλία Γαυρίου. Σε μια κατάμεστη από 130 περίπου άτομα καφετέρια του λιμανιού της Άνδρου ανέπτυξε τις θέσεις του για το Γαύριο, το λιμάνι του, έθιξε τα προβλήματα της περιοχής. Και τέλος τοποθετήθηκε κατά της συμμαχίας Σουσούδη - Καπάκη που απλώς έχει στόχο τον διαμοιρασμό και την συνέχιση της σημερινής εξουσίας στην Άνδρο...

Εξήγησε πως η δημιουργία νέου λιμενοβραχίονα και ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, που δεν συντηρήθηκαν ποτέ επί 5ετία αποτελούν προτεραιότητα της παράταξης του.

Τόνισε την αδιαφορία του Δημάρχου για το Γαύριο σε όλους τους τομείς. Στάθηκε στο ότι ο οικισμός έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο parking και ανακοίνωσε την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης που θα δίνει λύση στο χρόνιο ζήτημα του λιμανιού.

Ξεκαθάρισε ότι η άδεια εγκατάστασης των σιλό στο Γαυριο δόθηκε κατόπιν της 414/6-7-2017 βεβαίωσης της Δημοτικής Πολεοδομίας Άνδρου περί καθορισμού χρήσεων γης και στην οποία αναφέρετε ότι στο εν λόγω οικόπεδο  όπου σύμφωνα με αυτή την υπηρεσία επιτρέπονται βιομηχανικές χρήσεις. Τόνισε δε ότι σε καμία φάση δεν ζητήθηκε η άποψη του και σε κανένα σχετικό έγγραφο δεν έχει υπογράψει αντικρούοντας τα ψέματα του δημάρχου, αλλά και του συστήματος Καπάκη (Βόσσος, Τασούλα Μαμάη, πρόεδρος Φιλοπρόοδου) λόγω της όψιμης συμμαχίας τους με τον κ. Σουσούδη.

Δεσμεύτηκε για την δημιουργία του επαγγελλόμενου επί 5ετία κλειστού γυμναστηρίου στο Γαυριο, αλλά και για την ξεχασμένη επί 5ετία μελέτη/δημοπράτηση του βιολογικού.

Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση της ποιότητας του νερού, καθώς και την δημιουργία δικτύου ύδρευσης στον Κάτω Αγιο Πέτρο.

Κατήγγειλε τον Δήμαρχο που αδιαφόρησε για την περιοχή, αλλά σήμερα αναγνωρίζοντας το ρεύμα αλλαγής που φέρνει η παράταξη του κάνει έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον της σε πλήρη συμφωνία με τον Γ Καπάκη. Τους ενώνει προφανώς η ήδη συμφωνηθείσα μεταξύ τους διανομή της εξουσίας.

Ρώτησε δημόσια τον Γ. Καπάκη ποια είναι η θέση του για την χωροθετηση των σκουπιδιών σχετικά με την Πλούσκα. Κι αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό αποφεύγει να πάρει θέση λόγω σύγκλησης όψιμα με τον Δήμαρχο. Και ρώτησε τον Δήμαρχο τι έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο μετά την εκπόνηση των περιβαλλοντικών όρων για τον ΧΥΤΥ. Μια σιωπή και των δύο που αποδεικνύει ακόμα μια φορά την σύγκληση τους.

Ζήτησε την παραίτηση της κ. Λένας Πολίτου η οποία συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Δήμαρχο σε επιτελική θέση και να ασκεί διοίκηση, ενώ ταυτοχρόνως κατεβαίνει υποψήφια με τον κ. Καπάκη! Κι αναρωτήθηκε αν ξεκίνησε και προεκλογικά η κοινή διοίκηση τους στο Δήμο Άνδρου…

Απαίτησε σεβασμό στην χρήση των δημοτικών αυτοκινήτων γιατί αποτελούν περιουσία των δημοτών και κινούνται από το υστέρημα των Ανδριωτών. Κι όχι προσωπικό ΙΧ των δημοτικών συμβούλων του Δημάρχου…

Κι έκλεισε με την βεβαιότητα ότι οι Ανδριώτες θα στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού στο Νησί και θα στείλουν στο περιθώριο τον Δήμαρχο και τον συνέταιρο του Γ. Καπάκη που απέτυχαν να διαχειριστούν τα προβλήματα και να δώσουν προοπτική στους νέους της Άνδρου.

Αποστολή Γ.Μ.