Πέρα από τις ωραιοποιήσεις και τις αποσιωπήσεις που τόσο αρέσουν στους ανδριώτες. Και μια επώνυμη ερώτηση/σοκ για την δεματοποίηση.....

ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ - ΣΤΡΟΦΙΛΑΣ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ερώτηση/καταγγελία ενσωματώθηκε στην ανάρτηση μετά την πέμπτη φωτογραφία που απεικονίσει τον αδρανή δεματοποιητή (Εν Άνδρω).

Και η  ζωή συνεχίζεται παρά τις ωραιοποιήσεις και τις αποσιωπήσεις που τόσο αρέσουν στους Ανδριώτες. Το "ενεργό ηφαίστειο" συνεχίζει να καίει, αλλά έπεσε η ορμή του. Όμως στην περιοχή της Χώρας ακόμα μυρίζει. Μια σειρά αναγνώστες με φωογραφίες τους από την Σταυροπέδα, τον βιολογικό του Κορθίου και το ρέμα του Αγίου Φανουρίου φέρνουν στο φως τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων του κ. Σουσούδη και τις σιωπές, την απουσία και την άγνοια του κ. Καπάκη...

 Από την επομένη, λοιπόν, της έκρηξης του "ηφαιστείου" της Σταυροπέδας η κατάσταση άρχισε να επανέρχεται στα γνωστά. Η παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή του κ. Σουσούδη συνεχίζει να καίει όπως έκαιγε ή και σιγόκαιγε επί 7 μήνες. Όπως μάθαμε πήγαν μηχανήματα κι έσπρωξαν τα σκουπίδια. Πήγαν φορτηγά κι έριξαν μπάζα και το πράγμα μαζεύτηκε. Βεβαίως στην Χώρα και στα γύρω χωριά λόγω της άπνοιας και ενός ελαφρού δυτικού άνεμου μυρίζει, αλλά το "ηφαίστειο" μαζεύτηκε. Όμως ένα κύμα φωτογραφιών διαμαρτυρίας συνεχίστηκε. Κάποιοι μάλιστα πήγαν στον καιόμενο χώρο κι έβγαλαν φωτογραφίες της "διαχείρισης απορριμμάτων" του κ. Σουσούδη, την οποία έχει αποδεχτεί και στηρίζει σιωπηλά με κάθε τρόπο ο κ. Καπάκης. Δεν έχει πει κουβέντα για το χάλι της Σταυροπέδας και για τον δεματοποιητή "της ζωής του". Γιατί αν φύγει αυτός από εκεί  θα κλείσει η παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή. Και αυτό δεν το θέλει...

 Και δεν θέλουν την μεταφορά ούτε ο κ. Σουσούδης ούτε ο κ. Καπάκης. Ο κ. Σουσούδης που έτρεμε και τρέμει το πολιτικό κόστος μιας απόφασης. Ο κ. Καπάκης γιατί θα καταστεί αναγκαία η άμεση δημιουργία ΧΥΤΥ στην Πλούσκα! Αλλά αυτός όπως είπε στο ντιμπέιτ "χρόνος υπάρχει άφθονος"!!! Τόσος ώστε να ξεκινήσει την έρευνα από την αρχή για άλλα 7=8 χρόνια. Μέχρι τότε οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής της χώρας - που ζητά να τον ψηφίσουν δήμαρχο - μπορούν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες και η Άνδρος "της ζωής του" να πελαγοδρομεί μέσα στο σκουπίδι!!!

 Τις εικόνες που βλέπετε αποτύπωσε αναγνώστης που κατέβηκε στην χωματερή και έφριξε με το χάλι που υπάρχει. Είναι αυτές οι εικόνες που τρομάζουν και δεν θέλει κανείς να βλέπει ή να σκέφτεται. Είναι αυτές οι εικόνες που απωθούν. Αλλά είναι αυτές οι εικόνες που έκαναν τους άλλους δύο του ντιμπέιτ (Λοτσάρης και Μπάλλας) να πάρουν άμεση θέση για τον ΧΥΤΥ και τον τρίτο (Γιαννιίσης) να επιζητεί τρόπο υπέρβασης του αδιεξόδου.

 Κι όταν μιλάμε για την σημερινή κατάσταση του λειτουργίας δεματοποιητή Ας δούμε μόνο την εικόνα του μηχανήματος. Κι ας καταλάβουμε του επείγοντος του πράγματος. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε ΕΠΩΝΥΜΗ ερώτηση για τον δεματοποιητή που έφτασε στο site μας μετά την ανάρτηση των παραπάνω φωτογραφιών και σχολίων. Την υπογράφη η Ευαγγελία Λουκατάρη. Και επισυνάπτει και μια σειρά αποφάσεις του απερχόμενου δημάρχου. Τα ερωτήματα της στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Σουσούδης που είναι πλέον και ο μοναδικός υπεύθυνος για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Άνδρο: 

ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ "ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ" Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ? ΠΟΙΟΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ) ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ?

ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΛΟΥΚΑΤΑΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Ακολουθούν δύο συμφωνητικά "δεματοποίησης"

Η παραπάνω ερώτηση/καταγγελία της κ. Λουκατάρη αφορά τον κ. Θ. Σουσούδη που καλείται να πει τα σχετικά με την δεματοποίηση που "γίνεται" ή δεν γίνεται. Αφορά όμως και τον κ. Καπάκη που δεν έχει πει κουβέντα και δεν έχει ασκήσει κανέναν έλεγχο για το αν γίνεται δεματοποίηση. Και αν δεν γίνεται δεματοποίηση τότε που πάνε τα χρήματα. Περιμένουμε απαντήσεις κι εμείς και η αναγνώστρια μας.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

 Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν τα παραπάνω στην Σταυροπέδα στο Κόρθι ο βιολογικός που έφτιαξε ο Γιάννης Γλυνός πριν 8-10 χρόνια σχεδόν δεν λειτουργεί. Εγκαταλειμμένος από την διοίκηση του Θ. Σουσούδη που τον "νοικοκύρεψε" ξεχαρβαλώνοντας τον. Το ρώτησε στο ντιμπειτ η κ. Κωνσταντινίδη. Όμως στον λάθος άνθρωπο: στον κ. Καπάκη που μπερδεύτηκε και απάντησε για το Μπατσί και το Γαύριο. Όμως καλή κυρία που λέτε πως είστε και δημοσιογράφος η ερώτηση έπρεπε να γίνει στον κ. Σουσούδη. Αλλά εκεί τον προστατέψατε!! Όχι για να ξέρουμε με τι όρους έγινε το ντιμπέιτ από την μεριά του κ. Σουσούδη!!!

 Είναι δε τόσο εγκαταλειμένος ο βιολογικός του Κορθίου που στην ταράτσα φυτρωσε κι ένα δεντράκι... Βιολογικά πράγματα δηλαδή. Μόνο που το νερό βγαίνει μαύρο στη θάλασσα. Και δεν κάνει ούτε για την παρασκευή μπετόν όπως εξηγεί τοπικός εργολάβος. Τα δε βυτιοφόρα φεύγουν από το Κόρθι και αδειάζουν στη Χώρα. Άλλη μια εικόνα από το νοικοκυριό του κ. Σουσούδη που ήταν απόυσα από το ντιμπέιτ...

ΡΕΜΑ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ

 Λίγο πιο πέρα από τον βιολογικό είναι το ρέμα του Αγίου Φανουρίου. Ιδού η κατάσταση αυτές τις μέρες. Μια νέα μικρή ανεξελεγκτη χωματερή δημιουργημένη από την αδράνεια και την αβελτηρία του κ. Σουσουδη, που ζητά μια "νέα ισχυρή εντολή να ολοκληρώσει το έργο του"!!! Αλήθεια ποιο έργο του;   

 Και μια γενική λήψη του "έργου" του απερχομένου δημάρχου που ακόμα κατηγορεί μετά 5ετία τους προηγούμενους, ενώ δεν κάνει τον κόπο να πει γιατί δεν πέτυχε κάτι αυτός και πως ανέχεται εικόνες σαν τις παραπάνω που δείχνουν πλήρη εγκατάλειψη της Άνδρου. Αυτά για τα περί παραπληροφόρησης και όλα όσα συνηθίζει να λέει προς νανούρισμα της κοινωνίας της Άνδρου. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι φωτογραφίες είναι αγανακτισμένων αναγνωστών. Επιλέγησαν ανάμεσα σε πάρα πολλές που έφτασαν στο site και αποτυπώνουν την κατάσταση των πραγμάτων πίσω από τις ωραιοποιήσεις του κ. Σουσούδη και τις αποσιωπήσεις του κ. Καπάκη ή "κατά τα εργατά αλληλούια" που λένε και στην Άνδρο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"