Θ. Σουσούδης: «Σπάσαμε αυγά!!!…»

 

Από την χτεσινή ομιλία του κ. Σουσούδη στο President

Με την απροσδόκητη φράση «σπάσαμε αυγά…» ξεκίνησε καθυστερημένα την μακρόσυρτη και αντιφατική ομιλία του ο απερχόμενος δήμαρχος της Άνδρου Θ. Σουσούδης το βράδυ της Δευτέρας 20/5 στο ξενοδοχείο President παρουσία περίπου 250 ακροατών. Να θυμίσουμε πως στην ίδια αίθουσα το 2014 παραβρέθηκαν περισσότερα από 600 άτομα...

Στεκόμαστε στην θέση πως ο κ. Σουσούδης... «έσπασε αυγά»! Προφανώς αφού τα έσπασε τα έκανε… ομελέτα! Τώρα βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως τα έκανε... "ρώσικη σαλάτα"! Αλλά ας δούμε τι είδους και ομελέτα έφτιαξε και σέρβιρε επί 5ετία στην Άνδρο ο απερχόμενος δήμαρχος.

Μέσα σε ένα ελαφρά αμήχανο, ευγενικό και ουδέτερο κλίμα και με καθυστέρηση πλέον της μιας ώρας (περίμεναν προφανώς να καταφθάσει κόσμος) ξεκίνησε την ομιλία του ο Θ. Σουσούδης, η οποία διάρκεσε… μιάμιση ώρα!!!  

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους και καμιά 15νταριά υποψήφιοι σύμβουλοι τους οποίους παρουσίασε στο τέλος. Επίσης παρόντες ήταν και 6-7 πλοιοκτήτες των Στενιών. Η καθυστέρηση στην έναρξη, αλλά και το μήκος της ομιλίας κούρασε μερικούς έτσι καμιά 30νταριά έφυγαν στη μέση της ομιλίας!!!

Από την παρουσίαση των περίπου 15 υποψηφίων συμβούλων του κ. Σουσούδη

Η ομιλία του απερχομένου δημάρχου ξεκίνησε γύρω στις 20:35. Από την ομιλία θα μεταφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, απαντώντας συνάμα στα σημεία που έκανε την τιμή να μας σχολιάσει. Ή, ακόμα και να απαντήσει σε κάποια από τα συνεχή καίρια ερωτήματα μας. Κάτι για το οποίο τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Δεν είναι και λίγο ο Θ. Σουσούδης να αναγνωρίζει ακομα μια φορά δημοσίως τον ιδιαίτερο ρόλο μας στην ζωή της Άνδρου.

Αναλυτικά:

Ο κ. Σουσούδης μιλά στο ακροατήριο 

(Αυτή λοιπόν είναι η άτυπη συνεργασία, πίσω από την κόντρα για την Πλούσκα, που σήμερα κρατά συσπειρωμένους τους οπαδούς του κ. Καπάκη στην Υδρούσα και τους οπαδούς του κ. Σουσούδη στην Χώρα. Και που τώρα ήρθε η ώρα να συγκλίνουν μπροστά στον κίνδυνο να εκλεγεί ο κ. Λοτσάρης και να βάλει κάποια τάξη στο χάος της «μικρής» μα τόσο κραυγαλέας  περιβαλλοντικής, πολιτικής, οικονομικής και νομικής παρανομίας της Σταυροπέδας, την οποία κρύβουν και βαφτίζουν και οι δύο όπως θέλουν…)

Το ακροατήριο της χτεσινής ομιλίας του απερχομένου δημάρχου

Κατά τα άλλα έκανε ακόμα μια φορά απολογισμό του «οικονομικού έργου» του - παρουσία και του στενού συνεργάτη του κ. Βουραζέρη - και μιλησε θριαμβευτικά για τους ισολογισμούς που ολοκλήρωσε και που αισίως χουν φτάσει μέχρι… το 2015! Είπε πως παρέλαβε οικονομικό χάος. Δεν είπε όμως πως οι ορκωτοί που έβαλε απήλθαν χωρίς να βγάλουν πόρισμα για… το χάος! Δεν είπε πως επί των ημερών του μπήκαν οι εισαγγελείς στο Δήμο για να ελέγξουν τους προηγούμενους και δεν βρήκαν ακόμα τίποτα. Παρόλα αυτά επί των ημερών του ξεκίνησαν και δίκες κατά των προηγούμενων με μάρτυρες χωρίς ονόματα!!!

Κατηγόρησε τον έπαρχο πως δεν έκανε έργο στο επαρχείο. Και μετά στάθηκε στο δικό του έργο μιλώντας για τα 80 περίπου ηλιακά φώτα που έφερε στην Άνδρο! Και απάντησε στον κ. Γιαννίση που τον αποκάλεσε διπλοθεσίτη πως δεν παίρνει δύο μισθούς. Έχει επιλέξει, είπε, του γιατρού. Δεν είπε πως είναι διπλάσιος αυτού του δημάρχου!

Τέλος εξήγγειλε ακόμα μια φορά όλα όσα έχει εξαγγείλει κατά καιρούς: κλειστό στο Γαύριο, ολοκλήρωση της μελέτης παραλίας Μπατσίου, βιολογικούς στην Υδρούσα, βελτίωση στο λιμάνι Γαυρίου κλπ. Αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν λειτουργεί ο βιολογικός του Κορθιου!

Αυτά τα λίγα, σχετικά με όσα πολλά και αντιφατικά, είπε ο απερχόμενος δήμαρχος μιλώντας για «τα αυγά που έσπασε» και για την ομελέτα που έφτιαξε και σέρβιρε επί 5ετία…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»