Γ. Καπάκης: ομιλία στην Αθήνα με τοπικό ακροατήριο και κομματικό πρόσημο

 

Την ίδια ώρα που ο κ. Σουσούδης αποτιμούσε την πενταετή δημαρχία του στο ξενοδοχείο President o κ. Καπάκης εξήγγειλε το «όραμα» του για την Άνδρο της ζωής του στη Στοά του Βιβλίου μπροστά σε ένα ακροατήριο 70 ανθρώπων εκ των οποίων 50 περίπου από το Γαύριο και αρκετοί κομματικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ!  Στους παρόντες από το Γαύριο να σημειώσουμε τον Γ. Δαρδανό και 5-6 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του.

Ο λόγος του ήταν μάλλον άνευρος σε μια εμφανή προσπάθεια να μην σηκώσει τους τόνους και να μην κάνει τα λάθη που έκανε στο ντιμπέιτ. Και για τον λόγο αυτό η ομιλία του ήταν και γραμμένη. Διήρκεσε λίγο περισσότερο από μια ώρα. Και μίλησε αναλυτικά και για γενικά θέματα και για προβλήματα της Άνδρου.

Ενδεικτικό της γενικότερης θεματολογίας ήταν οι αναφορές στον πύργο του Αγίου Πέτρου. Κάτι που περίμενε και ο παραβρισκόμενος Γ. Δαρδανός, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον του Αγίου Πέτρου και που το σχολίασε και ο ομιλητής. Ακόμα αναφέρθηκε στον πύργο του Μπίστη στις Στενιές. Κάτι που προφανώς ικανοποίησε τον παραβρισκόμενο μελετητή Ν. Βασιλόπουλο από τις Στενιές.

Από τα προβλήματα της Άνδρου - ανάμεσα σε άλλα - εστίασε και στις ανεμογεννήτριες, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την ομάδα του Γ. Δασρδανού οι οποίοι είναι αντίθετοι, αλλά και τους κατοίκους του Μακροταντάλου. που είναι υπέρ. Κοιτώντας λοιπόν και προς τις δύο μεριές ήταν προσεκτικός αποδεχόμενος τις ανεμογεννήτριες, αλλά και κάποιες από τις ενστάσεις των επικριτών τους. Ισορρόπησε δηλαδή κάπου στο μέσο…

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας έκρινε πως έπρεπε να απαντήσει στις επικρίσεις για την κάθοδο του στις εκλογές μετά την καταστροφή στο Μάτι. Είπε πως είχε νομικά τη δυνατότητα να κατέβει στις εκλογές μιας και δεν είχε χάσει κανένα πολιτικό δικαίωμα του. Προφανώς - όπως σχολίασε ακροατής της συζήτησης φεύγοντας μάλλον δεν έχει καταλάβει τι έγινε στο Μάτι.

Η συγκέντρωση – όπως και αρκετές άλλες του είδους όλων σχεδόν των υποψηφίων – αν και αποκαλούνται πανανδριακές εν τούτοις  είναι κυρίως τοπικές. Και στην περίπτωση του κ. Καπάκη είχε και ένα κομματικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»