Ο Δ. Λοτσάρης στο Μπατσί: ψήφο με το βλέμμα στο μέλλον...

Από την συγκέντρωση στο Μπατσί

Με ανοιχτή συγκέντρωση στο Μπατσί συνέχισε την προεκλογική του περιοδεία ο Δ. Λοτσάρης. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους κατοίκους της Παλαιόπολης και του Απροβάτου και κατέληξε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Μπατσίου όπου παρευρέθησαν περισσότερα από 200 άτομα, ανάμεσα τους και 25 σύμβουλοι, στην πλειοψηφία τους (80% περίπου) ψηφοφόροι της περιοχής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Δ. Λοτσάρης μιλώντας σε πολιτικό επίπεδο άσκησε δριμεία κριτική στους «νεόκοπους» υποψηφίους του Καπάκη Τ.Μαμάη και Β. Αδάμη. Αναρωτήθηκε εάν ισχύει αυτό που επικριτικά έλεγε μέχρι πριν μερικές βδομάδες η κ. Μαμάη ότι «ψηφίζοντας Καπάκη εκλέγεις δήμαρχο τον Σουσούδη» και αναρωτήθηκε τι έχει αλλάξει από τότε; Που πήγε η κριτική στον Σουσούδη;;

Αναφέρθηκε στην στάση του Ανδρέα Βόσσου ο οποίος λέει στον κόσμο «την πρώτη Κυριακή καπακη και την δεύτερη Σουσούδη» , τονίζοντας ότι θα ήταν προτιμότερο να προτείνει κατ ευθείαν τον Σουσούδη, ενώ αναρωτήθηκε τι έγινε η δριμεία κριτική που τόσα χρόνια ασκούσε ο Α Βοσσος στον Σουσούδη. Τι έχει συμβεί εδώ και ένα μήνα;

Από τη συγκέντρωση στο Μπατσί

Τόνισε ότι έχουμε 5 υποψήφιες παρατάξεις, αλλά με 6 υποψηφίους δημάρχους αφού ο Β Αδάμης έχει εκδώσει και δικό του φυλλάδιο με δικό του πρόγραμμα στο οποίο δεν αναφέρει τον Γ. Καπάκη ως υποψήφιο δήμαρχο!!!

Ζήτησε από τον Σουσούδη να ξεκαθαρίσει τις μελλοντικές του συνεργασίες και να ξεκαθαρίσει επίσης εάν είναι διατεθιμένος – για να παραμείνει στην καρέκλα του Δημάρχου - να συνεργαστεί με τον Καπάκη ο οποίος εδώ και 5 χρόνια τον κατήγγελλε για κακοδιαχείριση, για τοπικισμό, για κακή και αναποτελεσματική διοίκηση και ξαφνικά έριξε τους τόνους, ενώ τους τόνους έριξε και ο Θ. Σούσουδης, που μέχρι χτες τον θεωρούσε ως τον κύριο υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στο έργο του. Και κατέληξε πως θα είναι δήμαρχος όλων των Ανδριωτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ

Δεσμεύτηκε ότι το Μπατσί θα πάρει την θέση που του αρμόζει και την οποία έχασε με την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Εξείγγηλε ότι θα προχωρήσει στην εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης με σκοπό να επανεξεταστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να αναζητηθούν χώροι στάθμευσης. Ακόμα ότι θα ναθέσει άμεσα την εκόνηση της ακτομηχανικής μελέτης για την προστασία Μπατσίου για την οποία ΔΕΝ έχει γίνει επί 5ετία απολύτως τίποτα.

 Φωτογραφία από την συγκέντρωση στο Μπατσί

Επίσης είπε ότι θα συνδέσει τον δρόμο του Στιβαρίου με τον επαρχιακό δρόμο στο «ύψος της Αγ Μαρίνας» και θα αναβαθμίσει το αγροτικό ιατρείο Μπατσίου σε Πολυδύναμο Ιατρείο. Έθεσε δε ως κύριο στόχο του για την  επόμενη τετραετία την δημιουργία μικρου συνεδριακού κέντρου στο οικόπεδο του δήμου δίπλα στο «Σαμαρείνιο Γήπεδο». Και δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει φωτισμός για την ανάδειξη της ενδοχώρας του οικισμού.

Αναγνώρισε τις προσπάθειες του Αντιδημάρχου Γ Ψωμά κυρίως στον τομέα της ύδρευσης του χωριού και ζήτησε  τέλος από τον δήμαρχο να μπορέσει επιτέλους μετά από 5 χρόνια να κατανοήσει πως γίνεται ένα δημόσιο έργο με νόμιμο τρόπο και πως η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει κανόνες

Έκλεισε εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι οι Ανδριώτες στις 26 Μαιου θα ψηφίσουν με το βλέμμα στο μελλον και θα γυρισουν την πλάτη σε όσους παίζουν παιχνίδια εξουσίας με μοναδικό στόχο την καρέκλα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ

Εκπόνηση μελέτης για μόνιμη πεζοδρόμηση τους καλοκαιρινούς μήνες της παραλίας. Το χειμώνα θα λειτουργεί ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Σταθερό ωράριο λειτουργίας. Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την εκ νέου διαχείριση και διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης Μπατσίου μετά την 10 ετή λειτουργία στην σημερινή της μορφή.

Φωτογραφία από την συγκέντρωση στο Μπατσί

Επίσης μέσα από την μελέτη θα εξεταστούν οι δυνατότητες δημιουργίας δημοτικών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Σε κάθε περίπτωση πριν την οποιαδήποτε απόφαση θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους και θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις όλων.

Ύδρευση επαρκή ποσότητα – ποιότητα νερού. Αποτύπωση δικτύου ύδρευσης και αποκατάσταση όπου χρειάζεται. Η βελτίωση της ποιότητας απαιτεί την λειτουργία μηχανήματος (κάτι σαν αφαλατωτής) στις γεωτρήσεις της Αγίας που θα μειώνει τα άλατα του νερού γεγονός που θα βελτιώσει την ποιότητα στους καταναλωτές αλλά θα σώσει και το δίκτυο (το δίκτυο λόγω των πολλών αλάτων κατακάθονται ιζήματα, μειώνεται η διατομή των αγωγών-συχνά βουλώνουν και τελείως - οι υδραυλικοί αυξάνουν την πίεση για να φτάσει το νερό παντού, οι αγωγοί σπάνε και συνεχώς βλάβες).

Βιολογικός Καθαρισμός. Μόλις στον προϋπολογισμό του 2018 έβαλε 20.000 ευρώ ο κ. Σουσούδης. Αυτό είναι το πραγματικό του ενδιαφέρον. Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ανατεθειμένη μελέτη και υπογεγραμμένη σύμβαση με μελετητικό γραφείο. Τα έτη 2015, 2016 και 2017 ο Σουσούδης ΔΕΝ διέθεσε ούτε ένα ευρώ για να προχωρήσει η μελέτη και το….. θυμήθηκε το 2018…..).

Μετατροπή του Αγροτικού Ιατρείου σε Πολυδύναμου με 24 κάλυψη. Ευχαριστούμε την δωρήτρια για την επισκευή του Ιατρείου. Αν και κάποιοι προσπάθησαν να οικειοποιηθούν ακόμα και αυτό.

Ρεπορτάζ Εν Άνδρω