Μηχανισμοί κόντρα στην κοινωνία… Κι όποιος αντέξει…

Οι εκλογές θα κριθούν από το πως θα εξελιχτεί η αναμέτρηση των μηχανισμών με την κοινωνία στο Γαύριο. Και από το πως θα διαμοιραστεί η πολυδιασπασμένη κοινωνία της Χώρας, στην οποία ακόμα δρουν οι πολιτικές και κοινωνικές νόρμες μιας περίκλειστης κοινωνίας. Το που θα καταλήξει αυτό το "μπρα-ντε-φερ" μεταξύ μηχανισμών και κοινωνίας δεν το ξέρουμε. Όσο πιο περιορισμένο και ολιγομελές είναι ένα εκλογικό σώμα τόσο πιο εύκολα ελέγχεται από τους μηχανισμούς. Όσο πιο ανοιχτό και μεγάλο τόσο η κοινωνία επιβάλει τις θελήσεις της. Μια επίκαιρη ανάλυση του Εν Άνδρω που μιλά για όλα και για όλους. Αυτά που όλοι ξέρετε, αλλά κανείς δεν λέει...

ΓΑΥΡΙΟ

Το Γαύριο είναι στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης αυτής της σιωπηλής εβδομάδας που στο τέλος της εκλέγει δήμαρχο. Κι αυτό γιατί εκεί είναι η βάση του Καπάκη και της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζει στην περιοχή. Εκεί είναι η βάση του πολιτικού δίδυμου Βόσσου-Τασούλας με τους 300 σταυρούς. Εκεί είναι οι πολιτικοί μηχανισμοί προς άγρα ψήφων. Όλα δομημένα σε μια προσωπική βάση. Τα πολιτικά επιχειρήματα εφευρίσκονται ανάλογα με τις περιστάσεις.

Απόδειξη η εντυπωσιακή αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχείρησαν στην περίπτωση της Πλούσκας. Αφού οι ΚΑΠΑΚΗΣ – ΒΟΣΣΟΣ αναλώθηκαν επί 5ετία μπλοκάροντας τα πάντα για την Πλούσκα της Ζωής τους ξαφνικά έριξαν τους τόνους. Και η Πλούσκα χάθηκε από τον προεκλογικό διάλογο!

Μόνο μια φωτοβολίδα έριξε ο Καπάκης στο ντιμπέιτ περί «παγκόσμιας πρωτοτυπίας», η οποία ήταν τόσο «παγκόσμια» που πήγε στα αζήτητα!!! Το νέο θέμα που ανακάλυψαν προεκλογικά και οι δύο συνοδοιπόροι ήταν τα… σιλό στο Γαύριο, τα οποία είναι αλήθεια πως είναι κοντά στο καλοκαιρινό σπίτι της ΤΑΣΟΥΛΑΣ. Με την συνδρομή και της κ. Μπέτυς, προέδρου του Φιλοπρόοδου, που τον έχει μετατρέψει σε πολιτικό εκφραστή του Καπάκη, έστρεψαν όλο το πολιτικό πυροβολικό τους κατά της χωροθέτησης.

Το αντιφατικό είναι πως για την χωροθέτηση είχε αρμοδιότητα η πολεοδομίας που υπάγεται στον Δήμο. Άρα στην ευθύνη του Σουσούδη. Με τον οποίο όμως συμπορεύονται πολιτικά - όπως έδειξε ο «κοινός σύνδεσμός» των δύο συνδυασμών, η Λ. Πολίτου! Αντέστρεψαν λοιπόν την πραγματικότητα και στράφηκαν κατά του Λοτσάρη! Τους έφταιγε η τυπική βιομηχανική άδεια που βγαίνει από την Περιφέρεια της Σύρου αφού είχαν στηθεί τα δύο σιλό! Στοχοποίησαν, λοιπόν, τον Λοτσάρη και… απέκρυψαν τον Σουσούδη!

Η «ψήφος κατά συνείδηση» που είπε ο Καπάκης τους επέτρεψε να ξεφύγουν από τον σκόπελο της ανοικτής στήριξης Σουσουδη, όπου θα τους έκραζαν και τα βράχια του Γαυρίου. Αλλά τους λύνει τα χέρια για μια πόρτα-πόρτα εκστρατεία να στηριχθεί η Τασούλα σαν η «ισχυρή προσωπικότητα» της επόμενης μέρας από την περιοχή του Γαυρίου!

Όπως φάνηκε όλα αυτά τα δύσκολα για την Άνδρο χρόνια την "πολιτική οικογένεια" δεν την ενδιέφερε ούτε η Πλούσκα, ούτε τα σιλό, ούτε ο Γιαννίσης, ούτε να βγει δήμαρχος από την Υδρούσα. Μάλλον για την προσωπική τους θέση και το να στήσουν το πολιτικό προγεφύρωμα ώστε η Τασούλα που επέστρεψε  στην Άνδρο - μετά 20ετία - να παίξει κεντρικούς πολιτικούς ρόλους. Όπως συνέβη και επί ΠΑΣΟΚ. Με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά ή προσωπικά!!!

Όλοι σε αυτή την πορεία ήταν αναλώσιμοι μπροστά στον υπέρτατο στόχο: και ο Θωμάς που του φόρτωσαν την Πλούσκα (που τώρα ξεφορτώθηκαν) και ο Γιαννίσης και φυσικά η Πλούσκα και τα σκουπίδια της Άνδρου. Καθόλου τυχαίο που αφού κόντραραν τον Σουσούδη επί 5ετία τώρα έχουν επιδοθεί σε μια πόρτα-πόρτα εκστρατεία σήμερα επιχειρώντας να τον αναστήσουν μέσα από την "ισχυρή υποψηφιότητα" της Τασούλας. Για να μπορέσουν μέσω αυτής να ξαναβγούν στο προσκήνιο αφού ο Βόσσος τα έκανε θάλασσα. Ο Σουσούδης είναι χρήσιμος ενδιάμεσος αδύναμος κρίκος. Τον στηρίζουν τώρα γιατί ξέρουν πως θα έχει αποδιοργανωθεί μέσα σε ένα χρόνο μόνος του. Και μετά έρχεται η Τασούλα με τον γιατρό και αναλαμβάνουν νέους ρόλους στην Άνδρο!!!  

Μια τελευταία παρατήρηση: Ο Καπάκης, ο Αδάμης, ο Βόσσος, η Τασούλα και τα άλλα παιδιά είχαν πιστέψει στην πολιτική προπαγάνδα τους. Έλεγαν πως είναι στον… δεύτερο γύρο! Αγνόησαν το 13% της δημοσκόπησης. Άλλωστε τι προοδευτικοί θα ήταν αν πίστευαν στις δημοσκοπήσεις; Και το βράδυ των αποτελεσμάτων δεν κατάλαβαν πως το 17% ήταν υπέρβαση τους. Το είδαν κι απογοητεύτηκαν! Περίμεναν 29% και απογοητεύτηκαν! Και την επόμενη μέρα έφυγε με το πρωινό καράβι από Άνδρο ο Αδάμης και τα έψαλε σε όλους μας από το Facebook της Ζωής του…

ΜΠΑΤΣΙ

Το Μπατσί του Σουσούδη αυτή την εβδομάδα είναι πλήρως απογοητευμένο. Δεν εξέλεξε τον Πετρίση. Έχασε τον Ψωμά. Δεν στηρίχτηκε κανένας από τους δύο από τον Σουσούδη, που προτίμησε δύο περισσότερο εξαρτημένους σε αυτόν από το Γαύριο. Το Μπατσί έμεινε χωρίς στόχους και χωρίς τους "μαχητές της Πλούσκας".

Ο Πολυκράτης και η Μίνα σιώπησαν. Ο Καπάκης έριξε μια φωτοβολίδα και «μετακόμισε» στο: «ότι πει το Συμβούλιο της Επικρατείας». Άλλωστε έχει και προβλήματα γιατί η πτώση του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ - μέσα σε δάκρυα την περασμένη Κυριακή - σημαίνει επίσπευση της δίκης του. Και το κατηγορητήριο βαρύ. 

Το Μπατσί όλων των άλλων όμως μάλλον νοιώθει καλύτερα καθώς βλέπει ένα νέο ανεξάρτητο τοπικό συνδυασμό να αναλαμβάνει και δύο νέους συμβούλους από τον συνδυασμό του Λοτσάρη, αν φυσικά αυτός βγει δήμαρχος.

ΚΟΡΘΙ

Η έλλειψη τοπικού υποψηφίου του Λοτσάρη - λόγω λάθους σχεδιασμού - στην Πίσω Μεριά και οι προσωπικοί ψήφοι του υποψήφιου του Σουσούδη στο χωριό στοίχισε αρκετές κρίσιμες ψήφους στον πρώτο. Στο Κόρθι βοήθησαν τον "Θεοδόση" ο παπα-Αντώνης με τον Βουραζέρη. Όμως παρά τον μηχανισμό της εκκλησίας και του Βουραζέρη δεν πέτυχαν και πολλά. Εκεί οι μηχανισμοί υπολειτούργησαν σχετικά. Λειτούργησε όμως η παραδοσιακή τοπικότητα. Έτσι εκεί που περίμενε δύο έδρες ο Σουσούδης πήρε μόνο μια. Κι αυτό γιατί ανέβηκαν τα υπόλοιπα του Καπάκη. Ο οποίος πήρε μια απρόσμενη έδρα με μια μόνο σοβαρή υποψηφιότητα! Έτσι είναι η απλή αναλογική. Καραμπόλες κι όποιος βγει στα υπόλοιπα. 

ΧΩΡΑ

Η Χώρα της διοξίνης και των δύο χωματερών, η Χώρα με τις λακκούβες στους δρόμους της, η Χώρα του Σουσούδη… του έδωσε αριθμητικά 50% λιγότερες ψήφους από αυτές που είχε πάρει το 2014. Ποσοστιαία έπεσε από το 70% του 2014 στο 45% του 2019! Η δημοσκόπηση που λοιδορούσε ο Σουσούδης κι ο επιδημιολόγος του έδειχνε πως θα έπαιρνε 41%. Έπεσε μέσα. Αλλά αυτοί έπεσαν έξω, όπως και σε τόσα άλλα.

Αυτό το 45% το πήρε ο Σουσούδης χρησιμοποιώντας όλους τους μηχανισμούς επιρροής του δημαρχείου, όπως κατήγγειλαν οι συνυποψήφιοι του Μπάλλας (μίλησε για εκφοβισμό προέδρων) και Γιαννίσης (μίλησε για πιέσεις και ταξίματα). Όμως μεγάλο μέρος των χωραϊτών ξεπέρασαν το "σύνδρομο της Χώρας" διαπιστώνοντας την ανεπάρκεια του απερχομένου Σουσούδη. Βεβαίως υπήρχαν και οι κλακαδόροι που μάζευε γύρω του ο απερχόμενος δήμαρχος που έλεγαν και έγραφαν πως: «σάρωσε ο Σουσούδης στο ντιμπέιτ» και «δήμαρχος από τον πρώτη Κυριακή» και άλλα τέτοια.

Αν όμως η Χώρα κατάλαβε τον Σουσούδη, αυτός δεν κατάλαβε την Περιφέρεια. Έτσι βρέθηκε προεκλογικά απέναντί στον θριαμβευτή των Περιφερειακών Εκλογών Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο στηρίζοντας τον πλήρως αποτυχόντα Μ. Γλυνό των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Αδειάζοντας εντελώς τον Δ. Λάσκαρη και συμπλέοντας πλήρως με τον Χ. Βουραζέρη!!! Το αστείο ήταν πως αυτός και οι φίλοι του είχαν την απαίτηση να τον στηρίξει ο Λάσκαρης, που είχε αδειάσει τόσες φορές. Βλέπεις θεωρούσε τους πάντες κτήμα του...

Στη Χώρα όμως αποτυπώθηκαν και οι μηχανισμοί του Γαυρίου. Έτσι ο "ουρανοκατέβατος" Αδάμης κατάφερε και πέρασε την σταθερή Βασιλοπούλου, που δεν ήταν καθόλου "πειθαρχική" ως σύμβουλος. Με οργανωμένη σταυροδοσία, λοιπόν, οι μηχανισμοί του Γαυρίου θέλησαν να  την "αντικαταστήσουν" με έναν "δικό" τους άνθρωπο. Δεν τους έκατσε η έδρα! Και θύμωσε ο Αδάμης και τα σέρνει σε όλους μας. Βλέπεις του χρώσταγε κι αυτού η Άνδρος...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Όλα θα κριθούν από το πως θα εξελιχτεί η αναμέτρηση των μηχανισμών με την κοινωνία του Γαυρίου. Αλλά και από το πως θα διαμοιραστεί η πολυδιασπασμένη κοινωνία της Χώρας, που ο Στενιώτης Θεοδόσης θεωρεί πως του "χρωστάει" την επανεκλογή του! Το που θα καταλήξει αυτό το "μπρα-ντε-φερ" μεταξύ μηχανισμών και κοινωνίας δεν το ξέρουμε. Όπως είπαμε όσο πιο περιορισμένο και ολιγομελές είναι ένα εκλογικό σώμα τόσο πιο εύκολα ελέγχεται από τους μηχανισμούς. Όσο πιο ανοιχτό και μεγάλο τόσο η κοινωνία επιβάλει τις θελήσεις της.

Πρακτικά η Άνδρος καλείται την Κυριακή να αποφασίσει είτε να παραμείνει όπως είναι σήμερα. Ακίνητη. Ελεγχόμενη. Περιορισμένη. Διατηρώντας τις αποστάσεις από την Περιφέρεια και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της. Διατηρώντας τις αποστάσεις από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και την απραξία της στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αποδεχόμενη την επικράτηση των αναχρονιστικών μηχανισμών στο νησί. Είτε θα αλλάξει αναζητώντας την ελπίδα, αναζητώντας την ανάπτυξη, αναδεικνύοντας την επιχειρηματικότητα που οι άνθρωποι της έχουν επιδείξει διεθνώς και στο νησί τους. Δρώντας εξωστρεφώς. Όχι όπως σήμερα που ο δήμαρχος μιλά για εξωστρέφεια και δρα φοβικά. Και φυσικά με λιγότερα "έργα" φωτογραφίες στο facebook και περισσότερη αναπτυξιακή προσπάθεια που θα συμπεριλάβει όλους, πέρα από μηχανισμούς και προσωπικά ρουσφέτια.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί να είπαν για τα σιλό, για τα οποία προφανωσ Και πρέπει να βρεθεί λύση για αυτή την παρανομία που δε ντρέπονται, αλλά όλοι οι άλλοι γαυριωτες κοιμόντουσαν δε συμφωνείς;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ευκαιρία είναι σαν την αυγή. Ή ξυπνάς και την βλέπεις ή την χάνεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ή να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο κ. Σουσούδης τα έχει σπάσει με την Περιφέρεια. Δεδομένου αυτού, σε περίπτωση εκλογής του μην περιμένετε καμία χρηματοδότηση στο νησί. 10 θα ζητάει και 3 θα παίρνει, και αυτά με το ζόρι.
Έτσι μαλλιοκούβαρα που έχουν γίνει αναμεταξύ τους από την φαγωμάρα και από τα αλισβερίσια σε ψηφαλάκια, μόνο το δίδυμο Λοτσάρης - Λάσκαρης μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα στο νησί. Είναι και οι δυο νέοι, με όρεξη και άφθαρτοι πολιτικά.Αν κάποιες τελευταίες κινήσεις τους δεν αρέσουν σε κάποιους, είναι που το ποτήρι ξεχείλισε και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Είναι και αυτός ο αλάνθαστος νόμος της φυσικής που λέει ότι η δράση προκαλεί αντίδραση...
Ελπίζω να σας κάλυψα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βλέπω μάχη σώμα με σώμα !!!! Να κάνουμε τους συνδυασμούς όλους ανεξάρτητους και να επικρατήσει ο καλύτερος !!!!!
Η Άνδρος είναι το ωραιότερο νησί των Κυκλάδων με αρκετό πράσινο και τρεχούμενα νερά...!!! Αλλά το δυστύχημα είναι ότι τα μυαλά δεν είναι τρεχούμενα !!!
Χρόνια τώρα κρατάει ήπιους τόνους έναντι των άλλων Κυκλαδονησίων ! Έχει πολιτισμό αλλά και πολιτικούς που μάχονται για διαφορετικά συμφέροντα άν και καλύπτονται από την ίδια ασπίδα !!!
Έχετε αφήσει στο περιθώριο το Κόρθι και γίνεται η μάχη για Χώρα και Γαύριο . Ρωτήσατε τους Κορθιανούς για τις απόψεις τους ???????

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν το καλοκαίρι έρχονται τα πλοία στο Γαύριο γεμάτα κόσμο όλοι οι μαγαζάτορες είναι με το χαμόγελο στα χείλη τους βλέπουν σαν χρήμα !!!!
Όταν έρχεται ο χειμώνας και μαζί του η αναδουλειά όλοι είναι γεμάτοι νεύρα και τους φταίει ο Δήμος ο ένας και ο άλλος !
Κανείς ποτέ δεν μίλησε για τον δηλητηριασμένο αέρα που κατά την είσοδο και την έξοδο από το λιμάνι αφήνουν οι τσιμινιέρες των πλοίων !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ (διαγράφεται μια λέξη - Εν Άνδρω) ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ '' ΕΚΒΙΑΣΜΟ'' ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ, ΠΗΡΑΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΟΤΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ Η ΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ..ΣΑΘΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ,ΟΤΙ, ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥ ...ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ...
ΨΗΦΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ...ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ..ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ...ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.
ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ, ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ...ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ? ?
ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός που κατήγγειλε το ιατρείο Μπατσιου ετοιμάζει νέες καταγγελίες...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΕ, ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ.?
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΔΡΟΥΣΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ. ΟΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απόλυτα σωστή και εύστοχη κατά την άποψη μου, η επισήμανση του "Μόνο τυφλοί δεν το βλέπουν":

<<ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΕΠΑΡΧΟΣ
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Πιστευω η καλύτερη 5άδα που θα μπορουσε να έχει συμβει για ένα τοπο.
Ίσως η μία και μοναδική ευκαιρία μας οπου συνομοτούν Θεοι και δαίμονες για το καλό της Άνδρου . Κατι πολύ δυνατό έρχεται και θα απογειώσει την Άνδρο μας>>.

Ο Κος Σουσούδης φίλα προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία, πήγε και στήριξε τις περιφερειακές τους Συριζαίους μόνο και μόνο για να πάει κόντρα στον Κο Λάσκαρη. Από τη στάση του μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο αριβίστας είναι. Θα είναι τεράστιο σφάλμα εάν ο λαός της Άνδρου εκλέξει τον νυν Δήμαρχο για δεύτερη θητεία. Πρέπει να αποδοκιμαστεί με την ψήφο μας η αδράνειά του ως Δήμαρχος και το γεγονός ότι επί πέντε χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα.
Εξ' άλλου είναι ντροπή του να "φλερτάρει" με τον Καπάκη για μετεκλογική συνεργασία, ο οποίος κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος μόνο και μόνο στη μνήμη των 101 νεκρών της περσινής καταστροφής στο Μάτι. Αλλά θα πει κανείς η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει για το εάν είναι ένοχος ή όχι. Και ερωτώ ποία δικαιοσύνη; Αυτήν που ορίζει ο Τσίπρας για να "σώσει" από τη φυλακή τους δικούς του;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ατίθασα μέλη, διαφανή ρούχα,
γλοιώδη στόματα υποκριτικά,
ανυποψίαστα, μηδενικά πλάσματα
και γι’ αυτό προνομιούχα.

Περισσότερα