Το νέο δημοτικό συμβούλιο. Μια έδρα παίζεται μεταξύ Χώρας & Υδρούσας. Πρώτες εκτιμήσεις...

Προεκλογική σκηνή στη Χώρα (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Άνδρος

Μαρία Βενετίκη (Λ)

Θεοδόσης Σουσούδηςν (Σ)

Μανώλης Βάμβουκας (Σ)

Νίκος Βιδάλης (Σ)

Διαμαντής Θεοδωράκης (Σ)

Αθηνά Τσατσομοίρου (Σ) ή Βασίλης Αδάμης (Κ)

Δημήτρης  Γιαννίσης (Γ)

Νίκος Στεφάνου (Γ)

Λευτέρης Μπάλλαςν(Μ)

Υδρούσα

Νίκος Μουστάκας (Λ)

Αθηνά Κοζανίτη (Λ)

Τασία Μπιθικώτση (Λ)

Νίκη Μαμάη (Σ)

Αντώνης Αντώνογλου (Σ)

Γιώργος Ψωμάς (Σ) ή Φρατζέσκος Αθανασίου (Κ)

Γιάννης Καπάκης (Κ)

Τασούλα Μαμάη (Κ)

Κόρθι

Γιάννης Μπακέλας (Λ)

Δημήτρης Τηνιακός (Λ)

Γιώργος Τρανάκος (Σ)

Σπύρος Τσαούσης (Κ)

 

Τελικά η μπίλια δεν ξέρουμε ακριβώς που κάθισε. Υπάρχει μια έδρα που "παίζεται" στα υπόλοιπα των ποσοστών του Σουσούδη και "γυρίζει" μεταξύ Χώρας και Μπατσιού.

Αν πάει στην Χώρα για τον Σουσούδη βγαίνει η Αθηνά Τσατσομοίρου και ο Φρατζέσκος Αθανασίου βγαίνει στο Γαύριο για τον Καπάκη. Αν πάει στην Υδρούσα για τον Σουσούδη δεν βγαίνει η Α. Τσατσομοίρου στη Χώρα και βγαίνει ο Γιώργος Ψωμάς στο Μπατσί. Σε αυτή την περίπτωση δεν βγαίνει ο Φ. Αθανασίου στο Γαύριο.

Ρωτήσαμε 2-3 εκλογολόγους και όλοι συνέστησαν να περιμένουμε την ανακήρυξη των 21 μελών του δημοτικού συμβουλίου από το πρωτοδικείο όπου οι τελικοί υπολογισμοί θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Επειδή ήδη κυκλοφορεί μια λίστα χωρίς επεξηγήσεις και πολλοί αναγνώστες τηλεφωνούν και ρωτάνε δημοσιεύουμε τον ονομαστικό κατάλογο και το που και μεταξύ ποιών παίζεται η έδρα. 

Με ευκαιρία τα ονόματα να κάνουμε και μερικές παρατηρήσεις για τους εκλεγμένους των 5 παρατάξεων.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗ

6 σύμβουλοι

Ηλικιακά και πολιτικά είναι ο πιο "νεανικός συνδυασμός" με τρεις συμβούλους στους 6 νέους σε ηλικία και πρωτοεμφανιζόμενους πολιτικά. Οι άλλοι τρεις είναι και μεγαλύτεροι ηλικιακά και παλαιότεροι πολιτικά. Αν σε όλους αυτούς προσθέσει και τον δήμαρχο που είναι 40 ετών και αρκετούς νέους και πρωτοεμφανιζόμενους που πλαισίωναν τον συνδυασμό τότε επιβεβαιώνεται ακόμα πιο πολύ ο χαρακτηρισμός του συνδυασμού που φέρνει μια μεγαλύτερη συνολικά ανανέωση.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗ

8 σύμβουλοι

Ηλικιακά και πολιτικά είναι ο πιο "ηλικιωμένος συνδυασμός" με 5 συμβούλους μεγαλύτερων ηλικιών και 4 εξ αυτών "βετεράνοι" της τοπικής πολιτικής σκηνής με δεκαετίες σε αυτήν. "Πρωταθλητής" ο Μανώλης Βάμβουκας! Όπως φαίνεται, ενώ στα άλλα μέρη της Άνδρου υπάρχει για τον συνδυασμό Σουσούδη μια κοινωνική κινητικότητα (π.χ. Κόρθι & Γαύριο), στο συντηρητικό και ηλικιωμένο ακροατήριο της Χώρας ψηφίζουν μόνο ότι ξέρουν πάνω από 10ετία ή και 15ετία!

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΠΑΚΗ

4 σύμβουλοι

Ηλικιακά και πολιτικά είναι κι αυτός "ηλικιωμένος" συνδυασμός. Υπάρχει όμως ένας νέος σύμβουλος στο Κόρθι, ο Σ. Τσαούσης, που φέρνει το κάτι διαφορετικό.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗ

2 σύμβουλοι

Ηλικιακά και πολιτικά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον προηγούμενο συνδυασμό. Όμως έχει μια μεγάλη ιδιοτυπία. Έχει πολλούς νέους ή πρωτοεμφανιζόμενους σε αυτούς που δεν εξελέγησαν και αποτέλεσε τον πιο "γρήγορο" συνδυασμό που σχηματίστηκε χάρη στο απίστευτο πείσμα του Γιαννίση, που αν και "βετεράνος" ο ίδιος "έτρεξε" με νεανικό πάθος τραβώντας σχεδόν μόνος του τον συνδυασμό του κερδίζοντας δύο έδρες και αποτελώντας περισσότερο από κάθε άλοον ρυθμιστικό παράγοντα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΠΑΛΛΑ.

1 σύμβουλος

Ο συνδυασμός των δύο δικηγόρων. "Βετεράνοι" και οι δύο (Μπάλλας-Πομόνης) αποφάσισαν να τραβήξουν το δρόμο τους. Μοναχικοί καβαλάρηδες μαζί με μερικούς άλλους κέρδισαν μια έδρα με τον "βετεράνο" του είδους Λευτέρη Μπάλλα. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"